Wekelijkse astrologische voorspelling, 27 november – 3 december: mogelijkheden omzetten in realiteit“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Deze week verandert de richting van de dromerige en spirituele planeet Neptunus. Wanneer de retrograde op 3 december 2022 ten einde loopt, krijgen we de uitnodiging om één te worden met onze dromen, onze hoop en ons ware zelf.

Neptunus komt uit retrograde

Neptunus, een buitenplaneet, bevindt zich aan de rand van wat we weten en wat we nog moeten ontdekken. In de astrologie gaat Neptunus over abstractie en intuïtie. Het heerst over het ondefinieerbare.

Als archetype kan Neptunus niet adequaat worden gedefinieerd of ingesloten in een kader. We denken vaak aan deze energie als wat ons verbindt met de eenheid die wordt ervaren in meditatie, het transcendentale aspect van beweging, de abstracte aard van onze dromen, de stroom van creativiteit. Het vervaagt grenzen totdat de scheiding tussen het zelf en alles wat is vervaagt. Het is een planeet die ons meeneemt naar het ongeziene, naar de dromerige rijken van verbeelding en energie.

Neptunus kan ook een brug slaan naar de wereld van dissociatie, escapisme, illusie en het gevoel van een sluier of mist tussen ons en de werkelijkheid. Omdat Neptunus een planeet is die verder van ons verwijderd is dan de meesten, zijn de effecten ervan misschien niet duidelijk in ons dagelijks leven. Het bestaat eerder op de achtergrond van onze realiteit. Vaak pas als we een stapje terug doen en nadenken, kunnen we de invloed van Neptunus aan het werk zien.

Neptunus is sinds juni van dit jaar in retrograde beweging. Hoewel het schijnbaar in achterwaartse beweging was, werden we uitgenodigd om onze relatie met spiritualiteit, genezing, verbeeldingskracht en intuïtie te onderzoeken. De sluier van illusie waar Neptunus bekend om staat, werd opgetild, waardoor we met grotere helderheid in het ongrijpbare konden kijken, of dat nu te maken had met ons begrip van kosmologie en de zin van het leven zelf of met onze innerlijke werelden, ons onderbewustzijn, onze ongeziene patronen die zijn op automatische piloot, en ons gevoel van geest of ziel.

Die sluier werd opgelicht zodat we meer duidelijkheid konden krijgen over ons gevoel van doelgerichtheid en onze perceptie van waarheid en inzicht konden krijgen in de energetische rijken en hoe het samenwerkt met onze fysieke realiteit. Dit was een kans om onszelf en onze innerlijke werking met meer duidelijkheid te zien, voordat de illusie terugkeert en Neptunus direct gaat.

Terwijl Neptunus de stations richt en weer vooruit begint te gaan, keert deze sluier terug, maar met de uitnodiging om er op een nieuwe manier mee te werken.

Jouw uitnodiging

Binnen de astrologie heeft elke planeet, elk teken van de dierenriem of elk archetype zowel hogere als lagere octaven. De hogere octaven van Neptunus zijn die van liefde, eenheid, creativiteit en mededogen. Het is de stroom waarin we ons bevinden tijdens het maken van kunst, het intuïtief bewegen van ons lichaam, het bedenken van mooie mogelijkheden of het zien van goddelijkheid in het gezicht van een kind.

Deze retrograde is een periode geweest om opnieuw af te stemmen en opnieuw te focussen, om onze dromen en ons doel af te stemmen, en om onszelf met meer duidelijkheid te zien, zodat we weten hoe we contact kunnen maken met onszelf, onszelf kunnen ondersteunen en genezen. Als je uit deze tijd komt, vraag jezelf dan om na te denken over de afgelopen zes maanden.

Hoe is je perceptie van jezelf veranderd? Welke innerlijke patronen heb je gezien en erkend? Hoe heeft dit je geholpen meer jezelf te worden?

Hoe is je connectie met spiritualiteit veranderd? Wat heb je gezien, gevoeld of waargenomen dat je begrip van de werking van het universum heeft veranderd?

Hoe is je gevoel van doelgerichtheid veranderd? Welke dromen hebben zich aan jou gepresenteerd? Welk pad begint je naam te noemen?

We worden uitgenodigd om ons te verbinden met dit grotere weten dat voor ons is geplaatst en er één mee te worden, ermee te creëren, en het ons te laten worden en ons op onze beurt het te laten worden. Dit is een tijd om ons onder te dompelen in dromen, verbeelding, kunst, creativiteit en spiritualiteit. Het is een kans om te leven, te ademen en zo verweven te raken met onze grootste dromen dat ze niet anders kunnen dan werkelijkheid worden, dat wat we verlangen geen andere keus heeft dan naar beneden te druppelen in onze fysieke realiteit.

Neptunus fungeert als een brug, een doorgang, die de fysieke en energetische wereld met elkaar verbindt. We kunnen met deze doorgang werken door middel van stroom, verbeelding en eenheid, zodat we mogelijkheden in werkelijkheid kunnen brengen.

“Werken met magie is de onzichtbare krachten tot een vorm weven; boven het zicht uitstijgen; om het onbekende droomrijk van de verborgen realiteit te verkennen.” —Starhawk

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts