Wat te doen als er geen leerlingen in je klas komen opdagen?Je hebt uren besteed aan het creëren en verfijnen van een nieuwe reeks, deze steeds opnieuw geoefend en zorgvuldig de nieuwe variaties die je tijdens een recente workshop hebt geleerd, hebt verwerkt. Je nam zelfs jezelf op tijdens het lesgeven om je cueing te verbeteren en maakte een geweldige nieuwe afspeellijst.

Maar toen je kwam opdagen om les te geven, was je de enige daar. Klinkt bekend?

Ik geef al 15 jaar yogales en ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak dit is gebeurd. Toen ik voor het eerst begon, was ik er kapot van elke keer dat het gebeurde. ‘Ik moet een vreselijke leraar zijn,’ zei ik tegen mezelf. En ik zou het mijn hele dag, zo niet een week laten verpesten.

Na verloop van tijd begon ik te begrijpen dat lessen zonder show plaatsvinden. (Er zijn zelfs dagen dat ik zou willen dat niemand naar de les zou komen zodat ik naar huis kon gaan om te slapen.) Aanwezigheid is meestal geen reflectie op jou of je lesgeven. Het gebeurt om redenen die je onmogelijk kunt weten en, tenzij het een chronisch probleem is, heeft het weinig zin om erachter te komen.

Een no-show les kan een geschenk zijn als je er een kans van maakt om van niets iets te maken. Hier zijn 5 dingen die je kunt doen als er de volgende keer niemand naar de les komt.

1. Werk of speel

Als je een groot deel van de dag van de ene les of training naar de andere rent, kan het zeldzaam zijn dat je een uur of meer voor jezelf hebt. Gebruik deze gevonden tijd om te reageren op berichten, lees die anatomiegerelateerde vraag die je had willen onderzoeken, of overweeg thema’s en reeksen voor komende lessen. Of bel gewoon een oude vriend of neem jezelf mee naar dat theehuis of die boetiek die je altijd al eens wilde proberen.

2. Rust

Evenzo hebben yogaleraren weinig tijd om te rusten. In mijn vroege onderwijstijd ging ik soms om vijf uur ’s ochtends van huis en kwam pas om negen uur ’s avonds terug! Gebruik die extra tijd om je te vestigen in een herstellende oefening of zelfs een heel lange Savasana.

3. Oefenen

Maak gebruik van de studioruimte en gebruik de tijd voor je eigen yogabeoefening. Tijd alleen zijn met je lichaam en adem is kostbaar en anders dan hoe je ‘oefent’ met je leerlingen of de lessen volgt die worden geleid door andere docenten.

4. Breng jezelf op de markt

Breng de rustige tijd door met het maken van marketingmateriaal of posts op sociale media voor uw volgende les. Doe een mini fotoshoot. Film jezelf terwijl je een rondleiding door de studio geeft. Maak een rol waarin je uitlegt waarom je zo graag lesgeeft in die studio of op dat tijdstip. Je hebt geen volledige productieploeg nodig als je je telefoon op sommige blokken kunt balanceren.

5. Herbeoordeel

Hoewel elke leraar af en toe niet komt opdagen, is het misschien tijd om het probleem te beoordelen als dit een terugkerend thema wordt. Misschien is de studio nieuw en trekt hij gewoon geen studenten. Of misschien is het tijdslot niet toegankelijk voor studenten. Dat kan betekenen dat je je klas moet promoten – en ook met de studiomanager moet praten.

Het is mogelijk dat jouw stijl niet is wat de leerlingen van die klas verwachten. Maar als je merkt dat je letterlijk tijd verspilt en geld verliest, zou je kunnen besluiten om de klas te laten gaan. Een klas laten vallen is geen mislukking. Het kan een gedurfde uitspraak zijn tegen jezelf dat je meer waard bent. Vertrouw erop dat de juiste gelegenheid zijn plaats zal innemen … of misschien is dat uur tijd die je voor jezelf nodig hebt.

Over onze bijdrager

Sarah Ezrin is een auteur, wereldberoemde yogadocent, populaire Instagram-beïnvloeder en mama in de San Francisco Bay Area. Haar bereidheid om ongegeneerd eerlijk en kwetsbaar te zijn, samen met haar aangeboren wijsheid, maken haar schrijven, yogalessen en sociale media voor veel mensen geweldige bronnen van genezing en innerlijke rust. Sarah verandert de wereld door zelfliefde één persoon tegelijk te leren. Je kunt haar volgen op Instagram op @sarahezrinyoga en TikTok op @sarahezrin.Recent Posts