Wat uw stijgende teken in astrologie betekent?“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Je kent je zonneteken waarschijnlijk al. Dat is het teken van de dierenriem dat je werd toegewezen op basis van je geboortedatum. Dit is het teken van de dierenriem dat de horoscoop dicteert die je leest. Maar als bepaalde aspecten van dat teken niet helemaal juist aanvoelen of je je hebt afgevraagd of er meer is dan wat astrologie je over jezelf kan vertellen, dan moet je je stijgende teken leren.

Wat is mijn stijgende teken?

Ook bekend als je ascendantteken, geeft je stijgende teken het teken van de dierenriem aan dat letterlijk opkwam aan de oostelijke horizon op het moment dat je werd geboren. Veel astrologen stellen voor om zowel je zon- als de opkomende tekens te bestuderen voor een meer genuanceerd begrip van je benadering van het leven. Sommige mensen vinden zelfs dat hun stijgende teken meer overeenkomt met wie ze zijn dan hun zonneteken.

Hoe weet ik wat mijn stijgende teken is?

Typ “wat is mijn stijgende teken?” in je zoekbalk en je krijgt talloze astrologische rekenmachines te zien die de datum, tijd en locatie van je geboorte opvragen. U kunt ervoor kiezen om alleen uw stijgende teken te leren, wat de eenvoudigste benadering is, of u kunt uw volledige geboortehoroscoop verkrijgen, dat is de kaart van de hele lucht op het exacte tijdstip en de locatie waarop u bent geboren. Je geboortehoroscoop onthult de plaatsing van elke planeet aan de hemel op het moment dat je tot stand kwam, inclusief welk teken van de dierenriem elke planeet beïnvloedde. Het kan lijken alsof je een doctoraat nodig hebt om je geboortehoroscoop te lezen, maar door meer te leren over deze posities in je grafiek, kun je laag na laag in jezelf ontdekken.

Wat mijn stijgende teken betekent

Uw astrologische geboortehoroscoop begint met uw stijgende teken, dat in het “eerste huis” van uw geboortehoroscoop valt. Het beheerst alle denkprocessen, inclusief je gevoel van wie je bent en hoe je jezelf aan de wereld presenteert. Zie je stijgende teken als een beschrijving van je sociale of uiterlijke persoonlijkheid. De kenmerken ervan vertegenwoordigen je fysieke verschijning, je stijl, hoe andere mensen je zien, en eventuele maskers of verdedigingsmechanismen die je gebruikt om jezelf te beschermen in ongemakkelijke interacties. Met andere woorden, het laat zien hoe je met de wereld omgaat.

Dus als je zonneteken je als een serieuze en ongecompliceerde Steenbok werpt, maar anderen je als sentimenteel zien, kan dat de invloed zijn van je stijgende of stijgende teken van Kreeft. Hieronder volgt een glimp van de invloed van elk teken van het sterrenbeeld wanneer het in je eerste huis staat.

Onthoud dat je zon- en stijgende tekens – en je hele geboortehoroscoop – bedoeld zijn als informatie, niet als een vooroordeel. Astrologie kan inzicht bieden in uzelf en uw manier van waarnemen van de wereld, niet als excuus of rechtvaardiging, maar om u te helpen de gaven en de beperkingen van het zien en ervaren van de wereld door uw unieke persoonlijkheid beter te begrijpen.

Ram stijgt

Actie heeft voorrang op zowat al het andere voor Ram. Met dit vuurteken in je eerste huis ga je in een razend tempo door het leven, meestal je gevoel volgen zonder de gevolgen op lange termijn te analyseren. Je komt over als speels, competitief, dapper, onafhankelijk, direct en eigenwijs. Omdat Mars, de god van de oorlog, je stijgende teken regeert, ben je een felle krijger en pionier die je intuïtie belangrijker vindt dan al het andere en vergeving zoekt in plaats van toestemming.

Stier stijgt

Stier als je stijgende teken betekent dat je onwankelbaar bent in je waarden, loyaliteit en gemakkelijke, nuchtere aard. Je geeft waarschijnlijk felle, betrouwbare en wilskrachtige vibes af. Je werkt hard en belichaamt aardsheid in zijn puurste vorm door je handen vuil te maken met wat je ook doet, vooral creatieve projecten. Hoewel je niet materialistisch bent, heb je zeker een voorliefde voor luxe, schoonheid en de goede dingen in het leven, aangezien Stier wordt geregeerd door Venus. Omdat je nogal eenzijdige voorzichtigheid bezit, kan het moeilijk zijn om van versnelling te veranderen en van loopbaan te veranderen, een relatie te beëindigen of naar een nieuwe stad te verhuizen.

