Wat Pluto Retrograde in 2023 voor u betekent“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Hoewel Pluto retrograde misschien minder zendtijd krijgt dan de bekende Mercurius retrograde, zijn zijn uitnodigingen net zo invloedrijk, impactvol en verdienen onze aandacht. Pluto retrograde is een achterwaartse draai door de onderwereld. Een diepe duik in transformatie. En een terugwinning van onze schaduw. Het is een uitnodiging om in gemeenschap te komen met de delen van onszelf die we nog moeten accepteren, zodat we elk aspect, licht en donker, kunnen terugwinnen van wie we zijn.

Wanneer is Pluto Retrograde in 2023?

Pluto retrograde duurt van 1 mei tot 11 oktober 2023.

Wat is Pluto Retrograde?

Pluto wordt in de astrologie een “buitenplaneet” genoemd. Het is zo genoemd omdat het zich buiten de asteroïdengordel bevindt, in tegenstelling tot de binnenste planeten – Mercurius, Venus, Aarde en Mars – die binnen de asteroïdengordel bestaan.

Illustratie van de planeten en de asteroïdengordel, inclusief Pluto
(Foto: Anastasiia_M | Getty Images)

Terwijl de binnenplaneten snel bewegen en wekelijks wisselen tussen tekens en aspecten maken, zijn de buitenplaneten veel langzamer in beweging. Ze vertegenwoordigen jaren van ons leven. Wanneer we ons verbinden met de bewegingen van de buitenste planeten – waaronder ook Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus – verbinden we ons met grotere hoofdstukken van onze ervaring. Als ze bewegen, voelen we de verschuiving diep. Wanneer ze overgaan, betekent dit een geheel nieuw tijdperk voor ons.

Pluto blijft tot 21 jaar in elk teken van de dierenriem hangen en gaat elk jaar vijf tot zes maanden retrograde. In maart 2023 verliet Pluto Steenbok, dat hij sinds 2008 zijn thuis noemt, en ging voor het eerst sinds de 18e eeuw in Waterman. Op 1 mei 2023 begon Pluto aan zijn retrograde in Waterman, waar hij zijn achterwaartse draai voortzet totdat hij op 11 juni weer Steenbok bereikt. beweging nog een paar keer voorwaarts en achterwaarts totdat het zich in Waterman vestigt en daar blijft tot 2043.

Wat betekent Pluto Retrograde voor u?

Het moment waarop we ons momenteel bevinden, is een beetje een breuklijn tussen twee werelden: de oude en de nieuwe. Pluto in Steenbok is het oude, of het bestaande, en Pluto in Waterman is het nieuwe, of de toekomst. Pluto, en dus wij, deden een stap vooruit in Waterman en een stap terug in Steenbok. Met meer stappen in elke richting die moeten plaatsvinden, dansen we diep met verandering. We bereiden ons voor op een nieuw tijdperk. En deze retrograde is een integraal onderdeel van de dans.

Hoewel Pluto retrograde misschien minder zendtijd krijgt dan de bekende Mercurius retrograde, zijn zijn uitnodigingen net zo invloedrijk, impactvol en verdienen onze aandacht. Er is een theorie dat hoe verder we van de aarde weg kijken, hoe complexer, verkeerd begrepen, mysterieus en subtieler de astrologische uitnodigingen en frequenties van de planeten zijn.

Pluto, genoemd naar de Romeinse god van de onderwereld en zittend aan de rand van ons bekende zonnestelsel. Net als Mercurius retrograde heeft het een onuitwisbaar effect op ons. In tegenstelling tot Mercurius – dat onder andere het lineaire denken en de logische geest vertegenwoordigt – kan Pluto’s invloed niet alleen met de geest worden begrepen. Het is het proces van dood, wedergeboorte, transformatie, macht en het onbewuste. Het vertegenwoordigt het ongeziene, het mysterie en de verborgen aspecten van het zelf en de mensheid. Het zijn de diepe reserves in ons die niet vaak worden gebruikt. Het zijn onze schaduwen, duisternis en kwetsbaarheden.

Retrogrades in astrologie vertegenwoordigen “re” -woorden, zoals herzien, herzien, heroverwegen, opnieuw uitlijnen, opnieuw bezoeken, enzovoort. Ze zijn de ene stap achteruit om de vele stappen vooruit mogelijk te maken. Ze zijn een heilige pauze die ons uitnodigt om rond te kijken, te herzien wie we zijn en het pad waarop we lopen, onze geleefde ervaringen te integreren, na te denken over voorbije reizen die we hebben achtergelaten, om af te sluiten wat het nodig heeft, en om aan te komen aanwezig, gecentreerd en uitgelijnd voordat je verder gaat.

Retrogrades herinneren ons eraan dat, hoe we het ook proberen, het leven niet lineair is. Onze reis is cyclisch. We bewegen op en neer en elke andere mogelijke richting. En onze innerlijke wereld is niet anders – vooral onder invloed van Pluto.

Pluto graaft. Het brengt aan het licht. Het vraagt ​​ons om bij het duister te zijn. Pluto retrograde laat ons zien wat er binnenin ligt, wachtend op bewustzijn. Wachten op acceptatie. Wachten op sluiting. Wachtend op onze aanwezigheid. Wachten op genezing. Het graaft diep in onze verborgen innerlijke grotten, het onbewuste, het emotionele lichaam, het verborgene in ons.

Hier bekijken we opnieuw wat klaar is om getransformeerd te worden. Door Pluto Retrograde kunnen we vinden dat wat we ‘oude’ emoties, verhalen of pijn hebben genoemd, weer naar boven komt. En hoewel transformatie zelden gemakkelijk is, is het zeer voedzaam.

Het is waar we ons gevangen voelen in onszelf dat Pluto ons vraagt ​​om onze vrijheid te vinden. Het is binnen de ervaringen waarin we ons machteloos hebben gevoeld dat Pluto empowerment uitnodigt. En het is door van binnenuit open te breken dat Pluto licht verwelkomt in donkere ruimtes. Als je gedurende deze tijd oude verhalen, wonden of angsten tegenkomt, schenk jezelf dan genade. Hoe kun je vriendschap sluiten met dit deel van jezelf? Wat wacht er aan de andere kant van deze wond? Hoe zou het voelen om erin af te dalen? Wat heeft dit deel van jou nodig? Hoe kun je hiermee veiligheid creëren terwijl je reist?

Pluto vertegenwoordigt aspecten van de mensheid die voor velen ongemakkelijk zijn. Door je innerlijke schaduw reizen en onder ogen zien wat er in de afgedankte delen van ons zit, is niet gemakkelijk. Het is wel nodig. En het is diep helend. Pluto is het ontbrekende stukje van de puzzel dat ons thuisbrengt in de heelheid van onze menselijke ervaring. Deze retrograde nodigt ons uit om kwetsbaar te zijn terwijl het lagen afpelt om te zitten met wat eronder ligt. Om zelf getuige te zijn van delen die we hebben verloochend en in de schaduw geworpen, allemaal zodat we tot acceptatie kunnen komen en onszelf stukje bij beetje kunnen terugwinnen. Om getuige te zijn van wat ons geketend, zwak, machteloos en angstig heeft gehouden, allemaal zodat we onze vrijheid, kracht en licht kunnen herinneren.

Jouw uitnodiging

Terwijl Pluto retrograde gaat, laat de cyclische reis van je worden en niet worden wat het is. We bevinden ons niet alleen in de ruimte van retrograde, maar we dansen diep in de tijdbepalende veranderingen van Pluto van Steenbok naar Waterman. Deze dwergplaneet leeft in de rijken buiten onze controle, buiten ons bereik. Onze rol hierin is die van overgave, aanwezigheid en gratie.

Laat je menselijkheid zo rommelig zijn als het voor deze tijd wenst. Want we doen letterlijk een stap terug, halen de stukken uit elkaar, maken er een puinhoop van en plaatsen ze dan weer in elkaar op een manier die op één lijn ligt, bekrachtigend, bevrijdend en echt is, allemaal op tijd voor onze voorwaartse beweging.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts