Yogadocenten, dit is een reishack die je moet wetenIk word net voor zonsopgang wakker, trek een fietsbroek en een tanktop aan en ga naar het strand. De sterren, een maansikkel en Venus beginnen te vervagen, en de binnenkort opkomende zon creëert een adembenemend hemellandschap van magenta, cerulean en marineblauw. De branding is erg hoog vanmorgen. Door het ritme van de zee lijkt het alsof de aarde de dag inademt. Ik glijd met gemak in pranayama en vervolgens in meditatie.

Ik ben naar een resort aan de Pacifische kust van Mexico gekomen om yoga les te geven tijdens een ‘vakantie’ van een week. Op dat moment net voor het aanbreken van de dag, ben ik in vrede en doordrenkt met heldere dankbaarheid.

Nogmaals, ik heb mijn liefde voor reizen en de vreugde van het delen van yoga samengevoegd. Ik voel me gezegend, gezegend en klaar om de les van 8 uur ’s ochtends te geven als 12 slaperige mensen op de matten stappen die ik eerder had opgezet.

Ik leerde een paar jaar geleden over het lesgeven in vakanties tijdens een meisjesreis in een resort in Jamaica. Na het bijwonen van een yogales met uitzicht op het Caribisch gebied, vroeg ik de lerares hoe ze dit #goals-optreden belandde. Ze vertelde me over ’teacher travel’-bedrijven die yoga- en fitnessinstructeurs toestaan ​​weken in luxe resorts door te brengen in ruil voor een paar uur lesgeven. Ik was geïntrigeerd.

Reizen en lesgeven, een droomvakantie

Ik nam contact op met Suzelle Snowden, eigenaar van Fitness Pro Travel. Ze matcht al 30 jaar yoga-instructeurs en fitnessprofessionals (waaronder Pilates-, aerobics- en Zumba-leraren) en dj’s – met all-inclusive resorts in het Caribisch gebied, Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Azië. In ruil voor het geven van een of twee dagelijkse lessen aan andere reizigers, ontvang je een week luxe accommodatie. Het feit dat je gratis een gast mag meenemen? Dat is net als de laatste, beste momenten van savasana.

“Er zijn eindeloze mogelijkheden om in luxe te reizen en je passie voor yoga met de wereld te delen”, zegt ze. “Het is echt een onvergetelijke ervaring; je moet het gaan weten.”

Ik ging.

Zo werken yogavakanties

Bedrijven zoals Fitness Pro Travel, NRG2GO en Fitness Vacation Exchange screenen docenten online. Ze vereisen minimaal 200 uur Yoga Alliance-certificering en een tot twee jaar leservaring. Mogelijk hebt u ook een actueel CPR/AED-certificaat nodig.

Eenmaal aan boord biedt het bedrijf gastdocenten doorlopende ondersteuning bij reisvragen en stelt het duidelijke richtlijnen en verwachtingen. Een robuust chatbord biedt locatie-informatie en tips van andere docenten die het resort hebben bezocht. Sommige reisonderwijsbedrijven bieden trainingsmogelijkheden, zodat u uren voor permanente educatie kunt opbouwen voor het behoud van certificering. Ze kunnen ook een conciërgeservice bieden als je je eigen yoga-retraite wilt organiseren.

In het resort worden gastinstructeurs beschouwd als een verlengstuk van het fitness- en entertainmentpersoneel. Het is jouw taak om een ​​of twee lessen van 45 of 60 minuten per dag te plannen en te geven, en om je lessen met andere vakantiegangers te bespreken. Je richt je ruimte in met on-site matten en rekwisieten en, als je graag muziek speelt in de klas, neem je speakers en een afspeellijst mee.

Je yoga-“studenten” zijn waarschijnlijk mensen met verschillende niveaus van yoga-ervaring. Een verrassend aantal mensen probeert yoga voor het eerst wanneer ze naar je les komen. Wees voorbereid om beginners les te geven – controleer op blessures of gezondheidsproblemen, bied een scala aan variaties aan en onthoud dat de meeste mensen hier zijn om plezier te hebben, niet om deel te nemen aan een yoga-intensief.

Als je les voorbij is, heb je de rest van je tijd om het land dat je bezoekt te verkennen of naar hartenlust rond het resort te luieren.

Na het lesgeven geef ik prioriteit aan ontspanning. Mijn metgezel en ik luieren in hangmatten, krijgen gratis massages en gaan parasailen en rechtop paddleboarden. Maaltijden in het resort zijn gratis en overvloedig, met een scala aan restaurants die verschillende keukens aanbieden. Ik stapel mijn bord hoog op met lokale fruitgroenten en het beste van de lokale keuken. (Drankjes stromen ook vrijelijk, maar mijn favoriete drankje is bruisend water met een vleugje limoen.) We dwalen de stad in om te gaan winkelen, lokale eetgelegenheden te proeven, musea en kunstgalerijen te bezoeken en meer te weten te komen over de lokale cultuur. Het is een heerlijke vakantie en omdat ik elke dag yoga doe, behandel ik het als mijn eigen wellnessretraite.

Wat u moet weten voordat u vertrekt

Als er een voorbehoud is, is het dit: je wordt niet betaald. In feite betaalt u een programmavergoeding die varieert van $ 500 tot $ 750. En u bent verantwoordelijk voor uw vliegtickets en kosten om naar het resort te gaan. Maar wanneer u tarieven voor all-inclusive resorts berekent, bedragen de kosten een fractie van wat een verblijf van een week zou kosten, en dat is inclusief uw reisgenoot.

Voor mijn eerste yogalesreis keerde ik terug naar het resort in Jamaica waar ik voor het eerst over het programma hoorde. Sindsdien heb ik mijn man meegenomen op reis om ons jubileum te vieren en de ervaring met vriendinnen gedeeld.

Nu is mijn doel om meerdere weken op vakantie te gaan om de kosten van vliegtickets te maximaliseren. Uw minimumverblijf in een resort is één week, maar u kunt opeenvolgende weken plannen en boeken. “Je kunt ervoor kiezen om langer dan een week in hetzelfde resort te blijven, als dat beschikbaar is, of om een ​​resort te gaan verkennen in een specifiek gebied om verschillende ervaringen op te doen”, zegt Snowden.

Hoe dan ook, het is een ideale manier om jezelf te trakteren op de diepe rust en het avontuur waar je naar verlangt terwijl je de oefening deelt waar je van houdt. Ga het weten!


Over onze bijdrager

K. Anoa Monsho is een freelance schrijver en yogaleraar gevestigd in Atlanta, Georgia.

Recent Posts