Tweelingen Stijgende

Omdat je deels wordt geregeerd door Mercurius, de planeet die toezicht houdt op communicatie, kom je over als sociaal, speels, nieuwsgierig, spraakzaam en snel van begrip. In de oudheid was Gemini het teken dat werd beschouwd als de boodschapper van de goden, gezien de neiging om charmant, welbespraakt en bedreven in openbare redevoeringen te zijn. Je hebt een zeer creatieve geest die een miljoen ideeën per minuut genereert, wat het kenmerk is van dit luchtteken. Je kunt soms overweldigd worden door de wens om alles tegelijk te doen, en dit kan ook van toepassing zijn op je liefdesleven – Tweelingen zijn beruchte hartenbrekers die gewoon wachten tot hun perfecte wederhelft arriveert.

Kanker stijgt

Kreeft, een waterteken, wordt geregeerd door de intuïtieve Maan. Gezien je maanbanden, fluctueren je emoties net zo snel als de getijden en het helpt om je bewust te zijn van in welk teken de maan zich op een bepaalde dag bevindt, omdat dit je beïnvloedt, soms dramatisch. Je bent veel emotioneel gevoeliger dan mensen beseffen, maar toch ben je griezelig in staat om ruimte voor anderen vast te houden. Je komt meestal zorgzaam, oprecht, meelevend, sympathiek en zachtaardig over, hoewel je kieskeurig bent over de mensen die in je huis en in je hart worden toegelaten. Je teken wordt gesymboliseerd door een krab, omdat je een beschermende schaal om meer dan alleen je fysieke omgeving onderhoudt. Hoewel je je vriendelijk en lichtgevend presenteert, komen die scherpe knijpers soms naar buiten als je grenzen worden overschreden.

Leo Rising

Met de vitaliteit brengende zon die toezicht houdt op uw rijzende teken, treft u anderen als positief, opgewekt, charismatisch, vol levendig zelfvertrouwen en opgewekt om uw dromen en doelen te realiseren. Net als de zon zijn mensen met Leo ascendant gemaakt voor de schijnwerpers, waarschijnlijk in een hoofdrol. Mensen worden vaak aangetrokken door je warmte en iedereen merkt het als je de kamer binnenkomt. Je bent intens creatief, of je nu echt in de kunst werkt of gewoon een prachtige Instagram-feed cultiveert. Leeuwen staan ​​bekend als het kind van de dierenriem en als een kind leef je in het moment. Niet veel anderen kunnen je vurige – en soms veeleisende – energie bijbenen.

Maagd stijgt

Aardeteken Maagd lijkt voor anderen nuchter, sociaal, communicatief, benaderbaar, deskundig en enthousiast om bij elke beurt oplossingen te vinden. Mensen kunnen u omschrijven als georganiseerd, samengesteld en betrouwbaar. Heersende planeet Mercurius betekent dat je communicatief, nieuwsgierig en detailgericht bent, maar ook dat je sterk bent afgestemd op je fysieke lichaam. Veel Maagden worden aangetrokken door yoga en andere vormen van fysieke beweging en genezing. Uw air van perfectionisme – verdiend of niet – kan intimiderend zijn voor anderen, omdat u in het begin misschien een beetje afstandelijk en koel lijkt als u een situatie en de betrokken persoonlijkheden analyseert.

Weegschaal stijgt

Met je ascendant in Weegschaal, zie je anderen als een artistieke, gepolijste, eerlijke, evenwichtslievende en conflictmijdende sociale vlinder. Je hebt veel waardering voor kunst, je bezit zowel een zoete romantiek als een scherpe, geestige tong, en beide eigenschappen zijn duidelijk voor iedereen die je tegenkomt. Vertegenwoordigd door de balans, kan dit luchtteken worden gezien als besluiteloos – en dit is juist, vooral omdat je probeert de vrede te bewaren en iedereen gelukkig te maken. Weegschaal is het ultieme teken van partnerschap, dus je bent bereid om compromissen te sluiten. Met Venus als de heersende planeet van dit teken, ben je ook charmant, flirterig, overtuigend, maar ook ongelooflijk magnetisch en aantrekkelijk voor manieren die verder gaan dan alleen je fysieke uiterlijk.

Schorpioen stijgt

Schorpioen die bijna altijd stijgt, betekent dat je charismatisch, magnetisch, charmant en mysterieus bent. Schorpioenen hebben de reputatie het meest seksuele teken van de dierenriem te zijn, dus dat is misschien wat anderen opmerken wanneer ze je ontmoeten – er is een zekere verborgen aantrekkingskracht op het gezicht dat je aan de wereld presenteert. Maar de ascendanten van Schorpioen zijn in bijna alle opzichten intens en hebben vaak eerdere ervaringen gehad waardoor je op je hoede was. Geregeerd door Mars, de krijgerplaneet, en Pluto, de heer van de onderwereld, is dit opkomende teken krachtig, vastberaden, privé, strategisch en mogelijk het meest intimiderende teken van de dierenriem.

Boogschutter stijgt

Met je opgang in Boogschutter, ben je geneigd dynamisch, magnetisch, opwindend, grappig en gepompt te zijn over het leven, de liefde en alles wat de wereld te bieden heeft. Je bent een fantastische verhalenverteller met een uitbundigheid die leuk is om mee om te gaan. Boogschutter-opkomst staat bekend als de optimist van de dierenriem, gezien je aanstekelijke, extraverte karakter. Je bent uitgesproken en eigenwijs, je beweegt met vertrouwen en, zelfs als je verlegen bent, deins je niet terug voor het leven. Sag wordt geregeerd door alles-of-niets Jupiter, de planeet van groei en expansie, wat betekent dat je zelden stopt met bewegen, zowel letterlijk als figuurlijk.

Steenbok stijgt

Dit aardeteken wordt geregeerd door taakmeester Saturnus. Met Steenbok als je stijgende teken, kom je over als praktisch, verstandig, nuchter, georganiseerd, traditioneel en intens carrièregericht. “Geaard” is het woord dat bij de meeste mensen opkomt bij het beschrijven van Steenbokken. Op alles voorbereid, streef je naar grootsheid in zowel je persoonlijke als professionele leven. Naarmate je ouder wordt, wordt je serieuze en verantwoordelijke karakter minder en leer je te genieten van alles waar je zo hard voor hebt gewerkt. Strikt Saturnus is een discipline en leraar, wat betekent dat mensen eerst je ambitie zien en pas later je wilde en duivelse kant duidelijk worden.

Waterman stijgt

Waterman wordt geregeerd door de baanbrekende planeet Uranus. Met dit luchtteken als je ascendant geef je anderen de indruk dat je toekomstgericht, nieuwsgierig, sympathiek, inventief, innovatief, vriendelijk en toegewijd bent om mensen samen te brengen voor het grotere goed. Het draait allemaal om deel uitmaken van uw gemeenschap en deze beter maken. Uranus staat bekend om innovatie en een beetje excentriciteit, dus je benadert het leven met waardering voor individualisme. Dit vermogen om anderen te nemen zoals ze zijn, betekent dat anderen op hun beurt de neiging hebben om je eigenaardigheden gemakkelijker te accepteren.

Vissen stijgt

Je wordt beïnvloed door het dromerige en het spirituele, wat passend is voor een waterteken dat wordt geregeerd door Neptunus. Mensen omschrijven je waarschijnlijk als empathisch, zachtaardig, aardig, creatief, charmant en met je hoofd in de wolken. Hoewel het lijkt alsof je niet oplet, is dat maar gedeeltelijk waar. Je hebt de neiging om alles in je omgeving in één keer in je op te nemen, maar je wacht om je weg te vinden door een passend antwoord op de situatie. Je bezit vaak een onweerstaanbare charme die op een zachte, stille manier komt, bijna als een aura.

Over onze bijdrager

Jenny Latreille woont in Noord-Ontario, waar de maan vaak veel dichterbij lijkt dan hij is. Gepreoccupeerd met eten, cultuur, de sterren en kunst, brengt ze veel tijd door in de natuur en in haar keuken, waar ze zoekt naar manieren om alles te combineren – en soms werkt het. Ze woont in een stedelijke jungle met een roedel katten die bekend staat als ‘The Adorables’.

Recent Posts