Wekelijkse astrologische voorspelling, 23-29 juli: begrijpen wat u nodig heeft“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Deze week brengt bijzonder mooie uitnodigingen als Cheiron retrograde begint en Mercurius Maagd binnengaat. Terwijl Cheiron door onze innerlijke schaduwen van verwondingen uit het verleden reist, ontsluiten we onze toegang tot wijsheid.

Cheiron Retrograde

Chiron retrograde begint deze week op 23 juli 2023, waar het zijn schijnbare achterwaartse beweging zal voortzetten tot 26 december 2023. Chiron is technisch niet geclassificeerd als een planeet, maar eerder als een van de vele dingen, waaronder een kleine planeet, een komeet of een asteroïde. Cheiron kwam voor het eerst in Ram in 2018 en zal daar blijven tot 2027.

Chiron, voor het eerst ontdekt in 1977, is relatief nieuw in onze studie van astronomie en astrologie. In de mythologie heeft Cheiron echter een rijke geschiedenis en wijsheid waar we een beroep op kunnen doen als we proberen deze kleine planeet gemakkelijker te begrijpen.

In de mythologie was Cheiron een centaur die bij de geboorte door zijn moeder in de steek werd gelaten. Hoewel hij opgroeide tot volwassenheid en zich onbemind en ongewenst voelde, is zijn reis een krachtige reis toen hij gevechtslessen begon te geven aan enkele van de meest bekende Griekse helden. Ondanks – of misschien dankzij – zijn psychologische wonden creëerde hij zijn eigen pad van macht.

Op een dag raakte Cheiron per ongeluk gewond door een gifpijl. Vanwege de pijn begon hij verschillende geneeswijzen te bestuderen en zelfs onder de knie te krijgen. Hij leerde met zo’n diepte, wijsheid en kennis dat hij toen deze geneeskunsten aan de goden begon te onderwijzen, terwijl hij nog steeds niet in staat was zijn eigen wond te genezen. Cheiron werd over de zeeën bekend als een krachtige genezer, leraar, helderziende en filosoof, en werd bekend als de ‘gewonde genezer’.

In de evolutionaire astrologie wordt gesuggereerd dat de rol die Cheiron speelt in ons leven en de verwonding die het vertegenwoordigt, de wonden of karma zijn uit vorige levens waaraan we in dit leven zijn gekomen om aan te werken. In de psychologische astrologie wordt Cheiron van kinds af aan gezien als een verwonding. Hoe dan ook, er kan een gevoelde ervaring zijn van een wond met Cheiron. Maar zoals blijkt uit zijn verhaal, is Cheiron ook een portaal naar diepe wijsheid, mededogen en waarde. Zoals de beroemde Perzische dichter Rumi ooit zei: “de wond is waar het licht binnenkomt.”

Terwijl Cheiron zijn retrograde begint, nodigt het ons uit om enkele van die wonden te onderzoeken. Het nodigt ons uit om naar binnen te keren naar wat binnenin zit, wachtend op onze aandacht en liefde. Het nodigt ons uit om onze ervaringen, percepties en relatie met die wonden opnieuw in te kaderen door te weten dat we hier toegang hebben tot onze grootste wijsheid.

Cheiron’s glyph, of symbool, heeft de vorm van een sleutel. Een sleutel die deuren in ons opent. Een sleutel die compassie, wijsheid, kennis en diepe waarde ontsluit. Onze ervaringen zijn een van de vele aspecten die ons maken tot wie we zijn. Deze retrograde is een kans om te beslissen of we ze als empowerment of disempowering beschouwen.

Mercurius komt Maagd binnen

In de astrologie heerst Mercurius over onze mentale rijken. Het bepaalt hoe we informatie opnemen, verwerken en delen. Als archetype vertegenwoordigt het leren, logica, communicatie, informatie, technologie en planning. Mercurius in Leeuw nodigde ons de afgelopen weken uit om passie in onze ideeën, onze communicatie en onze planning te brengen. Het bracht ons kunstzinnig denken en gedurfde expressie.

Terwijl Mercurius echter overgaat in Maagd, begint het tempo te veranderen. Mercurius heerst over Maagd. Ze hebben dezelfde intenties en gewenste richtingen, en wanneer hun energieën samenkomen, creëren ze een samenhangende uitnodiging. Maagd is een aardeteken dat bekend staat om zijn affiniteit met details, rituelen, organisatie, praktisch denken en intentionaliteit in alle dingen. Als archetype heeft het een prachtige gave van verfijning.

Mercurius in Maagd is een prachtige energie die ons is geschonken. Het bouwt voort op de passie en het vuur van Leo en onderscheidt de beste richting voorwaarts in onze dromen en verlangens door ze te ontleden in precieze en uitvoerbare stappen. De uitnodiging is om dagelijkse rituelen te ontdekken die jou het beste ondersteunen.

Uw uitnodigingen

Zoals bij alle retrogrades gaat het deze keer meer om integratie en reflectie dan om actie en voorwaartse beweging.

Maagd heeft een diep bekrachtigende verbinding met ritueel. Overweeg de gewoonten en praktijken die u het beste ondersteunen en vasthouden. Dit kan je yoga- of meditatiebeoefening zijn. Het kunnen ook affirmaties of bewegingen zijn die je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten. Overweeg welke rituelen je ertoe aanzetten om je gelukkigste zelf te worden. Rituelen worden in de loop van de tijd dagelijks uitgevoerd en werken stilletjes op de achtergrond, maar creëren toch diepgaande verschuivingen van binnenuit.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts