Wekelijkse astrologische voorspelling, 19-25 maart: vrijgeven en transmuteren“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Het is een week van verandering als het astrologische jaar opnieuw begint en de aarde verschuift naar een nieuw seizoen. Het is ook een tijd van onnoemelijke mogelijkheden, aangezien de nieuwe maan je stoutste verlangens uitnodigt en Pluto je bij de hand neemt terwijl je door een nog grotere transformatie gaat.

Stel je astrologie voor als een onzichtbare achtergrond voor onze kosmos. Met deze achtergrond kunnen de plaatsingen van de zon, maan en planeten worden gemeten en gevolgd. Het heeft de vorm van een cirkel, is cyclisch van aard en is gelijk verdeeld in delen alsof het een pizza met 12 stukken is. De achtergrond is de dierenriem en elk deel van de achtergrond vertegenwoordigt een ander teken.

Onze planetaire lichamen draaien voor altijd door deze achtergrond en veranderen in expressie, intenties en inzichten terwijl ze van teken naar teken veranderen. De zon staat ongeveer een maand in elk van deze tekens en voltooit zijn cyclus elke 12 maanden. De maan blijft slechts een paar dagen in elk teken hangen en begint elke 27 dagen aan een nieuwe rondreis door de dierenriem. De planeten variëren in hun baan van de tekens – afhankelijk van hun grootte, snelheid en locatie – van slechts 88 dagen tot 248 jaar voor een reis door de dierenriemcirkel.

Deze week hebben de zon, de nieuwe maan en Mercurius alle 12 tekens van de dierenriem doorlopen en gaan ze opnieuw het eerste teken binnen, Ram.

19 maart: Mercurius gaat Ram binnen

Na een paar weken in het mystieke teken Vissen te hebben doorgebracht, begint Mercurius een nieuwe cyclus van de dierenriem en gaat op 19 maart 2023 naar Ram. Deze beweging vertegenwoordigt een mentale verschuiving in ons van water naar vuur, abstract naar direct, reflecterend naar vooruit denkend en ontvankelijk voor actiegericht.

In de astrologie is Mercurius onze geest. Het is communicatie, mentale verwerking en leren. De verschuiving naar Ram vertegenwoordigt een nieuw begin op deze gebieden van ons leven. Deze tijd nodigt uit tot een nieuwe manier van communiceren – een die krachtig, gedurfd en assertief is. Het verwelkomt ook een nieuwe manier om beslissingen te nemen, die ons in staat stelt besluitvaardig, duidelijk, direct en spontaan te zijn. Het is een hoofdstuk dat nieuwe ideeën, inspiraties en uitdagingen verwelkomt die met opwinding en passie kunnen worden verkend.

20 maart: Ramseizoen begint

Het astrologische nieuwe jaar vindt plaats wanneer de zon door de 12 sterrenbeelden is gereisd en de cyclus opnieuw begint. Het is 1 januari van de kosmos en brengt een nieuw hoofdstuk, nieuwe kansen en nieuwe kansen. Op deze heilige dag passeert de zon de drempel van Vissen naar Ram.

Ram is geboorte. Het is warmte en passie. Ram is de innerlijke vlam die in ons allemaal brandt, ons richting geeft en ons verbindt met verlangen, drive en beweging. Het is inspiratie, felle moed en de glorieuze gloed van een nieuw begin. Ram zorgt ervoor dat we niet stil blijven staan ​​en onszelf keer op keer opnieuw blijven creëren.

Vanaf 20 maart 2023 staat het Ram-seizoen erop dat we in elk moment staan ​​als onszelf en voor onszelf. Het spoort ons aan om het risico te nemen, de angsten onder ogen te zien en de moed te verzamelen om dit leven met zoveel mogelijk vrijheid, passie, creativiteit, avontuur en moed te ervaren. Het herinnert ons eraan dat we onze dromen volledig en volledig waard zijn, en een leven waard dat ronduit opwindend en bevredigend aanvoelt. Dit is het moment om je waarde te eren en jezelf een kans te geven.

20 maart: lente-equinox

Vergelijkbaar met hoe de maan de getijden trekt en de planeten onze interne reflecties en uiterlijke uitdrukkingen verschuiven, zo trekt de aarde ons onze toekomst in. Het woord “equinox” is afgeleid van het Latijn en betekent “gelijke nacht”, verwijzend naar de ruwweg 12 uur durende dag en 12 uur durende nacht die alleen op de twee equinoxdagen van elk jaar voorkomt. Deze dag vertegenwoordigt de balans van licht en donker, dag en nacht, naar buiten en naar binnen, en markeert een punt van samenkomen in de cycli van de aarde voordat ze van richting verandert.

