Wekelijkse astrologische voorspelling, 18-24 juni: je thuis voelen in je leven“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Er is een heiligheid inherent aan de week als we het thuiskomen van het Kreeft-seizoen ervaren, de zegeningen van de zomerzonnewende op ons nemen en getuige zijn van Jupiter en Saturnus die samenkomen in een sextiel.

Jupiter Sextiel Saturnus

Terwijl planeten tijdens hun banen vormen en hoeken met elkaar vormen, kan het voelen alsof deze planetaire lichamen samenwerken en ons uitnodigen in hun gedeelde intentie. Zo is het ook met een sextiel, wat een relatie van 60 graden is tussen de locaties van twee planeten ten opzichte van elkaar.

Het samenkomen van Jupiter en Saturnus aan de nachtelijke hemel in een sextiel is een harmonieuze samenwerking die gevierd moet worden. Jupiter is in de astrologie de planeet die ons hoop biedt. Het laat ons zien dat er altijd ruimte is voor meer – meer liefde, meer flow, meer vreugde, meer licht, meer groei, meer potentieel. Jupiter nodigt ons uit om ons voor te stellen en te dromen, onze verlangens te vervullen en onze toekomst tegemoet te treden. Het houdt ons in beweging, groei en ontwikkeling.

Saturnus, die net retrograde is gedraaid, is een planeet van stabiliteit en een lang leven, verantwoordelijkheid en praktische actie. Saturnus houdt ons gebonden aan de tastbare werkelijkheid, de wetten van de materie en de beperking van de tijd.

Terwijl Jupiter en Saturnus op 19 juni samenkomen in een sextiel, nodigen ze uit tot tastbare vooruitgang, stabiele groei en praktische actie in de richting van onze dromen. Dit is een prachtige atmosfeer om je hoop, wensen en visies voor je toekomst uit te reiken en ze diep in de grond onder je te planten.

Zon komt kanker binnen | Kankerseizoen begint

Astrologie is gebaseerd op een geocentrisch perspectief. Dat wil zeggen, het is gebaseerd op onze kijk op de aarde. Dit heeft alles te maken met onze menselijke ervaring van de kosmos – wat we kunnen zien, wat we kunnen voelen en wat we hier in ons lichaam en op aarde kunnen ontvangen.

Vanuit dit mensgerichte perspectief beweegt de zon zich binnen een astrologisch jaar door de sterrenbeelden van alle 12 zodiacs, waarbij hij ongeveer een maand in elk teken doorbrengt. De tijd doorgebracht in elk teken is wat we een astrologisch seizoen noemen, en is een uitnodiging om weg te zinken in de uitnodigingen, energieën, kleuren, intenties en de algehele essentie van deze dierenriem. Het is een uitnodiging om te zien waar en hoe die dierenriem in ons leeft en zich via ons uitdrukt. Op zijn beurt is het ook onze kans om dit deel van onszelf te ontmoeten en te koesteren.

Terwijl de zon van 21 juni tot 22 juli verschuift naar de geruststellende wateren van Kreeft, loopt het Gemini-seizoen ten einde en zullen we uitnodigingen ontvangen met betrekking tot genezing, koestering, veiligheid, familie en emoties.

Kanker is thuis. Niet alleen ons fysieke huis, maar alles in het leven dat ons thuis is. Onze familie. Onze cultuur. Onze wortels. Ons lichaam. Onze geliefden. Onze gemakken en zekerheden. Onze favoriete gerechten en herinneringen uit de kindertijd. Dat boek houden we in de buurt. Kanker is het heiligdom dat in ons leeft en het heiligdom dat we om ons heen creëren. Kanker is onze emotionele wereld en biedt de gave van gevoeligheid en verhoogde intuïtie.

Terwijl de zon door de wateren van Kreeft reist, worden we uitgenodigd om thuis te komen – bij onszelf, bij onze behoeften, bij onze dierbaren en bij ons lichaam. Het is een intern seizoen, een privémaand. Het is een moment om terug te keren naar wat en wie echt belangrijk voor ons is, en om gekoesterd en gevuld te worden door die uitverkoren dingen en mensen.

Zomer zonnewende

Binnen oude culturen, mythologie en esoterische geschiedenis is er al zo lang als we weten een eerbetoon aan en viering van de zonnecycli. Deze dans waar de zon en de aarde doorheen bewegen, is een van de vele sequenties die het leven mogelijk maken: bomen om te groeien, golven om te crashen, tijd om te bestaan ​​en mensen om te leven.

Als het Kreeft-seizoen begint, markeert 21 juni de zomerzonnewende voor het noordelijk halfrond en de winterzonnewende voor het zuidelijk halfrond. Het woord “zonnewende” komt van de Latijnse woorden Sol (“Zon”) en zus (“stil staan”). Op deze dag staat de zon gedurende een astronomisch moment in de tijd volledig stil, wat fungeert als een piekmoment binnen deze heilige dans van de zon en de aarde.

De zomerzonnewende is de langste dag van het jaar. Van de 365 dagen heeft deze dag het meeste licht. Het is het portaal van tijd en ruimte dat ontstaat wanneer de zon en de aarde zo dicht mogelijk bij elkaar zijn in hun dans. Op deze dag verlicht de zon het meeste licht dat ooit zal zijn, en de aarde, en dus wij, ontvangen het meeste licht dat we ooit zullen krijgen. Het is een hoogtepunt van expressie, volheid, kracht, overvloed, vruchtbaarheid, creativiteit, warmte, ontvankelijkheid en activering.

Terwijl de zon stilstaat, worden we uitgenodigd om diezelfde stilte, aanwezigheid, zijndheid en eerbied vast te houden, want het is op deze dag en in deze aanwezigheid dat ons de energie, wijsheid en inzichten wordt aangeboden die worden gedeeld door de zonnestralen. . We kunnen het ons laten ondersteunen tijdens de volgende fase van onze dans en het volgende seizoen van ons leven.

Jouw uitnodiging

Terwijl Jupiter en Saturnus deze week schitteren, onderzoek je de praktische aspecten van je dromen. Probeer de verantwoordelijkheid te nemen om ze echt te maken en kijk hoe het past en voelt. Organiseer en plan hoe deze toekomstvisie van jou werkelijkheid kan worden. Dit is een tijd om in jezelf te geloven en je diepe waardigheid te herinneren. Wees realistisch over je sterke punten en vier ze. Wees realistisch over waar je ondersteuning nodig hebt en organiseer dit. Uw uitnodiging is om de hoop weer veilig te laten voelen en voldoende op uzelf te vertrouwen om de dromen in uw hart na te jagen.

De dagen die volgen op dit sextiel brengen een nieuw begin. Terwijl het Kreeft-seizoen begint en de Zomerzonnewende ons zegent met zijn aanwezigheid, vertrouw erop en weet dat u op de rand van iets nieuws staat. Kanker nodigt je uit om thuis te komen en helderheid te ervaren over wie je bent en wat belangrijk voor je is. De zon verlicht en opent een deur naar alles wat je nodig hebt voor je volgende hoofdstuk.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts