Yoga voor golfers: 9 yogahoudingen om je golfspel te verbeterenIs yoga gunstig voor golfers? Golfen vereist een bepaald niveau van mobiliteit en kracht om succesvol te zijn. Helaas kampen veel golfers met een gebrek aan mobiliteit. Dit betekent dat je de bal niet zo ver kunt slaan als je zou willen. Je swing zal niet zo vloeiend zijn en je zult zeker niet je best doen als je 18 holes speelt. Als je je als golfer wilt verbeteren, is het belangrijk om je bewegingsbereik te vergroten, kracht op te bouwen en flexibiliteit te herstellen. Door yoga te gebruiken, op de juiste manier onderwezen, word je in een mum van tijd een sterkere, gezondere golfer.

In dit artikel zullen we:

  • Beoordeel gemeenschappelijke gebieden van pijngolfers
  • Beoordeel de voordelen van yoga voor golfers
  • Doorloop 9 yogahoudingen met beschrijvingen
  • Geef een GRATIS trainingsvideo van 30 minuten

Veelvoorkomende probleemgebieden die golfers hebben die yoga-adressen hebben

Er zijn drie delen van je lichaam waar je waarschijnlijk pijn ervaart als golfer: je onderrug, schouders en knieën. Dit komt vaak doordat je voorovergebogen bent terwijl je de bal oppakt, uren achter elkaar staat en de herhaalde beweging van het zwaaien met de club. Veel golfers brengen ook behoorlijk wat tijd zittend door, wat leidt tot een gebrek aan flexibiliteit en rugpijn. Yoga is geweldig voor golfers omdat het deze probleemgebieden kan aanpakken en kan werken om ze tegen te gaan.

Onderrug

Een gebrek aan kern- en heupkracht en een gebrek aan heup- en wervelkolommobiliteit zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van lage rugpijn. Om pijn in de onderrug te verbeteren en te voorkomen, moet je je concentreren op houdingen die werken aan je balans, kernkracht, houding, heupkracht en algemene mobiliteit.

schouders

U werkt actief aan uw schouders wanneer u met uw golfclub zwaait, wat kan leiden tot algemene schouderpijn of zelfs, in extreme gevallen, een letsel aan de rotator cuff. Om te helpen wat pijn te verlichten of zelfs de aanval ervan te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je een goede houding hebt. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je houdingen en oefeningen doet die je schouders versterken en hun mobiliteit verbeteren.

knieën

Net als bij uw onderrug, kan kniepijn vaak optreden als gevolg van een gebrek aan mobiliteit en kracht in uw kern, heupen en enkels. Je zult je willen concentreren op houdingen die werken aan je balans, kernkracht, heupkracht, enkelkracht en mobiliteit. Knieën kunnen ook gemakkelijker geblesseerd raken als u zich niet rekt na het sporten of golfen.

Elk van de hieronder beschreven houdingen is perfect voor het aanpakken van probleemgebieden en het opbouwen van mobiliteit en kracht die nodig zijn om uw golfswing te verbeteren.

Een betere golfer worden met yoga

Golf is een sport die veel van zijn spelers vraagt. Het is niet alleen nodig om sterk te zijn in je hele lichaam, het vereist ook een behoorlijk niveau van mobiliteit, balans en mentaal uithoudingsvermogen om geweldige resultaten te bereiken. Door regelmatig yoga te beoefenen als onderdeel van je wekelijkse trainingsroutine, kun je op elk van deze gebieden verbeteren. Golf is evenzeer een mentaal spel als fysiek. Je moet het vermogen hebben om je te concentreren en te focussen, een rustige houding hebben, een niveau van bewustzijn hebben en aanwezig zijn.

Yoga als oefening is ongelooflijk gunstig voor golfers. Het helpt niet alleen om veelvoorkomende probleemgebieden aan te pakken die golfers hebben, maar helpt ook om uw vaardigheden te verbeteren. Door poses uit te werken die je flexibiliteit, mobiliteit, balans en kernkracht verbeteren, kun je je lichaam in de best mogelijke positie krijgen om je swing te verbeteren. Omdat yoga ook een oefening is die zich richt op ademhaling en mindfulness, kan het de mentale kant van het spel helpen verbeteren.

Top 9 yogahoudingen om je golfspel te verbeteren

Als het gaat om yoga voor golfers, wil je door deze houdingen werken terwijl je de controle over je ademhaling behoudt. Door de controle te behouden en kalm te blijven in een aantal moeilijke posities, kun je de aandacht en concentratie oefenen die nodig is tijdens het afslaan.

Duif Pose

De duivenhouding bouwt kracht op. Begin in een tafelbladpositie met je heupen op je knieën en je schouders op je handen. Zorg ervoor dat uw tenen niet ingeklapt zijn. Schuif een knie naar je hand aan dezelfde kant en breng die voet over je lichaam om te rusten tussen je andere hand en knie. Werk naar een buiging van 90 graden in je knie toe. Draai je heup zodat je knie naar buiten wijst, je binnenste dijbeen naar boven wijst en je buitenste dijbeen naar beneden wijst. Strek je achterste voet zo ver mogelijk naar achteren en laat je heupen daarbij naar de grond zakken. Laat uw handen rusten voor uw gebogen been en verplaats indien nodig uw lichaamsgewicht naar uw handen om de heupen naar voren te helpen rechttrekken.

Terwijl je inademt, verleng je je romp naar voren en omhoog. Terwijl je uitademt, zak je je heupen dieper.

shirtloze yoga-instructeur demonstreert duivenhouding

Jachthond

De pose van de vogelhond bouwt kracht op en corrigeert spieronevenwichtigheden in je ruggengraat, kern, heupen en schouders die vaak kunnen optreden bij golf. Begin eerst in een tafelbladpositie bovenop je yogamat. Laat je heupen over je knieën gestapeld en je schouders over je handen gestapeld. Je ruggengraat en nek moeten neutraal blijven. Span je kernspieren licht aan. Vervolgens, zonder de rest van je lichaam te bewegen, wil je een arm naar voren strekken en het andere been recht naar achteren. Je zou een rechte lijn moeten vormen van je vingertoppen terug naar je hiel.

Breng hier een paar lange ademhalingen door, adem in en uit je neus, voordat je terugkeert naar je tafelbladpositie en herhaal aan de andere kant.

mannelijke yoga-instructeur demonstreert de pose van de vogelhond

Donzen hond

Donshond is uitstekend voor uw bovenlichaam en kan de flexibiliteit en mobiliteit in uw schouders, heupen en enkels vergroten. Begin jezelf in een hoge plankpositie met je armen gestrekt onder je schouders, met je tenen opgetrokken en je knieën opgetild. Til je heupen op en naar achteren om je lichaam in een piramidevorm te brengen. Houd een rechte lijn vanuit je heupen door schouders en uitgestrekte armen. Druk stevig door alle delen van je handen. Houd je schouders naar beneden en weg van je oren. Duw je kin in om naar je voeten te kijken.

Als je beperkte flexibiliteit hebt, kun je dons tegen een muur doen. Plaats je handen op schouderbreedte tegen de muur. Loop met je voeten naar achteren en breng je borst naar beneden om een ​​:-vorm met je lichaam te vormen. Buig je knieën om je rug plat te houden.

Shirtless mannelijke yoga-instructeur demonstreert de pose van de hond

Stoel Pose

Sta rechtop met je grote tenen elkaar bijna aan en je hielen ongeveer 2,5 cm uit elkaar. Scharnier op je heupen en buig je knieën om ze te laten zakken, alsof je op het punt staat in een stoel te gaan zitten. Doe dit met behoud van een rechte ruggengraat. Vervolgens, terwijl je deze squat volhoudt, reik je je armen boven je hoofd met je handpalmen naar elkaar gericht. Blijf je heupen zo laag mogelijk laten zakken terwijl je je hielen naar beneden houdt en je ruggengraat neutraal. Het grootste deel van uw gewicht moet in uw heupen zitten, niet in uw knieën.

Terwijl je inademt, houd je de lengte in je ruggengraat en houd je een rechtopstaande houding aan. Wanneer je uitademt, laat je jezelf zakken, dieper in de stoelpositie.

Shirtless mannelijke yoga-instructeur demonstreert stoelyoga pose

krijger 2

Begin in een wijde houding met je voeten 4 – 5 voet uit elkaar. Je tenen moeten iets naar binnen wijzen. U moet een lichte rek voelen aan beide zijden van de lies. Draai een voet recht naar buiten en buig de voorste knie totdat deze zich recht boven uw enkel bevindt. Houd je heupen en schouders recht opzij. Strek je armen naar de zijkanten met je handpalmen naar beneden en druk je vingertoppen van je tegenovergestelde handen van elkaar af. Draai je hoofd om direct voorbij de middelvinger van je voorste hand te kijken.

Zorg ervoor dat je je ribben weg van je heupen tilt om je kern in te schakelen en ruimte in je heupen te creëren. Knijp in je bilspieren zodat je heupen in de juiste bekkenuitlijning blijven.

Terwijl je inademt, verleng je je ruggengraat en word je groter. Terwijl je uitademt, probeer je dieper in de uitval te zinken.

Mannelijke yoga-instructeur demonstreert krijger 2 pose

Driehoek Pose

Sta met je voeten iets wijder dan schouderbreedte uit elkaar. Je voorste voet moet naar de bovenkant van de mat wijzen terwijl je achterste tenen iets naar binnen draaien. Reik naar beneden en strek een arm uit naar de binnenkant van je voorste voet terwijl je een rechte lijn door je kern behoudt. Houd een lichte buiging naar je voorste knie. Je achterste been moet buitengesloten blijven met de quads stevig vastgezet. Strek je andere arm omhoog, met je handpalm naar buiten gericht. Doe je best om een ​​rechte verticale lijn van hand tot hand te vormen. Wanneer je inademt, druk je de bovenkant van je hoofd in dezelfde richting als je voorste voet. Wanneer je uitademt, druk je je voorste heup naar je achterste heup en ga je dieper in de heuprek en open je je romp verder in de twist.

U kunt indien nodig een blok gebruiken door het aan de binnenkant van uw voorste voet te plaatsen. Je kunt je hand daar laten rusten om je onderlichaam en kern een beetje rust te geven.

Mannelijke yoga-instructeur demonstreert driehoekshouding

Brug

De brughouding verhoogt je flexibiliteit en mobiliteit in je heupen en corrigeert spieronevenwichtigheden in je heupen, kern en wervelkolom. Ga op je rug liggen met je armen naast je. Zet je voeten op heupbreedte uit elkaar met je knieën gebogen en je hielen net voor je heupen. Druk vervolgens je voeten in de vloer en til je heupen zo hoog mogelijk op. Til je borst naar je kin en bereik de kin weg van de borst.

Houd deze pose 30-45 seconden vast.

mannelijke yoga-instructeur demonstreert bridge

Boot pose

De boothouding is perfect voor het opbouwen van algehele kern- en heupkracht. Begin eerst in een zittende positie met je voeten voor je geplant, met je knieën gebogen. Plaats je handen aan weerszijden van je heupen en ga rechtop zitten. Leun een beetje achterover om je borst naar boven te wijzen. Til je voeten langzaam van de vloer. Je kunt hier blijven – of je kunt beginnen je benen zoveel mogelijk te strekken met behoud van een rechte ruggengraat. Zorg ervoor dat u openheid in uw borst behoudt.

Blijf hier een paar lange ademhalingen.

mannelijke yoga-instructeur demonstreert boothouding

Achterover leunen

De liggende draaipositie is geweldig om te doen als onderdeel van je afkoelroutine. Het is ook een geweldige pose om de lumbale wervelkolom te openen en de stijfheid van de onderrug te verminderen. Ga op je rug liggen met je knieën recht boven je heupen. Laat je benen opzij zakken, terwijl je ze gestapeld houdt. Terwijl je dit doet, houd je je schouders tegen de grond gedrukt. Plaats een van je handen op je gestapelde knieën, terwijl de andere arm naast je ligt. Teken in je borst om je ruggengraat neutraal te houden en om de rek in je rug te verdiepen. Adem in om je positie te behouden. Adem uit om de draai te verdiepen.

Houd dit een paar lange ademhalingen aan elke kant vast.

Shirtless mannelijke yoga-instructeur demonstreert achterover liggende draaihouding

GRATIS 30 minuten yoga voor golfers workout

Volg samen met Man Flow Yoga-oprichter Dean Pohlman terwijl hij je meeneemt door een training van 30 minuten die speciaal is ontworpen voor golfers.

Yoga voor golf |  Verbeter uw swing, versterk uw onderrug en vergroot de flexibiliteit voor golf!

Grijpen Yoga voor atleten: yoga-workouts van 10 minuten om je beter te maken in je sport voor meer trainingen, stapsgewijze instructies over houdingen en meer. Krijg merkbare resultaten die u zullen helpen uw atletische prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.

mannelijke yoga-instructeur demonstreert stoel pose met yoga voor golfers tekst weergegeven volgende

Recent Posts