Wekelijkse astrologische voorspelling, 4-10 december: verlichten, getuigen en transformeren“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Mercurius en Venus zullen deze week hun weg vinden naar Steenbok en de Maan zal haar volheid ontmoeten in Tweelingen. De invloed van Steenbok nodigt uit tot praktisch denken, ambitie en stabiliteit, terwijl de laatste volle maan van het jaar ruimte zal bieden voor emotionele ontlading en diepgaande transformatie.

Mercurius gaat Steenbok binnen

Mercurius, de snelst bewegende planeet in ons zonnestelsel, regeert onze drukke mentale rijken. Als hij niet retrograde is, brengt hij ongeveer twee korte weken door in elk teken van de dierenriem. We hebben de neiging om onze gedachten en communicatie te ervaren door de lens van het sterrenbeeld dat Mercurius momenteel inneemt.

Steenbok, als archetype, brengt ons met beide benen op de grond. Het is gedisciplineerd en gestructureerd. Het is georganiseerd en praktisch. Steenbok regeert over de fysieke en materiële rijken en nodigt uit tot zelfverantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen in naam van groei en prestatie.

Vóór 6 december 2022 is Mercurius te vinden in het avontuurlijke vuurteken Boogschutter. Terwijl de planeet het aardeteken Steenbok binnengaat, hebben we de mogelijkheid om meer duidelijkheid, organisatie en focus in onze mentale toestand te brengen en om onszelf dieper in onze realiteit te gronden.

Mercurius in Steenbok wil dat we structuur aanbrengen in ons leven. Het wil dat we niet alleen ons denken organiseren, maar ook de manier waarop we informatie delen en opslaan. Het vraagt ​​ons welke denksystemen en overtuigingen we in onze geest toelaten en welke grenzen we bereid zijn te implementeren. Het nodigt ons uit om een ​​gevoel van verantwoordelijkheid te geven aan de manier waarop we de wereld waarnemen, de mentale gewoonten die we creëren, en een algemeen gevoel van verantwoordelijkheid voor de richting van ons leven.

Volle Maan in Tweelingen

7 december 2022 brengt de laatste volle maan van het jaar. In de astrologie staat de maan erom bekend onze emoties en innerlijke behoeften te vertegenwoordigen en onze belichaamde intuïtie te beheersen. Bij volle maan fungeert de maan als een hemelse fakkel. Ze brengt licht in de hoeken van onszelf die we verborgen houden, de innerlijke ruimtes in ons die we zonder verlichting onmogelijk zouden kunnen zien. Het is onder een volle maan dat we vaak enkele van onze meest diepgaande katalysatoren voor genezing, zelfrealisatie en waarheid ervaren. Deze worden gezien en gevoeld door de lens en het thema van het teken waarin de maan zich momenteel bevindt en de nabije planeten.

Terwijl de Maan ons emotionele lichaam overziet, vertegenwoordigt Tweelingen ons mentale lichaam. Een luchtteken, Gemini beïnvloedt gedachten, logica, communicatie en geloofsconstructies. Tweelingen voeren de scepter over deze lunatie en zullen een extra vonk geven, gezien het feit dat Mars nog steeds retrogradeert door Tweelingen.

Deze volle maan zal fungeren als een release van de 12 maanden die ten einde lopen. Het zal enige intensiteit behouden en kan onze grenzen in twijfel trekken, wonden naar de oppervlakte brengen en uitdagingen vooraan en in het midden uitdagen – allemaal zodat we kunnen verduidelijken wie we zijn, wie we willen zijn en wat we wel en niet in ons leven willen toelaten. leeft.

Venus gaat Steenbok binnen

De planeet Venus, genoemd naar de betoverende Griekse godin, staat voor schoonheid, overvloed en liefde. Venus komt vaak naar voren in onze romances, artistieke bezigheden, waarden, zelfzorg en relatie met financiële rijkdom.

Nu Venus op 9 december 2022 samenkomt met Mercurius in Steenbok, zijn we beter in staat om deze verlangens om te zetten in een logischer, gestructureerd en realistischer plan om ze te bereiken. Venus in Steenbok ontsteekt een houding van vindingrijkheid en ambitie op het gebied van onze relaties met romantiek, geld en verlangens op de lange termijn. Onder invloed van dit gedisciplineerde teken hebben we de mogelijkheid om onze verlangens te gronden, de pen op het papier te zetten en te beginnen met organiseren.

We zien vaak dat waar Venus ook gaat, ze een spoor van geluk met zich meebrengt. Terwijl ze in Steenbok is, is dit een mooie tijd om de bezigheden van ons hart serieus te nemen, ze te verankeren in een plan dat haalbaar aanvoelt en om onze waarden opnieuw te focussen.

Jouw uitnodiging

Mercurius en Venus in Steenbok geven je een kijkje in het Steenbokseizoen, dat later in de maand begint en een mooie gelegenheid biedt om af te stemmen op wat je verlangt voor het nieuwe jaar. Steenbok laat je continu zien dat alles mogelijk is met toewijding, tijd, focus en actie. Het is een uitnodiging om te leunen op de innerlijke kracht die voortkomt uit het nemen van verantwoordelijkheid voor je pad.

Terwijl de kosmos zich begint te aarden en te organiseren, weerspiegelt de volle maan van deze week de momenten van ongemak voorafgaand aan transformatie, wat alleen passend lijkt voor de laatste volle maan van het jaar. Met de invloed van Mars retrograde die naast de maan zit, is er een uitnodiging om te onderzoeken hoe je contact maakt met de emoties van woede of frustratie. Wees getuige van hoe comfortabel je bent in alle gevoelens die opkomen of waar je catharsis ligt. Is het in het bewegen van je lichaam, het schrijven van een brief, het creëren van een reeks grenzen en waarden voor jezelf? Is het in lawaai maken, sporten of creëren?

Onderzoek je emoties als een doorgang naar je transformatie. Vertrouw erop dat de Steenbok-energie je zal helpen gecentreerd en geaard te blijven.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts