Zo zag het eruit om in 2022 een yogadocentenopleiding te volgenKrijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Als je nieuwsgierig bent naar de yoga docentenopleiding, is er geen “verkeerde” reden om deze te volgen. Iedereen heeft een andere motivatie om een ​​yoga docentenopleiding (YTT) te doen. Misschien wil je je eigen beoefening verdiepen of wil je lesgeven in een lokale studio. Misschien ben je geïnteresseerd in een duik in de filosofie van yoga of de anatomie achter de houdingen.

Maar iedereen die via YTT gaat, heeft dezelfde ervaring met het prijskaartje. Persoonlijke YTT’s kosten doorgaans duizenden dollars en vereisen een aanzienlijke tijdsinvestering.

We spraken met vier pas afgestudeerde YTT-afgestudeerden die hun 200-urige YTT in 2022 hebben voltooid om meer te weten te komen over de factoren en kosten om yogaleraar te worden.

Jenna Clark

YTT-locatie: Denver, Colorado

Kosten van YTT: $ 0 (op beurs)

Ik ben al 11 jaar fitnessinstructeur. Ik geef Zumba-les en ik heb barre-les gegeven. Yoga is iets wat ik al zo’n 15 jaar af en toe doe. Ik heb altijd geweten dat ik uiteindelijk een lerarenopleiding wilde doen.

Ik wilde mijn eigen praktijk verdiepen en ik wist dat ik een programma wilde doen dat een persoonlijke component had en mijn waarden deelde. De afgelopen jaren is er een grote druk geweest voor organisaties om meer nadruk te leggen op diversiteit en inclusie in hun programma’s. Ik was afgelopen herfst begonnen met het volgen van lessen bij CorePower. Ik genoot van hoe toegankelijk het was, en ik voelde me alsof ik erbij hoorde – ondanks het stereotype van yoga als magere blanke meisjes in sportbeha’s en korte broeken.

CorePower had een BIPOC-beurs. Ik besloot het aan te vragen, en uiteindelijk kreeg ik het. Zo kon ik mijn YTT doen.

Hoe ik het schema heb laten werken

Het schema speelde zeker een rol. Ik had een fulltime baan van 9 tot 5 en daarna gaf ik Zumba-les, dus ik probeerde een programma te vinden dat rond dat schema kon werken. Het CorePower-formaat was 18:15 tot 21:15 uur op dinsdag en donderdag, evenals extra tijd op zaterdag gedurende 13 weken. Wel heb ik in die periode mijn Zumba les moeten opgeven omdat het in strijd was met het rooster.

Waarom je op zoek moet gaan naar een YTT-beurs

Als je iets unieks aan jezelf hebt of in een beschermde klasse zit, zoals een lid van de LQBTQ+-gemeenschap, zou ik op basis daarvan zoeken naar YTT-beurzen. Zelfs als je het gevoel hebt dat dat geen factor is, is het dat wel. Ik denk dat meer bedrijven en organisaties de waarde inzien van een mix van individuen in hun cohort, en jij kunt daaraan bijdragen. Wees niet bang om daarvan te profiteren.

Foto: Getty Images

Carly Conroy

YTT-locatie: Metuchen, New Jersey

Kosten van YTT: $ 3.600

Ik heb altijd geflirt met yoga, maar ik werd pas toegewijd toen ik een studio in de buurt van mijn huis vond. Ik oefende daar, bij Hot Yoga Revolution, een paar keer voor de pandemie, maar ik was toen ook bezig met mijn master, dus veel extra tijd had ik niet.

Toen ik eenmaal mijn diploma had behaald, ging ik regelmatiger naar de buitenlessen van de studio. Op een dag hielden ze een YTT-afstudeerklas en ik kende iemand die afstudeerde, dus nam ik haar les. Toen besloot ik dat ik heel graag een lerarenopleiding wilde doen.

Ik had op een aantal verschillende plaatsen in mijn omgeving naar lerarenopleidingen gekeken, maar ik wilde het doen in de studio waar ik oefende, omdat ik de mensen kende die het runden en hen respecteerde. Mijn studio doet echter meestal maar één keer per jaar YTT, dus ik moest wachten. Die tijd stelde me in staat om te sparen voor de YTT.

Hoe het YTT-schema werkte met mijn schema

Ik was gewend om mijn fulltime baan van 9 tot 5 te combineren met naar school gaan. Mijn YTT was zaterdag en zondag, om het weekend, van januari tot april.

Waarom YTT zo’n persoonlijke beslissing is (en zou moeten zijn).

Iedereen moet doen wat voor hem of haar werkt. YTT’s zijn niet noodzakelijkerwijs voor iedereen toegankelijk. Een baan hebben die je een inkomen geeft om YTT te betalen, is een voorrecht. Ik heb de neiging om niet te veel advies te geven als het financiële aspect iemand ervan weerhoudt YTT te doen. Het is een grote persoonlijke beslissing.

Ik ben nu een werkende yogaleraar en ik verdien geld als yogaleraar. Als je het bekijkt in termen van een investering, althans voor mij, heb ik nog niet het volledige dollarbedrag afbetaald, maar ik weet dat ik dat zal doen.

Achtervolg Shriver

YTT-locatie: Houston, Texas

Kosten van YTT: $ 3.000

Ik begon consequent yoga te beoefenen tijdens quarantaine in 2020. Ik deed yoga af en toe sinds mijn studie. Omdat ik niet veel te doen had en geen werk had, had ik iets nodig om mijn fysieke inspanning in te steken.

Ik vond het geweldig om over alle verschillende soorten yoga en de verschillende facetten te leren. Ik had honger naar meer. Ik dacht dat het cool zou zijn als ik zou leren lesgeven, maar ik wist niet zeker of het iets voor mij was. De studio waar ik in die tijd aan het oefenen was, had een YTT-klas van 60 tot 80 mensen, en ik wist dat dat te groot voor me was. Ik wilde iets met een kleinere verhouding leraar-leerling.

Ik keek rond en vond een familiebedrijf in het noorden van Houston, Loveland Yoga genaamd. Ik probeerde een paar lessen uit en had meteen een geweldige band en connectie met de leraren en de eigenaren. Ze zeiden dat ze een YTT begonnen, en ik heb me meteen aangemeld. Ik wist dat dit is wat ik wilde.

Waarom een ​​schema van één keer per week voor mij werkte

We kwamen elke zondag van 8.00 uur tot 16.00 uur bijeen gedurende 10 opeenvolgende weken. Gelukkig had het geen invloed op mijn werk, omdat ik een flexibele baan in de dienstverlenende sector heb. Ik kon die ene dag per week vrij nemen die ik aan mijn training besteedde.

Andere opties die u kunt overwegen als het prijskaartje te hoog lijkt

Als het betalen van $ 3.000 ronduit gek voor je lijkt en je kunt dat niet doen, moedig ik je aan om een ​​gesprek te hebben met de mensen die verantwoordelijk zijn voor het programma. Misschien kun je een betalingsplan of een glijdende loonschaal doen.

Foto: Getty Images

Jasmijn Monserrate

YTT-locatie: Bali

Kosten van YTT: $ 4.500

Ik werkte ongeveer vijf of zes maanden een-op-een met een slangenmens toen ik besloot dat ik een yoga-lerarenopleiding wilde doen. Het kwam voort uit mijn nieuwsgierigheid. We zouden deze yogahoudingen doen, en ik zou merken dat ik instortte en huilde. Ik had gewoon het gevoel dat ik veel losliet. Ik wist dat ik zoveel van de fysieke voordelen van asana kreeg, maar ik wilde de spiritualiteit achter de beoefening begrijpen. Dus besloot ik een yoga docentenopleiding te gaan doen.

Ik wilde naar het buitenland omdat ik nog nooit echt alleen had gereisd of zoiets had meegemaakt. Ik ging naar YouTube en begon te kijken naar wat veel influencers hadden gezegd. Nadat ik ongeveer vijf video’s had bekeken, besefte ik dat iedereen het had over Yoga East+West. Ik hield echt van de missieverklaring en de combinatie van gebruiken van het Westen met leringen van het Oosten. Het resoneerde met mij.

Het was $ 4.500 voor de 25-daagse training. Het eten en mijn kamer waren bij die prijs inbegrepen. Ik wist dat ik de kosten zou berekenen en het zou laten werken, of het nu ging om mijn appartement op Airbnb zetten of onderverhuren.

Hoe het schema met mijn leven werkte

Ik ben een personal trainer, dus ik heb een flexibel schema. Op dat moment in mijn leven voelde het alsof ik deze ervaring moest hebben. Om eerlijk te zijn, heb ik het gevoel dat ik ook een heel moeilijke tijd doormaakte, dus ik wilde ook ontsnappen.

De gemeenschapsvormende factor

Wat je ook zoekt in een YTT, je zult het vinden. Tijdens mijn YTT ontmoette ik vrouwen van over de hele wereld, van alle verschillende leeftijden en rassen. Het was een heel mooie gemeenschap van mensen die zich openstelden en zo echt waren.Recent Posts