Wekelijkse astrologische voorspelling, 5-11 maart: vrijgeven en wijzigen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Deze week ontmoet de Maan haar volheid in Maagd terwijl een langverwachte astrologische gebeurtenis, de intrede van Saturnus in Vissen, een nieuw hoofdstuk van drie jaar inluidt.

Volle Maan in Maagd

Terwijl we ons leven structureren volgens de Gregoriaanse kalender, bestaat astrologie binnen haar eigen maatstaf van tijd. De volle Maan van deze week is een laatste release voordat het astrologische nieuwe jaar begint op 20 maart 2023, wanneer de Zon Ram binnengaat.

Als we de cycli van de maan observeren, weten we dat een volle maan een hoogtepunt is. De Maan is aan het bouwen en bouwen, voller en voller aan het worden, totdat ze vol is en ze niet meer kan bouwen.

Vanaf hier is vrijgeven de enige optie.

Terwijl het gereflecteerde licht van de maan de nacht verlicht, werkt het als een metaforische verlichting voor ons innerlijk, brengt licht in onze schaduwen en onthult wat voorheen ongezien was. Wanneer er bewustzijn is, is de natuurlijke neiging om los te laten.

Zittend in het rijk van Maagd, spreekt deze volle maan op 7 maart 2023 tot ons via ons lichaam, via onze ogenschijnlijk alledaagse dagelijkse functies en ondersteunende routines, gewoonten en rituelen, en via de geaarde, praktische en diepe geneeskunde die te vinden is in duidelijkheid en organisatie.

Terwijl de maan in Maagd schijnt, bevindt de zon zich in het tegenovergestelde sterrenbeeld, Vissen, het rijk van het mystieke, het magische en waar Eenheid verblijft. Astrologie leert ons dat hoewel alles tweeledig is, tegenstellingen in werkelijkheid één zijn. Wanneer we ons verbinden met tegengestelde tekens, zoals met de volle maan van deze week, is de uitnodiging om de twee tot één te integreren.

Overweeg hoe je het magische in het alledaagse kunt brengen? Hoe kun je geaarde tools en praktische gewoonten de container laten zijn waardoor het mystieke en het goddelijke worden ervaren? En hoe kun je je fysieke lichaam het meest afgestemde en ondersteunende huis voor je geest laten zijn?

Saturnus in Vissen

Slechts een uur nadat de maan haar maximale volheid bereikt, initieert de kosmos een langverwachte beweging van Saturnus die Vissen binnengaat. Terwijl onze binnenplaneten – inclusief Mercurius, Venus en Mars – elke twee tot zes weken van teken veranderen, blijft de buitenplaneet Saturnus twee tot drie jaar in elk teken staan. Terwijl het deze week Vissen binnengaat, markeert het het begin van een hoofdstuk dat zal doorgaan in 2026.

Terwijl Vissen binnen de mystieke rijken bestaat, regeert Saturnus ons fysieke rijk. Bekend als de vader van tijd, structuur en grenzen, nodigt Saturnus ons uit tot zelfbeheersing. Het herinnert ons aan de gaven die we vinden in geduld, discipline en eigen verantwoordelijkheid. De uitnodigingen en lessen met Saturnus kunnen niet overhaast worden, daarom hebben we de komende drie jaar om eraan te wennen.

De komende jaren zullen de grenzeloze aard van Vissen samenkomen en proberen deze binnen de gestructureerde grenzen van Saturnus te houden. Hier zullen we worden geconfronteerd met uitdagingen van spirituele en emotionele grenzen en discipline, allemaal in de naam van het beheersen van het Zelf. We zullen kansen krijgen om verantwoordelijkheid te nemen voor onze intuïtie, ons geloof en onze genezing.

Het meest opwindende aan dit nieuwe hoofdstuk is dat Saturnus in Vissen ons ook uitnodigt om een ​​nieuwe relatie met energie en materie, frequentie en vorm te verkennen. Met andere woorden, manifestatie, of het proces om iets te nemen dat ooit werd voorgesteld en het in werkelijkheid te plaatsen.

Deze dag markeert ook de eerste Saturnus-terugkeer, die vaak wordt vergeleken met een driejarige initiatie van rijping, voor velen van ons geboren tussen 1993 en 1996.

Jouw uitnodiging

Deze week staat 7 maart 2023 centraal. Met deze verlichte volle maan en grote beweging van Saturnus naar Vissen, vindt er op deze dag een echte innerlijke en uiterlijke overgang plaats.

Met alle overgangen worden we vaak naar onze randen geleid waar de enige optie van daaruit is om los te laten. Om de overtuigingen los te laten van wie we ooit waren, zodat we herboren kunnen worden in wie we nu zijn en in wie we worden. De maan ontmoet haar randen op deze dag, waar het enige dat overblijft is overgave. Geef je over aan alles wat ze heeft gebouwd en gecreëerd om te zijn.

Hetzelfde geldt voor ons. Het is een volle maan van loslaten en verandering.

Later in de maand, wanneer het nieuwe astrologische jaar begint op 20 maart 2023, beginnen we aan een geheel nieuwe cyclus van 12 maanden. Deze volle maan is waar we afscheid nemen van alles wat we achterlaten in dit bijna voltooide hoofdstuk. Hier laten we de helderheid van de volle maan de delen van onszelf verlichten die we niet langer met ons mee hoeven te dragen.

En terwijl Saturnus naar Vissen gaat, beginnen we tegelijkertijd aan een nieuwe reis. Nieuwe randen ontmoeten, nieuw terrein in onszelf ontdekken, en zoals het begin van alle grote reizen, beginnen we vaak met wat struikelen. De momenten waarop we leren door deze nieuwe wereld te navigeren en onze houvast te vinden.

Het is een week van verandering. Dus gun jezelf tijd, ruimte, gratie en mededogen terwijl je je grenzen ontmoet en rondstrompelt in een tijd van heilige overgang.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts