Wil je een jeugdig ogende lichaamshuid? Deze cringey-trend is niet het antwoord
Het woord retinoïde is een overkoepelende term voor alle vitamine A-derivaten, inclusief vrij verkrijgbare producten en producten op recept. Retinoïden stimuleren de productie van collageen, verhogen de celvernieuwing en verhelderen de huid; vanwege deze functies zijn retinoïden een geweldige optie voor mensen die fijne lijntjes willen verlichten, donkere vlekken willen vervagen en zelfs sommige vormen van acne willen behandelen.

De trend in kwestie lijkt zich specifiek te richten op retinoïden die je alleen op recept kunt krijgen, met name tretinoïne. In deze video’s legen makers hun hele tretinoïne-tube in een bak met bodylotion als een doe-het-zelf-retinoïde-geïnfundeerde formule.

Een paar huidverzorgingsexperts, waaronder door de raad gecertificeerde dermatologen Angelo Landriscina, MD, FAAD en Lindsey Zubritsky, MD, FAAD, hebben de trend onnodig en ineffectief geacht. Ja, je moet altijd hydrateren als je een retinoïde gebruikt, maar dit is misschien niet de beste manier om dit te doen. “Als je dit doet, speel je thuis cosmetisch scheikundige”, legt Zubritsky uit, wat niet zo’n slim idee is.

Recent Posts