Wekelijkse astrologische voorspelling, 15-21 januari: het oude loslaten“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Deze week komt Mercurius uit retrograde, de zon gaat naar Waterman en een nieuwe maan luidt een nieuw begin in. We worden uitgenodigd om opnieuw te beginnen met plannen, dromen en vooruitgaan.

Mercurius direct in Steenbok

Toen we over de drempel het nieuwe jaar in stapten, was Mercurius retrograde in het teken Steenbok. Aangezien deze retrograde op 19 januari 2023 ten einde loopt, kunnen we op een andere manier met de uitnodigingen, de offers en de steun van Mercurius in Steenbok werken.

In de astrologie heerst Mercurius over ons mentale rijk. Het bepaalt hoe we informatie opnemen, verwerken en delen. Als archetype vertegenwoordigt het leren, logica, informatie, technologie, communicatie en planning.

Steenbok is een aardeteken. Het houdt zich bezig met discipline, doorzettingsvermogen en structuur. Het werkt binnen – en maakt optimaal gebruik van – onze aardse grenzen en wetten van de materie. Het medicijn van Steenbok is vastberadenheid en veerkracht, die ons leiden om te ontdekken wie we willen zijn in de wereld, wat we willen bijdragen en welk pad we willen volgen.

Terwijl Mercurius retrogradeerde door Steenbok, werden we uitgenodigd om onze tijd te nemen en ons pad te overwegen, evalueren en in twijfel te trekken. Het was een periode van reflectie op onze doelen en verbeeldingen voor ons leven en op onze relatie met structuur, organisatie, planning en grenzen.

Terwijl de planeet deze week uit zijn schijnbaar achterwaartse draai tevoorschijn komt, komt ze tevoorschijn met nieuwe perspectieven. Perspectieven die beter aansluiten bij wie we zijn geworden en wie we nog steeds willen zijn. Mercurius zal tot volgende maand in Steenbok blijven hangen, waardoor we kunnen putten uit de kracht die dit sterrenbeeld belichaamt en ons leven opnieuw kunnen opbouwen.

Het Watermanseizoen begint

De zon staat bekend als de “gever van het leven” in de astrologie. Het vertegenwoordigt het zelf, de onsterfelijke geest, onze levenskracht en hoe we omgaan met de wereld om ons heen. Terwijl de zon door de twaalf sterrenbeelden reist, markeert het het begin en het einde van onze astrologische seizoenen.

Het begin van het Waterman-seizoen op 20 januari 2023 markeert het einde van het Steenbok-seizoen. Hier komt de zon tevoorschijn uit de rationele, geaarde en serieuze essentie van Steenbok en begint de vorm van Waterman aan te nemen door ons zelfgevoel, onze innerlijke uitnodigingen en verlangens en ons perspectief op het leven te ontsteken en te kleuren.

Waterman is mentaal gedreven, een intellectuele denker die op zoek is naar evolutie. Het is toekomstgericht, onafhankelijk en innovatief. Dit is een tijd waarin bevrijding, vooruitgang, vrijheid, authenticiteit en individualiteit de krachten zullen zijn die onze verlangens en ons waarheidsgevoel vormgeven. Het seizoen van Waterman nodigt ons uit om na te denken en verder te gaan dan het bekende.

Nieuwe Maan in Waterman

21 januari 2023 brengt de Zon en de Maan dicht bij elkaar voor een nieuwe Maan in Waterman. Nieuwe manen hebben het potentieel van begin, verbeelding en visie. Ze omvatten het moment van leegte waarin alle potentieel bestaat.

Terwijl we in Waterman zijn, nodigt deze hemelse gebeurtenis ons uit om een ​​zaadje van hoop te planten dat geworteld is in waarheid en authenticiteit. Het is hier als een moment in de tijd om duidelijk te maken wat er in en door ons naar boven wil komen naarmate het jaar vordert.

Als we dicht bij Pluto in onze lucht zitten, is er een gelijktijdige breuk van het oude terwijl er een uitbreiding is naar het nieuwe. Onder deze nieuwe maan worden we uitgenodigd om getuige te zijn van de doos die ons opgesloten heeft gehouden, en we mogen de deur openen, er doorheen stappen en zien wat er aan de andere kant is.

Jouw uitnodiging

Toen we het jaar in stapten, deden we dat langzaam, met grote retrogrades en een emotionele Kreeft-volle maan.

Echter, als Mercurius zijn achterwaartse draai beëindigt en we het seizoen van Waterman binnengaan, een luchtteken, beginnen de dingen weer te bewegen. Stagnatie begint op te lossen, de tijd voelt alsof hij is versneld en onze aandacht gaat weg van ons verleden naar onze toekomst.

Deze vonk gaat verder met de eerste nieuwe maan van 2023 die ons uitnodigt om met inspiratie, bevrijding en verbeeldingskracht naar de komende maanden te kijken. Het vraagt ​​ons om bij de nieuwheid van de maan te zitten, onze verlangens in de ethers te fluisteren en te beslissen over ons pad dat voor ons ligt.

Terwijl Mercurius in het geaarde en praktische teken Steenbok blijft, kunnen we zowel praktische als innovatieve planning in onze visies brengen.

We kunnen ons ons komende jaar zonder terughoudendheid voorstellen met Waterman om ons buiten het rijk van het bekende te leiden. En dan kunnen we die intenties baseren op plannen en bouwen zoals Steenbok dat wenst.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts