Wekelijkse astrologische voorspelling, 25-31 december: uw ware bedoelingen overwegen (en heroverwegen)“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Nu we het nieuwe jaar ingaan, voelen we misschien nog niet de golf van een nieuw begin. Deze donderdag 29 december markeert de start van onze laatste Mercurius retrograde van 2022. Hoewel een retrograde contra-intuïtief lijkt voor de vonk van een nieuw jaar, blijven er diepe medicijnen, uitnodigingen, inzichten en steun binnen de schijnbaar achterwaartse beweging die zal begeleid ons naar 2023.

Mercurius retrograde in Steenbok

Ondanks de schijn, wanneer een planeet retrograde is, beweegt hij niet echt achteruit. Omdat Mercurius dichter bij de zon staat dan de aarde en daarom een ​​kortere baan heeft, haalt hij ons in onze langere baan in. Wanneer het dat doet, lijkt het vanuit ons gezichtspunt achteruit te gaan. In werkelijkheid gaat het aan ons voorbij.

Oude astrologen beschouwden retrogrades als de tijd waarin een planeet zich door de onderwereld bewoog op zoek naar nieuwe perspectieven, meer wijsheid en diepere inzichten. Hoewel het bekende pad voedzaam, ondersteunend en veilig kan zijn, vinden we soms onze grootste groei in een andere richting met een ander landschap.

Als Mercurius de aarde passeert, waagt hij zich misschien op zijn eigen reis, juist om onze uiteindelijke groei, ons geluk en ons leven volledig te ervaren. Zodra het terugkeert naar zijn bekende pad van voorwaartse beweging, kunnen we alles ontvangen wat het tijdens zijn zoektocht heeft gewonnen.

Zoals we vanuit ons gezichtspunt kunnen zien, volgt Mercurius de stappen die het al heeft gezet tijdens retrograde. Hoewel het pad misschien bekend voorkomt, is het perspectief deze keer totaal anders. Dit is de reden waarom Mercurius retrograde zich vaak in ons leven manifesteert als oude projecten, relaties en manieren om opnieuw bezocht te worden. Ook wij keren op onze eigen schreden terug om onze reis vanuit een nieuw perspectief te beleven. De schijnbaar achterwaartse beweging van Mercurius trekt onze aandacht naar het verleden, nodigt ons uit om te onderzoeken wat we misschien hebben gemist, en nodigt ons uit om de inzichten en het bewustzijn te ontvangen die we voorheen niet hadden.

In de astrologie heerst het Mercurius-archetype over ons denken, communiceren, intellect, leren, transport en technologie. Het zijn de dagelijkse stappen die worden overwogen en genomen, evenals de logistiek van alle bewegende delen. De invloed ervan is duidelijk, duidelijk en diep geïntegreerd in de manier waarop we ons door de wereld bewegen. Misschien is dit de reden waarom de retrograde van Mercurius zo veel voelbaarder wordt gevoeld dan die van andere planeten.

Mercurius retrogradet vanaf het aardse teken Steenbok, dat je leidt naar wie je wilt zijn in de wereld, wat je wilt bijdragen en welk pad je wilt beheersen. In Steenbok neemt Mercurius retrograde de lens van structuur, bruikbaarheid, organisatie en grenzen op zich. Het gaat over onze doelen, levensplannen, carrière en reputatie – het soort dingen waar we vaak over nadenken als we het nieuwe jaar ingaan met onze nieuwe intenties. Hier heb je de mogelijkheid om alles te heroverwegen wat je is geleerd, en alles wat je hebt geloofd, over wie je bent in de wereld en wat je zou moeten doen met je leven.

Het geschenk van de heroverweging en het langzamere tempo dat Mercurius retrograde met zich meebrengt, is de tijd, ruimte en toestemming om op een visie te landen waar je realistisch naar toe kunt werken. Steenbok is een teken van toewijding. Het is de geit die schijnbaar onmogelijke bergen beklimt, toegewijd om koste wat het kost de top te bereiken. In een tijd waarin je gedachten gefixeerd zijn op de toekomst, en waar nieuwjaarsintenties de norm zijn, is deze retrograde misschien precies wat je nodig hebt voordat je jezelf in doelen en plannen opsluit voordat je nadenkt over of komt tot wat echt voor jou bedoeld is. Mercurius blijft retrograde tot 18 januari 2023.

Jouw uitnodiging

Terwijl je over de drempel van 2023 stapt, vraagt ​​Mercurius je om de tijd te nemen om in het nieuwe jaar aan te komen. Het nodigt je uit om je visies, doelen en intenties voor dit nieuwe hoofdstuk van je leven te overwegen, te heroverwegen en openlijk te onderzoeken voordat je ze op hun plaats zet.

Deze retrograde kan worden gezien als een kosmisch toestemmingsbriefje om wat tijd te gunnen om je doelen af ​​te stemmen op je waarden. Het is de toestemming om na te denken over je pad dat voor je ligt zonder het te snel te concretiseren, wat vaak alleen maar leidt tot schuldgevoelens of gevoelens van ontoereikendheid als je tekortschiet of beseft dat iets nooit voor jou was. En het is ook je toestemmingsbriefje om het lawaai van de wereld om je heen op te ruimen rond hoe nieuwjaarsintenties eruit zouden moeten zien of, in grotere waarheid, hoe je leven eruit zou moeten zien. Als een nieuw jaar begint, kun je dat allemaal overwegen op een manier die je van dienst is, net op tijd voor je nieuwe hoofdstuk.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts