Wat yogaleraar en filmmaker Mel Mah je kan leren over het leven van je stoutste dromen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

“Yoga was eigenlijk het enige waardoor ik me thuis en vredig voelde”, zegt Mel Mah vanaf de voorbank van haar auto. De ochtend in Californië ligt helder achter haar als ze uitlegt hoe helder en stabiel haar beoefening haar heeft gebracht toen ze overging van professionele danseres naar yogaleraar, mentor en filmmaker.

Haar vroege yogajaren

Zoals velen van ons begon Mah haar yogabeoefening in een tijd van persoonlijke turbulentie. Geboren en getogen in Toronto, verhuisde Mah in 2011 naar Los Angeles om een ​​carrière als danser na te jagen. Ze nam afstand van haar familie en vrienden, ze was amper haar tienerjaren voorbij toen ze leerde navigeren in de entertainmentindustrie terwijl ze aan het acclimatiseren was in een heel ander land.

Het was geen gemakkelijke tijd. “De meeste van mijn vrienden zitten nog op de universiteit en ik ben hier in LA om mijn rekeningen te betalen en auditie te doen en het was gewoon heel emotioneel”, zegt Mah.

Het was tijdens deze overgang dat ze haar yogabeoefening vond, wat uiteindelijk haar weg vooruit werd. “Ik twijfelde of ik wel de juiste beslissing had genomen”, zegt ze. “Yoga was het ding dat me op mijn pad hield en me in staat stelde erop te vertrouwen dat de uitdagingen er niet voor niets waren. Ze waren me iets aan het leren.”

Mah kijkt hierop terug als haar keerpunt. Op aanraden van een vriend en mentor besloot Mah een yoga docentenopleiding te volgen via CorePower Yoga. Ze twijfelde of ze les wilde geven, totdat ze kort na de opleiding werd gevraagd om een ​​yogaprogramma te starten bij Millennium Dance Complex. Het was tijdens die vroege onderwijservaringen op de zolder van de oude studio aan Ventura Boulevard dat Mah getuige was van het diepgaande effect dat yoga op anderen kon hebben.

“Ik herinner me een keer in een les van drie personen, een persoon kwam aan het einde naar me toe, betraande ogen, gaf me een enorme knuffel en zei dat ze nog nooit zo had gevoeld”, zegt Mah. “Die ervaring bezorgde me kippenvel.” Het was de eerste keer dat ze het gevoel had: “Wauw, alsof we mensen hier echt doorheen kunnen helpen.”

Het was dat moment van duidelijkheid aan het begin van haar carrière als docent waardoor ze meer wilde leren over de filosofie en wat zij de ‘spirituele diepten van yoga’ noemt. Gebaseerd op mindfulness, zelfontdekking en persoonlijke ervaring, pleiten haar leringen voor een niet-aflatende toewijding aan persoonlijke groei en het inspireren van anderen.

“Daar ben ik echt altijd trouw aan gebleven: de beste docenten zijn de beste studenten. Dus ik oefen, leer, studeer, lees en doe er alles aan om student te zijn, zodat ik zoveel mogelijk informatie kan verspreiden onder andere mensen via mijn lessen’, zegt ze. “Ik beschouw mezelf nooit als een hogere figuur of autoriteit. Ik sta op dezelfde pagina als jij. Ik praat tegen jou, jij praat tegen mij. Dit is een uitwisseling.”

Voor Mah is de beoefening van lesgeven net zo leerzaam als de studie van yoga. “Ik denk dat het mooie van lesgeven is dat je zoveel over jezelf leert terwijl je begeleidt”, zegt ze. “Vooral toen ik in de twintig was, was lesgeven als therapie voor mij. Je haalt uit je eigen leven. Dat is je inspiratie.”

Een uitgebreide benadering van yoga

Mah’s toewijding aan continue groei en leren wordt weerspiegeld in haar begrip van yoga als de weg naar het blootleggen van je ware zelf. Ze blijft leren wat ze weet. Tijdens haar yoga-ervaring toerde ze als danseres met popsterren als Alicia Keys, Nicki Minaj, Justin, Bieber, Britney Spears en Katy Perry. Ze schrijft het allemaal toe aan mindfulness.

In 2016 richtte Mah You Got This, Girl! op, een bedrijf dat zich richt op het versterken van vrouwen door middel van mindfulness, yoga en gemeenschap. “Nadat ik deze enorme droom van mij had verwezenlijkt, namelijk dansen op een wereldtournee voor Janet Jackson, had ik letterlijk zoiets van: ik wil dat elke vrouw zich zo voelt, alsof ik deze droom letterlijk heb gemanifesteerd”, zegt ze. “Dat is de basis van al mijn werk met You Got This, Girl – vrouwen aanmoedigen om te geloven dat hun wildste dromen echt mogelijk zijn.”

De missie van Mahl is om vrouwen te inspireren hun doel te ontdekken en vertrouwen in zichzelf te kweken. Ze geeft workshops, coachingprogramma’s en een-op-een mentorschappen, waarbij ze de overtuiging benadrukt dat vrouwen het leven kunnen bereiken waar ze naar verlangen – en dat dit kan gebeuren door middel van mindfulness-oefeningen.

Ze is dankbaar dat ze is opgevoed door zeer sterke vrouwen, waaronder haar moeder. “Ik herinner me dat toen ik jonger was, ze tegen me zei: ‘Je kunt alles doen wat je wilt.’ Pas toen ik ouder werd, dacht ik: ‘Oh, niet alle vrouwen zijn getraind om op deze manier te denken vanwege de samenleving waarin we leven.’”

Mah moedigt haar studenten aan om stilte te vinden, het huidige moment te omarmen en hun authentieke waarheid aan te boren. Door dit te doen, kunnen ze contact maken met hun innerlijke vreugde, intuïtie en positieve eigenschappen, wat leidt tot vervulde momenten terwijl ze een vervuld leven nastreven.

Haar huidige leringen

Op dezelfde manier crediteert Mah yoga met het begeleiden van haar naar haar volgende creatieve bezigheid: verhalen vertellen door middel van filmmaken. Door parallellen te trekken tussen lesgeven en regisseren, benadrukt Mah het belang van het gebruik van haar stem, het vasthouden van ruimte en het begeleiden van energie in beide praktijken.

“Dansers kunnen dat gewoon niet doen. Je volgt iemands instructies op, je staat achter iemand als achtergrondartiest. Ik zag net hoe dat niet echt in overeenstemming was met wie ik was, terwijl ik als ziel groeide’, zegt Mah.

Opnieuw werd haar toewijding aan authenticiteit beloond. Haar bekroonde korte film ‘Dear Mom’ werd uitgebracht in 2021 en kreeg al snel lovende kritieken. De verhaallijn gaat over de relatie tussen een vrouw die er onverwachts achter komt dat ze zwanger is en contact zoekt met haar vervreemde moeder.

“Het doceren van yoga bracht me eigenlijk op dit hele nieuwe pad, dat is wat ik leer als ik coach”, legt Mah uit. “Deze praktijken houden je letterlijk op het pad waarop je hoort te zijn, wat zou kunnen betekenen dat je hele leven moet veranderen. Maar na die overgangsperiode bevind je je op een plek waar je denkt: ‘Dit is perfect. Dit is precies wat ik wil doen.’”

Tijdens Mah’s overgangen was er haar steeds groter wordende ervaring met yoga. In 2019 reisde ze naar Bali en studeerde tantrische yoga, die ze omschrijft als ‘veel meer gericht op meditatie’. Die ervaring zorgde ervoor dat ze haar benadering van lesgeven veranderde.

Mah’s huidige aanpak helpt anderen hun snelle geest voldoende te vertragen, zodat ze stil kunnen worden en zich hun authentieke zelf kunnen herinneren. “Op die plaats van waarheid en stilte herinner je je dat we allemaal een doel hebben en dat je verschillende geschenken hebt gekregen die je met de wereld moet delen”, zegt ze.

Terwijl we de neiging hebben om ons doel als een carrière te beschouwen, gelooft Mah dat doel eigenlijk een essentie is. Als je je er met aandacht op richt, zegt ze, dan komt het vanzelf tot uiting in elk gebied van je leven. En, onvermijdelijk, leidt het je naar wat je hoort te doen en te delen met anderen.

Onlangs lanceerden Mah en de Calm-app Daily Move, een korte, zachte, toegankelijke bewegingsoefening. De video’s van vijf tot zeven minuten zijn ontworpen om mensen te helpen ontspannen en focussen en kunnen in elk deel van de dag worden opgenomen. Sinds de release van de serie in januari zijn de oefeningen meer dan een miljoen keer bekeken.

Het is nog een andere uitlaatklep voor Mah’s bewuste bewegingsrevolutie. “Alles kan in aanwezigheid worden opgelost, en dat is echt de kracht van yoga”, zegt Mah. “Als we het verleden en de toekomst uitschakelen en terugkeren naar het nu, zijn alle antwoorden aanwezig. Alle vervulling, vreugde, vrede, intuïtie en positieve eigenschappen waar we naar op zoek zijn, zijn in het nu. Het is dus een stuk eenvoudiger dan we denken om een ​​vervuld leven te leiden.”

Met haar toewijding aan persoonlijke groei, haar focus op empowerment van vrouwen en haar geloof in de transformerende kracht van mindfulness, blijft Mah anderen inspireren om hun meest authentieke zelf te omarmen, hun verlangens na te jagen en een doel te vinden in elk moment.

Oefen met Mel Mah deze woensdag 24 mei om 12.00 uur ET / 9.00 uur PT terwijl ze je meeneemt door een Daily Move-oefening van bewuste beweging, vergelijkbaar met wat ze deelt op de Calm-app, ter ere van de Mental Health Awareness Month en AAPI Heritage Maand. Ga met ons mee op de Yoga Journal Instagram-pagina.

Over onze bijdrager

Sierra is een schrijver, yogi en muziekliefhebber die in de Pacific Northwest woont. Ze beoefent al bijna tien jaar yoga en is in 2018 gecertificeerd om les te geven. Ze schrijft en leert alles over verbinding: verbinding met het lichaam, met de natuur en met de universele liefde die ons bij elkaar houdt. Ze is ook de auteur van Your Year of Magic, een maanmagisch dagboek en heksenwerkboek.

Voor gratis yoga en heksenwijsheid kun je Sierra vinden op thelocalmystic.com, op Instagram @thelocalmystic en op YouTube.Recent Posts