Wekelijkse astrologische voorspelling, 7-13 mei: uitnodigend gemak“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Onze planeet van schoonheid, zegeningen, liefde en harmonie verandert deze week in een nieuw teken van de dierenriem, wat een andere benadering brengt van de manier waarop we waarde begrijpen, schoonheid voelen en liefde uiten.

Venus in Kreeft

De planeet Venus kan worden gevonden in de manier waarop we getuige zijn van schoonheid, kunst creëren, onze waarde belichamen, overvloed benaderen, voor onszelf zorgen, genieten van romantiek, liefde uiten, liefde ontvangen en nog veel meer. In de oudheid werd Venus vereerd als een Romeinse godin en gezien als essentieel voor de balans van het leven. Er werd tot haar gebeden voor militaire overwinningen, zalige huwelijken, overvloedige oogsten en welvaart in alle aspecten van het leven.

Terwijl Venus door de dierenriem beweegt, wordt alles wat ze belichaamt uitgedrukt door de lens van dat specifieke teken. Met enkele tekens is er een gemak in haar uitdrukking. Het wordt harmonieus, verhoogd en ondersteund. Bij anderen is haar vonk moeilijker te ervaren. Binnen elk teken zijn er echter unieke geschenken, uitnodigingen, zelfreflecties en inzichten.

Op 7 mei gaat Venus naar Kreeft, waar ze tot 5 juni zal blijven. Kreeft, als sterrenbeeld, wordt vaak gezien als het archetype van de moeder. Ze is teder, koesterend, genezend en intuïtief. Een waterteken, Kreeft vertegenwoordigt onze emoties en onze veilige ruimtes in de wereld. Ze spreekt tot onze familiale en voorouderlijke wortels, ons huis, onze dierbaren en onze vrede.

Er is een gemak voor Venus terwijl ze door de wateren van Kreeft reist. We zijn begaafd met veiligheid en comfort in vertrouwde ruimtes. Hier vinden we compassie, genezing, romantiek, erbij horen en acceptatie. Gedurende deze tijd heeft schoonheid de kans om ons te vinden en dringt kunst diep door in onze emoties, ons lichaam en onze gevoelde ervaring.

Zon Conjunct Uranus

De zon is niet alleen het centrum van ons zonnestelsel, het is het centrum van het zelf. Volgens de astrologie is het onze kern, onze geest, onze hartslag. Terwijl de zon planeten in onze kosmos nadert of conjunct maakt, brengt ze diezelfde levengevende geest, een vonk, een kracht en levendigheid naar degenen eromheen. Thema’s van de planeten worden met gemak versterkt, ondersteund en uitgedrukt.

Uranus is verbonden met bevrijding, vrijheid, authenticiteit en ontwaken. In de mythologie is Uranus de personificatie van de hemel, de heerser van het universum. De invloed ervan is scherp, invloedrijk en impactvol. Het licht op waar we naartoe gaan en vertegenwoordigt een vooruitstrevende en met vrijheid gevulde richting voor de mensheid. Wanneer Uranus zich sterk uitdrukt in onze kosmos, worden we uitgenodigd om het heden open te breken in dienst van het creëren van ruimte voor het nieuwe.

Wanneer we op 9 mei worden ondersteund door de zon in conjunctie met Uranus, worden we geconfronteerd met nieuwe manieren van denken, zien, weten en erkennen. We krijgen een nieuw perspectief aangeboden, eentje dat out of the box is. Een die uit de hemel zelf komt. Een die ons naar een nieuwe weg wil leiden. Een die ons zou kunnen verrassen.

Jouw uitnodiging

Net als het leven lijkt astrologie te eb en vloed door golven van intensiteit en kalmte. Terwijl we door de initiaties van het eclipsseizoen gaan, kunnen we ons in de vloedgolf van verandering bevinden.

Terwijl de zon en Uranus hun jaarlijkse conjunctie houden, krijgen we een nieuw perspectief. We krijgen een stil moment aangeboden om alles op pauze te zetten en door een andere lens te kijken waardoor we onszelf en ons leven als uit de hemel kunnen zien.

Venus in Kreeft, die ons de hele week en de volgende maand draagt, houdt ons in veiligheid tijdens de transitie en het ontwaken van de Zon conjunct Uranus. Het biedt een rustgevende ondersteuning, een comfortabele ruimte, een liefdevol gefluister. Het herinnert ons eraan dat we vastgehouden worden, schoonheid in ons hart uitnodigen en gemak ervaren terwijl we de zegeningen ontvangen die zich aandienen.

Er beweegt, stroomt en verschuift veel in onze kosmos, zowel deze week als de grotere tijdlijn waarin deze week zich bevindt. Sta de steun van Venus in Kreeft toe om je door de veranderingen, het openbreken en de nieuwe perspectieven en inzichten heen te helpen alsof het een vangnet is.

Hermes Trismegistus, ook wel de vader van de astrologie genoemd, bood ons aan: “Zo boven, zo beneden, zo binnen, zo buiten, zo het universum, zo de ziel….” Als er beweging is in onze kosmos, is er beweging in ons. Wanneer er binnen onze kosmos een uitnodiging tot veiligheid is, komt er ook veiligheid van binnenuit.

Laat de vloedgolven van astrologisch inzicht deze week je innerlijke wereld een spiegel voorhouden, want die reflecteert jou altijd.

GERELATEERD: 6 beste astrologie-apps, volgens onze redacteuren

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts