Wat yogaleraren wel (en niet) kunnen afschrijven op belastingen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Als yogaleraar put je waarschijnlijk uit intentie en misschien zelfs intuïtie om je studenten door hun beoefening te leiden. Maar die talenten, hoewel waardevol, zullen u niet bepaald helpen wanneer het tijd is om uw belasting te betalen.

Bepalen welke belastingafschrijvingen voor yogadocenten je (legitiem) kunt aftrekken bij je aangifte kan ingewikkeld zijn. Als u voldoet aan de criteria voor zelfstandigen, kunt u doorgaans “normale uitgaven” aftrekken die uw vermogen om uw bedrijf te leiden en te runnen ondersteunen, zegt Lisa Greene-Lewis, CPA, een TurboTax-expert. Als je een stapel 1099’s hebt die je inkomsten uit yogastudio’s aangeven of een stroom betalingen van studenten via Venmo, Zelle of andere betalingsapps, ben je een zelfstandige.

Maar wat is ‘normaal’ als het gaat om uitgaven? De regering heeft enkele verrassende bepalingen. Hieronder volgen uitgaven die yogadocenten wettelijk kunnen specificeren als inhoudingen op het IRS-belastingformulier dat bekend staat als Schema C. De lijst is niet uitputtend en heeft ook geen betrekking op de unieke situatie van elk individu. U wilt waarschijnlijk met uw accountant overleggen over uw inhoudingen.

Welke belastingafschrijvingen voor yogadocenten u KUNT aftrekken

Reclame

Deze verzamelcategorie dekt alle uitgaven die u helpen uw bedrijf te promoten. Dat omvat uw websitedomeinkosten en uw abonnement op de websitebouwer (zoals Wix). Het omvat ook software of platforms voor fotobewerking of grafisch ontwerp (zoals Canva). Als u kiest voor betaalde promoties op sociale media of een planner gebruikt, zijn die kosten ook aftrekbaar, evenals eventuele kosten in verband met e-mailmarketing. Hetzelfde geldt voor de drukkosten van posters of visitekaartjes. Zie het in termen van alle kosten die verband houden met iemand die mogelijk over uw onderwijs leert.

Auto- en vrachtwagenkosten

Als je naar je lessen rijdt, heb je een keuze: je kunt de standaard kilometeraftrek voor elke kilometer nemen of je kunt al je autogerelateerde uitgaven volgen en berekenen, inclusief benzine, olie verversen, reparaties, licentie en registratie, parkeren, en afschrijvingen.

De standaard kilometeraftrek is veel eenvoudiger. Voor gereden kilometers van 1 januari tot en met 30 juni 2022 is dit 58,5 cent per kilometer; van 1 juli tot eind 2022 is het 62,5 cent per mijl. U kunt reismijlen aftrekken, evenals lokale kilometers die u rijdt van de ene studio naar de andere of van en naar privé yogasessies. Maar u kunt de kilometers van en naar uw huis naar uw primaire yogastudio niet aftrekken. (Zie “Wat yogaleraren NIET KUNNEN afschrijven” hieronder.)

Contractarbeid

Deze categorie verwijst naar uitgaven voor professionele diensten die rechtstreeks verband houden met uw bedrijf. Als je een fotograaf hebt ingehuurd om foto’s te maken, een grafisch ontwerper hebt ingehuurd om je website te vernieuwen, of een andere yogaleraar hebt gevraagd om je te helpen bij het leiden van een workshop, retraite of yogalerarenopleiding, kun je die uitgaven aftrekken.

Huren of leasen

Dit verwijst naar de kosten van het huren of leasen van uw studioruimte en heeft voornamelijk betrekking op studio-eigenaren. Maar als je ruimte huurt om een ​​les, workshop of training te geven, zijn die kosten aftrekbaar.

Verzekering

De premie voor uw aansprakelijkheidsverzekering is aftrekbaar.

Juridische en professionele diensten

Heeft u om werkgerelateerde redenen een advocaat ingeschakeld? Of misschien een accountant of een fiscale softwaredienst betaald? Dat is allemaal aftrekbaar.

Kantoor uitgaven

Als u lesgeeft vanuit een speciale ruimte in uw huis of een kamer heeft die u uitsluitend gebruikt als uw thuiskantoor, kunt u een percentage van uw huur of hypotheek, huiseigenaar- of huurdersverzekering en nutsvoorzieningen aftrekken. Het exacte percentage is gebaseerd op de vierkante meters van uw thuiskantoor in vergelijking met de totale vierkante meters van uw huis. Volgens de TurboTax-software mag de toegestane ruimte voor uw thuiskantoor niet meer dan 300 voet bedragen.

Opmerking: volgens de IRS kwalificeert elke kamer die voor andere doeleinden wordt gebruikt niet als ‘zakelijk gebruik van de woning’. Dus nee, die hoek van je slaapkamer waar je yoga beoefent mag je niet aftrekken.

Benodigdheden

Alles wat u koopt dat verband houdt met uw onderwijs, telt als een voorraad. Dat omvat yogamatten, blokken, dekens, bolsters, etherische oliën en geluidsinstrumenten. “Er is mij verteld dat je zelfs wierook kunt afschrijven”, zegt J. Brown, yogaleraar, studio-eigenaar en podcast-host in Easton, Pa. (Hij heeft gelijk. Als je die wierook gebruikt tijdens het lesgeven, dan is het inderdaad een aftrekpost .)

Deze categorie bevat de adapter die je hebt gekocht om je telefoon compatibel te maken met het audiosysteem van een studio. Het dekt ook aankopen met betrekking tot online lesgeven vanuit huis, inclusief een ringcamera, microfoon, snoeren of andere technische apparatuur.

Reiskosten

Ben je naar een evenement gereisd dat betrekking heeft op een aspect van je werk? Zo ja, dan kunt u de kosten voor uw hotel, maaltijden en vervoer aftrekken, zegt Mark Steber, Chief Tax Information Officer voor Jackson-Hewitt Tax Services. Dat omvat hoe u er komt (vliegtuig, trein of auto) en hoe u zich verplaatst (metro, taxi, gedeelde ritten).

Als u uw eigen voertuig gebruikt, kunt u de kilometerstand afschrijven, zegt hij. U kunt tijdens uw reis ook de helft van de kosten (inclusief belasting en fooien) van een restaurantmaaltijd (ter plaatse of afhalen) afschrijven.

Hulpprogramma’s (inclusief wifi en telefoongebruik)

Technisch gezien zou u alleen het werkgerelateerde percentage van uw internet- en mobiele telefoonrekeningen moeten betalen. “Houd het aantal oproepen voor werk bij en deel dit door het totale aantal oproepen voor het jaar. Dit is je telefoonbedrijfspercentage’, zegt Steber. Dezelfde aanpak geldt ook voor je wifi-uitgaven.

Dat zou enige serieuze verveling betekenen bij het berekenen van uw belastingen. Als geen restitutie zoveel werk waard lijkt, kunt u de zaken vereenvoudigen. Keeper Tax-software adviseert particulieren om niet meer dan 40 procent van uw internetrekening per maand af te schrijven.

Ander

Deze verzamelcategorie dekt al het andere dat in aanmerking komt als een “normale” uitgave die verband houdt met het uitvoeren van uw yogales. Dat geldt ook voor abonnementen of lidmaatschappen op muziekstreamingdiensten die je tijdens de les gebruikt (zoals Spotify), hosts van online vergaderingen (zoals Zoom), yoga- of meditatie-apps (mits je ze als leerzaam beschouwt en gerelateerd aan je lesgeven), online workshops of trainingen en studiolidmaatschappen. Je kunt ook kosten aftrekken voor het volgen van een verplichte reanimatiecursus of ervoor kiezen om je te registreren bij Yoga Alliance.

Een algemene aftrek voor zelfstandigen die vaak over het hoofd wordt gezien door yogadocenten, is de maandelijkse servicekosten van uw bank op uw rekening. Maar dit is alleen een afschrijving als je een zakelijke bankrekening hebt.

Welke belastingafschrijvingen voor yogadocenten u NIET kunt aftrekken

Je eerste yogadocentenopleiding

Nee, uw eerste YTT komt niet in aanmerking als een aftrekbare uitgave. Maar elke training die je daarna volgt, inclusief workshops, cursussen en aanvullende yogadocentenopleidingen, komt wel in aanmerking voor aftrek.

Volgens de IRS kwalificeert die initiële training u voor uw werk en is als zodanig geen afschrijving. Het kan echter wel als opleidingskrediet worden gebruikt, zegt Steber. Elke opleiding daarna is een toegestane uitgave. “De kosten voor het behouden van een licentie of het volgen van een opleiding om op de hoogte te blijven van de instructies zijn aftrekbaar als een ‘overige’ uitgave”, zegt hij.

Kilometerstand van en naar uw primaire studio

Kilometers van en naar uw huis en de studio waar u het vaakst lesgeeft, kunt u niet aftrekken omdat dat uw primaire werkplek is. U kunt echter studio-tot-studio-mijlen aftrekken, evenals elke afstand die u reist van en naar privé yogasessies.

Yoga kleding

Helaas is yogakleding geen belastingafschrijving. “De overheidsspecificaties rond werkkleding of uniformen zijn duidelijk: sportkleding is niet aftrekbaar. Het wordt beschouwd als hetzelfde als het dragen van gewone kleding naar het werk’, zegt Greene-Lewis.

Vrijwilligers uren

Uren die je besteedt aan vrijwilligerswerk zijn niet aftrekbaar, zegt Greene-Lewis. Maar alle gerelateerde benodigdheden die u aanschaft voor uw vrijwilligerswerk, evenals uw kilometers van en naar die klassen, komen in aanmerking als inhoudingen. Dus als je vrijwillig lesgeeft voor een lokaal naschools programma en wat matten of blokken ophaalt bij een kringloopwinkel, kun je die kosten aftrekken. Voor 2022 wordt uw kilometertariefaftrek berekend op 14 cent per kilometer.

En om ‘vrijwilligerswerk’ duidelijk te definiëren: als je YTT hebt gevolgd en af ​​en toe daarnaast yoga geeft aan vrienden en familie, maar niets in rekening brengt, wordt dat als iets anders beschouwd dan het feitelijke gebruik van je tijd en talenten aan liefdadigheid (hoewel je het daar misschien niet mee eens bent). Als dit jouw situatie is, moet je niet proberen je yoga-gerelateerde uitgaven af ​​te schrijven.

Wat yogaleraren nog meer moeten weten over belastingen

Als je zelfs maar een klein inkomen haalt uit het geven van yoga, telt dat als zelfstandige voor belastingdoeleinden. Hoewel als u jaar na jaar meer inhoudingen dan inkomsten voor uw onderwijs indient, is de kans groot dat dit bij een audit niet gunstig wordt beoordeeld. “Naar mijn mening krijgen mensen een waarschuwing als ze niet genoeg inkomsten opgeven en meer afschrijven”, zegt Brown, die in de jaren negentig werd gecontroleerd toen hij lesgaf in Brooklyn.

Natuurlijk verdienen yogadocenten niet veel geld, dus je maakt je misschien zorgen of je te veel afschrijft. U hoeft zich waarschijnlijk geen zorgen te maken. Bewaar documentatie voor uw uitgaven, rapporteer nauwkeurig uw inkomsten en raadpleeg een accountant als u vragen hebt.

“Hier is het ding,” zegt Brown. “Yogadocenten zijn doorgaans heel eerlijk en gewetensvol. Ze zijn niet het soort mensen dat het systeem wil uitspelen, en met belastingen en afschrijvingen kan het voelen alsof je dat doet. Aan het eind van de dag probeer je het juiste te doen, ook al lijkt het verwarrend en overweldigend en alsof je het systeem echt aan het spelen bent. Misschien zijn die bedoelingen toch niet zo misplaatst.

Over onze bijdrager

Carrie Havranek is een schrijver over eten en welzijn, yogabeoefenaar en Reiki-meester die in het oosten van Pennsylvania woont.

Recent Posts