Wekelijkse astrologische voorspelling, 18-24 december: een gokje wagen op jezelf“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

In de komende week gaat Jupiter naar Ram, de zon naar Steenbok, en de winterzonnewende samen met de nieuwe maan zal ons door de donkerste dagen van het jaar begeleiden. Wat aan de andere kant van deze transits wacht, is iets nieuws , iets gewaagds, iets dat ons naar het volgende hoofdstuk van het leven roept.

Jupiter gaat Ram binnen

Op 20 december 2022 zal Jupiter het vurige en onafhankelijke teken Ram binnengaan, waar het tot de volgende mei zal blijven.

De planeet van geluk, expansie, groei en geluk, Jupiter is de grootste entiteit, buiten de zon, in ons zonnestelsel. Deze onmetelijkheid komt overeen met het soort groei dat het ons voortdurend uitnodigt om te ervaren terwijl het door de dierenriem reist.

Ram, als eerste van de dierenriem, is de opwinding die ideeën opwekt en elke stap daarna in beweging zet. Het is inspiratie, inwijding en vastberadenheid.

Terwijl in Ram, zal Jupiter uitbreiding van onze persoonlijke moed, groei in onze leiderschapskwaliteiten en verjonging van onze inspiratie en vitaliteit brengen. Beschouw deze keer als een van fortuin en geluk door actie.

Jupiter bracht mei tot oktober 2022 door in Ram voordat hij achteruit dook naar retrograde door Vissen. Sta jezelf toe de thema’s te verkennen die zich gedurende deze tijd in je leven hebben voorgedaan, vooral alles wat te maken heeft met nieuwe ideeën, genomen inwijdingen of nieuwe hoofdstukken. Hoe ben je in deze tijd gegroeid of veranderd? Wat vond je opwindend? Zijn er verlangens ontstaan? Wat, als er al iets was, heb je tijdens deze maanden geïnitieerd?

Nu Jupiter in december terugkeert naar Ram, krijgen we een tweede kans om in de richting te springen die onze naam roept. De komende 5 maanden zullen onze daden van moed, onafhankelijkheid, leiderschap en initiatie onze toegangskaarten zijn voor de prachtige kansen, overvloed en groei waarmee Jupiter ons wil overladen.

Winterzonnewende

21 december 2022 markeert de heilige dag van de winterzonnewende voor het noordelijk halfrond (en de zomerzonnewende voor het zuidelijk halfrond). Het woord “zonnewende” is afgeleid van de Latijnse woorden Sol (zon) en zus (stil staan). Het is op deze dag dat de aardas zijn maximale kanteling van de zon heeft bereikt, waardoor de kortste en donkerste dag van het jaar is ontstaan.

Oude mystici en astrologen hebben gesproken over de tijd rond de winterzonnewende als een seizoen van inwijding met overschrijding van bewustzijnsdrempels, kansen om verbinding te maken met de innerlijke geest en het openen van nieuwe wegen naar zelfrealisatie.

Steenbokseizoen begint

Het is op de donkerste dag van het jaar dat de zon het geaarde en praktische teken Steenbok binnengaat, waarmee het begin van het seizoen wordt gemarkeerd. Wanneer dit gebeurt, krijgen we de kans om ons eigen licht te worden, onze eigen warmte te zijn, en te geloven in – en ja te zeggen tegen – onszelf en onze innerlijke roeping boven alles.

Steenbok wordt gesymboliseerd door de zeegeit, die een brug vormt tussen geest en materie. Het is de halfvis die net zo diep in onze innerlijke oceanen van psychische energie kan afdalen als zijn tweelingbroer, de halve bok, de hoogten van uiterlijke prestatie kan bereiken.

Elk dierenriemseizoen dat begint wanneer de aarde naar een nieuwe fase verschuift, vertegenwoordigt een nieuw begin. Het is een nieuw hoofdstuk in ons leven met centrale thema’s als verantwoordelijkheid, succes en het verankeren van onze doelen, visies en dromen in tastbare realiteit. Het is een seizoen dat ons eraan herinnert dat zelfverantwoordelijkheid een voorwaarde is voor de verwezenlijkingen van onze dromen.

Nieuwe Maan in Steenbok

23 december 2022 brengt onze laatste nieuwe maan van 2022. Met de maan die samenkomt met de zon in Steenbok, komen onze verlangens (zon) en behoeften (maan) samen, wat een nieuw hoofdstuk van ons leven voortbrengt.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een nieuwe maan het begin van een nieuwe maancyclus. Ontmoet ons slechts twee dagen nadat de aarde een nieuwe cyclus begint en de zon een nieuw seizoen begint, deze nieuwe maan is gevuld met meerdere vonken en lagen van beginnende energie.

Ongeacht wat uw zonneteken is, in ieder van ons bestaat elk van de twaalf sterrenbeelden. En terwijl de kosmos zichzelf onderdompelt en de lens van dit geaarde en ambitieuze teken op zich neemt, wordt ook de vonk van Steenbok die in ieder van ons leeft, geactiveerd.

We ontmoeten de delen van onszelf die van nature verantwoordelijk zijn, de delen van onszelf die weten dat we een match zijn voor de dromen die in ons hart zitten, hoe groot ze ook voelen. We ontmoeten en belichamen het zelf dat vastberaden, ambitieus en geduldig is. En we kunnen op onszelf leunen terwijl we het pad van dit nieuwe begin methodisch benaderen, plannen en structureren.

Deze nieuwe maan fungeert als een doorgang om naar onze volgende onderneming te kijken, zittend op het overgangspunt van een nieuw jaar, een nieuwe energie en een nieuw hoofdstuk van ons leven. Dit is een gunstige gelegenheid om te gaan zitten met eventuele intenties, doelen of dromen die je hebt voor het komende jaar en de Steenbok in je aan het werk te laten gaan.

Jouw uitnodiging

Carl Jung bedacht de term ‘synchroniciteit’, een concept dat de onderlinge verbondenheid tussen het individu en de kosmos onderzoekt. Het is ontleend aan oude teksten en beschreven toen de innerlijke wereld van het zelf en de uiterlijke wereld van de schijnbare werkelijkheid samenvloeiden. Dat is wanneer synchroniciteit zou optreden. Een boek dat in je leven komt nadat je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in een nieuw onderwerp. Een vriend die je belt net nadat ze in je opkomen. Cijfers of symbolen die een diepere betekenis tot je hart spreken, verschijnen precies wanneer je ze nodig hebt. Meerdere astrologische transits – elk een kosmische uitnodiging die je uitnodigt in dezelfde richting van moed, om ja tegen jezelf te zeggen, naar een nieuw begin en naar toewijding aan je pad dat voor je ligt – vinden plaats terwijl we een nieuw jaar in kijken.

Astrologie is een van de vele manieren waarop we het geluk hebben de taal van deze onverklaarbare bestaanskracht te ontcijferen. Als we naar de astrologie van de week kijken, kan het alleen maar worden vergeleken met het luid toejuichen van ieder van ons.

Synchroniciteiten kunnen ons eraan herinneren dat we deel uitmaken van iets groters. Een goddelijke orkestratie van beweging en flow. Een kracht van groei en evolutie waar we één mee zijn. Terwijl de kosmos je deze week uitnodigt om een ​​gokje op jezelf te wagen, laat het je eraan herinneren dat je deel uitmaakt van iets groters, dat je wordt gesteund en dat er van je wordt gehouden.

Terwijl Jupiter samenkomt met Ram, sta jezelf toe om weer opgewonden te raken door je leven. Dit is vuur en vuur dat samenkomt – pure inspiratie, een dorst om te worden en een verlangen om volledig te leven.

En terwijl de Zon en de Maan verschuiven naar Steenbok, en daarmee de Winterzonnewende met zich meebrengen, sta jezelf toe om deze opwinding in je lichaam en in realistische planning te aarden. Er is geen droom te groot en geen berg te steil. Steenbok is de zeegeit die letterlijk gebouwd is om de hoogste bergen te beklimmen, en Ram is het onuitblusbare geloof in jezelf dat je naar de top zal brengen.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordan Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts