Zoekt u meer de goedkeuring van anderen dan die van uzelf? Hier leest u hoe u uw authentieke zelf kunt zijn.“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Sommigen noemen het een onderbuikgevoel. Anderen noemen het intuïtie. Of een innerlijke stem. Hoe we dit aangeboren besef van wat het beste is voor ons of ons authentieke zelf ook noemen, het is bijna feilloos nauwkeurig. Maar alleen als we bereid zijn ernaar te luisteren.

Ieder van ons heeft een andere relatie met de stem van ons authentieke zelf. Voor sommigen kan het een hechte en vertrouwende relatie zijn. Anderen horen hun innerlijke stem alleen als ze lang genoeg vertragen om op te letten. Velen zijn zich misschien nauwelijks bewust van zijn aanwezigheid en willen het wanhopig horen, maar kunnen het niet vanwege het constante gebabbel en de onophoudelijke interne dialoog in hun hoofd.

Wanneer we niet naar onze innerlijke stem luisteren, hebben we de neiging om buiten onszelf te kijken voor begeleiding, zelfs voor ons gevoel van ons authentieke zelf, al dan niet bewust. We kopen dingen om de goedkeuring van anderen te krijgen. We bereiken mijlpalen om het respect van anderen te krijgen. We willen in bepaalde buurten wonen, in een bepaalde auto rijden, specifieke labels dragen, met bepaalde mensen omgaan, onze kinderen naar prestigieuze scholen laten gaan, reserveringen krijgen bij de laatste “in” restaurants, zelfs onze yogabeoefening “goed” doen om te bevestigen dat we in orde zijn.

We worden als gerbils op een oneindig wiel, rennend zo snel als we kunnen om de juiste dingen te doen, te hebben of te zijn, zodat anderen ons zullen goedkeuren. Geen van deze dingen is intrinsiek verkeerd of slecht, vooral als het betekenis voor je heeft of je plezier bezorgt.

Maar als we proberen bij te blijven, lopen we automatisch achter elke keer dat je dingen buiten jezelf nastreeft waarvan je denkt dat ze waardevol zijn. je moet een stap terug doen om te beslissen of deze dingen werkelijk belangrijk voor jou.

Telkens wanneer u uw leven vormgeeft om de goedkeuring of validatie van anderen te krijgen, zult u in de problemen komen. Het is gewoon onhoudbaar. Lily Tomlin zei beroemd: “Het probleem met de ratrace is dat zelfs als je wint, je nog steeds een rat bent.” Het is een opstelling voor teleurstelling, uitputting en het eindeloze gevoel dat je nooit helemaal genoeg bent.

En ik kan je iets beloven: zelfs als je alle dingen krijgt waarvan je dacht dat je ze wilde, op een dag zal iets ervoor zorgen dat je stopt met rennen. Je zult kijken naar alle dingen waarvan je dacht dat ze jou definieerden en je afvragen: “Waar was ik naar op zoek?” “Waarom is mijn leven gevuld met al deze dingen waar ik niet eens om geef?” Het is een schokkend en verontrustend moment om te ontdekken dat je je hele leven bezig bent geweest met het najagen van dingen die je uiteindelijk niet gelukkig hebben gemaakt

Hoe u te herinneren aan uw authentieke zelf

Een leven leiden van integriteit– wat ik definieer als leven in overeenstemming met onze diepste waarheden en grootste verlangens – betekent dat je uit de ratrace stapt. Je stopt met je tot anderen te wenden om te weten wat je wilt.

Integer het leven ervaren betekent dat je moet leren erop te vertrouwen dat jij degene bent met alle antwoorden. In plaats van naar de buitenwereld te kijken voor waarheid, moeten we een ommekeer maken naar onszelf, leren naar binnen te gaan en de stem ontdekken die er al die tijd al was. Ik noem dit het proces van zelfverwijzing. Het is een manier om voortdurend naar jezelf te kijken in plaats van naar de buitenwereld voor goedkeuring, antwoorden en begeleiding.

Zelfverwijzing brengt je terug naar jezelf. Het geeft je kracht. Deepak Chopra zei: “Het is een interne manier van zijn die niet afhankelijk is van externe omstandigheden.” Je verwijdert de stemmen van de samenleving, vrienden en familie en bepaalt wat je leuk vindt, waar je om geeft en wat je prioriteiten zijn in dit leven. Hierdoor krijgt u toegang tot een authentiek referentiepunt dat uniek is voor u. Dit is je toetssteen, je ware essentie, het deel van jou dat weet wat het beste is. Het is het deel van jou dat niet wordt verduisterd door alle “zou moeten hebben” die je tegen jezelf kunt zeggen.

Hoewel veel leraren pleiten voor het leren naar binnen te gaan, kan het lastig zijn. Ons referentiepunt wordt vertroebeld en verward door de stemmen van anderen. We hebben zoveel tijd besteed aan het sturen van buitenaf dat soms zelfs als we denken dat we geleid worden door ons authentieke zelf, het eigenlijk de stem of het verlangen van anderen is. We leven al zo lang in overeenstemming met die stem dat we denken dat het de onze is.

Ik zeg niet dat een integer leven betekent dat je je verantwoordelijkheid onttrekt. Natuurlijk zijn er dingen in dit leven die je zou moeten doen. Je kunt ze niet vermijden. Maar je kunt ook proberen het contact met het feit dat je de medeschepper van je leven bent, niet te verliezen. Je bent geen hulpeloos slachtoffer. U kunt op elk moment inchecken en ervoor zorgen dat wat u nastreeft, is wat u echt wilt. En als dat niet zo is, kun je dat altijd veranderen. Te beginnen met uw volgende beslissing.

Hoe groter de kracht aan de andere kant die probeert je beslissing te beïnvloeden, hoe uitdagender het voelt om die ommezwaai naar jezelf te maken. Maar als je het op kunt nemen tegen een ouder, baas of minnaar en standvastig kunt blijven in wat je weet, word je nog zelfverzekerder, zelfredzamer en zelfverzekerder.

10 dingen om te vragen over je authentieke zelf

Overweeg de volgende vragen:

1. Probeer je mensen op een bepaalde manier naar je te laten kijken?
2. Als je een idee krijgt over hoe je een bepaald aspect van je leven kunt verbeteren, ben je dan eerder geneigd om mensen te ondervragen om meningen in plaats van er gewoon mee door te gaan?
3. Zeg je vaak ja terwijl je liever nee zegt?
4. Is uw huis meer een weerspiegeling van de ontwerpideeën van iemand anders dan een weerspiegeling van uw persoonlijkheid?
5. Heeft schuldgevoel vaak invloed op uw besluitvormingsproces?
6. Heb je de neiging om jezelf te definiëren in de context van je relatie met iemand anders (ik ben de vrouw van X, de beste vriend van Y, de zakenpartner van Z)?
7. Als je plannen maakt met je vrienden, is je eerste reactie dan: “Het kan me niet schelen wat we doen”, of “Jij beslist” of “Wat je maar wilt”?
8. Heeft u de neiging om uw behoeften en wensen niet aan uw dierbaren kenbaar te maken?
9. Ben je geneigd om cafeïne te drinken in plaats van een pauze te nemen als je lange dagen hebt gemaakt en met meerdere verantwoordelijkheden hebt gegoocheld?
10. Speelt u in uw gezin van herkomst nog steeds de rol die u speelde toen u jong was, omdat dat van u verwacht wordt?

Hoe meer vragen je met ja hebt beantwoord, hoe meer je nieuwsgierig wilt worden naar waarom je deze beslissingen neemt en hoe je kunt beginnen trouwer aan jezelf te worden.

Jij bent de enige expert over jou. Ontdek manieren om het lawaai te dempen, of het nu gaat om yoga of meditatie of wandelen of dansen. Wees nieuwsgierig naar wat je wilt. Wees nieuwsgierig naar wat je tegenhoudt. Wanneer je vragen begint te stellen zonder een onmiddellijk antwoord te forceren, zul je waarschijnlijk de stem gaan ontdekken die je het zwijgen hebt opgelegd. Die antwoorden en emoties kunnen je terug leiden naar je authenticiteit, je integriteit en jezelf.

Dit artikel is bijgewerkt. Oorspronkelijk gepubliceerd op 31 oktober 2017.

GERELATEERD: 10 manieren om authentiek jezelf te zijn

Over onze bijdrager
Kelley Kosow is Master Integrative Coach, programma- en workshopleider en CEO van The Ford Institute, een organisatie voor persoonlijke ontwikkeling die wereldwijd tienduizenden mensen heeft geholpen. Zij is de auteur van The Integrity Advantage: Step into Your Truth, Love Your Life, and Claim Your Magnificence (Klinkt waar, november 2017). Ga voor meer informatie naar kelleykosow.com of maak contact met haar op Facebook of Instagram.Recent Posts