De equinox, die ons op 20 maart 2023 ontmoet, initieert de lente en zijn natuurlijke evolutie naar de zomer, waardoor er meer licht, leven en energie binnenkomt. De equinox biedt ruimte voor een cyclus van wedergeboorte die wordt weerspiegeld in zowel de sterren boven als de aarde beneden. Het resoneert met de frequentie van een wisseling van de seizoenen, waar nieuwe dromen naar voren worden geroepen en passie wordt gewekt. Het is een overgang die de deuren opent naar een nieuwe bestemming, gevoed van boven, beneden en van binnenuit.

21 maart: Nieuwe Maan in Ram

De eerste nieuwe maan van het astrologische jaar zal helder en krachtig schijnen, ontwaken, inspiratie initiëren en alle sluimerende sluiers van zelfgenoegzaamheid voorbijgaan.

Slechts een dag na het astrologische nieuwe jaar nodigt de nieuwe maan in Ram op 21 maart 2023 ons uit om alle nieuwe verlangens na te streven die uit deze opkomst en wedergeboorte voortkomen. Beïnvloed door de vurige kracht die Ram is, nodigt deze nieuwe maan onze passies, gedurfde verlangens en moedige verzoeken uit. Het vraagt ​​ons om te rennen met de inspiratie en vasthoudendheid van Ram. Het vertelt ons om groots te dromen.

Pluto, die zich in een sextielpositie ten opzichte van deze lunatie bevindt, vergemakkelijkt onze transformatie door alles aan te moedigen dat niet is afgestemd op ons ware zelf om te worden losgelaten en door onze oprechte verlangens verandering van binnenuit te brengen.

GERELATEERD: Wat de nieuwe maan in Ram voor jou betekent

23 maart: Pluto gaat Waterman binnen

Pluto beweegt niet snel. Het duurt bijna 250 jaar om door de dierenriemcyclus te gaan. Wanneer het overgaat in een nieuw teken, creëert het enorme rimpelingen van verandering, transformatie en verschuivingen die zowel diep in ons kunnen worden gevoeld als in de structuren van het collectief om ons heen.

Op 23 maart 2023 markeren we de langverwachte en invloedrijke verschuiving in onze kosmos van Pluto die Waterman binnengaat en Steenbok verlaat, waar het sinds 2008 is geweest.

In de astrologie vertegenwoordigt Pluto de cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte. Pluto betekent reizen door de onderwereld. Het herinnert ons aan de gaven, hulpbronnen en kracht die in onze eigen diepten en schaduwen te vinden zijn en bereidt ons voor om ze te transmuteren.

Waterman is het teken van innovatie, onafhankelijkheid, vrijheid en toekomstdenken. Terwijl Pluto dit intellectuele teken binnengaat, is er transformatie aan de horizon op zowel persoonlijk als collectief niveau, namelijk rond macht, vrijheid, wetenschap, innovatie en technologie.

Tijdens zijn retrograde duikt Pluto op 11 juni 2023 terug in Steenbok en zal dit jaar slechts drie maanden in Waterman doorbrengen. Beschouw de huidige transit als een voorproefje voor wanneer Pluto in januari 2024 opnieuw Waterman binnengaat en daar de komende 20 jaar blijft.

25 maart: Mars gaat kanker binnen

Mars is onze passieplaneet. Het is actie, gedrevenheid, moed en voorwaartse beweging. Kanker is onze waterige planeet van innerlijke veiligheid, tederheid en beschermende koestering.

25 maart 2023 markeert de beweging van Mars naar Kreeft vanuit Tweelingen, waar het zich sinds augustus 2022 bevindt. Hoewel het vuur van Mars krachtig kan branden, heeft het water van Kreeft de neiging om het enigszins te verzachten. De acties van Mars kunnen sterk worden beïnvloed door onze emotionele wereld en worden geleid tot het creëren van bescherming en veiligheid voor zowel onszelf als onze dierbaren. Er is hier een uitnodiging om meer intuïtie, innerlijke voldoening en doelgerichtheid in onze verlangens en acties te brengen.

Jouw uitnodiging

Deze week brengt gedurfde uitnodigingen en een nieuw begin. Het is een week van innerlijke en uiterlijke evolutie, waarin je geconfronteerd kunt worden met aspecten van jezelf die klaar zijn om los te laten, maar ook met aspecten die klaar zijn om ter wereld te worden gebracht.

Je wordt uitgenodigd om jezelf op nieuwe manieren te ontmoeten en je te laten veranderen door je ervaringen en de wereld om je heen. Tijdens het proces zul je waarschijnlijk verouderde versies van jezelf afschudden die niet langer je ware expressie bevatten.

Terwijl je door transformerende periodes in je leven gaat en merkt dat je comfort en vertrouwdheid, identiteiten en structuren loslaat, kan astrologie een grotere context bieden. Kijk naar de maan en vertrouw op de groei die kan beginnen vanuit je huidige intenties. Keer je naar de zon en vertrouw erop dat deze ruimte creëert voor je nieuwe richting.

Het is een week die je uitnodigt om je handen los te maken, je adem te verzachten en je over te geven aan de cyclus die het leven is. Het is oké om op je reis te vertrouwen.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts