Wat Mars in Tweelingen voor jou betekent“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Mars in Tweelingen is altijd een interessante tijd. Wanneer de planeet van intellectuele nieuwsgierigheid onder de invloed komt van een altijd in beweging zijnd luchtteken, zijn onze gedachten, ideeën en zelfs de informatie die we tot ons nemen meestal in een staat van constante verandering.

Hoewel Mars gewoonlijk ongeveer zes weken nodig heeft om door elk sterrenbeeld te reizen, zal het meer dan zeven maanden in Tweelingen blijven hangen. Een deel van het voordeel van astrologie is dat het je in staat stelt het huidige astrologische klimaat te begrijpen en je in staat stelt om alle hulpmiddelen in te zetten die je nodig hebt, zodat je je gemakkelijker kunt aanpassen en afstemmen op de veranderingen in plaats van ertegen te strijden. Tijdens de Mars in Tweelingen-transit – die begon op 20 augustus 2022 en duurt tot 25 maart 2023 – is het essentieel om te leren hoe je je gedachten kunt ordenen in plaats van het slachtoffer te worden van een overdaad aan denken.

Wat Mars in Tweelingen voor jou betekent

De aard van Mars, in yogatermen, is die van raja’s. Rajas is energie. Het is passie, creativiteit en verandering. Het is ook overstimulatie, irritatie en rusteloosheid. Wanneer deze rajasische kracht wordt geïntroduceerd in het teken dat onze gedachten regeert, kan het een omgeving creëren die snel verandert in een wervelwind, die ons uit ons lichaam en in onze geest haalt, tot ons eigen nadeel.

Je gedachten zijn niet bedoeld om je leven te beheersen. Als je de nogal chaotische invloed van Mars op je psyche begrijpt, kun je verbonden blijven met je primaire bewustzijn van wat er in het moment gebeurt in plaats van een toevloed van informatie toe te staan ​​om je daarvan af te leiden. Het is minder dan 100 jaar geleden in de uitgestrektheid van de menselijke geschiedenis sinds we voortdurend werden overspoeld met gegevens in plaats van ons te concentreren op onze dagelijkse verbinding met de natuurlijke wereld. Toch zit de natuur en wacht tot we stil zijn, ernaar luisteren en ermee praten.

Terwijl Mars zich tot eind oktober in het teken Tweelingen voortbeweegt, moet je je relatie met nieuwsgierigheid bewust cultiveren. Besteed aandacht aan wat er voor je gebeurt en blijf je bewust van waar je je energie in stopt. Vraag jezelf af, is dit het beste gebruik van mijn gedachten? Mijn emoties? Mijn tijd?

Mars retrograde in Tweelingen

Wanneer Mars in Tweelingen op 30 oktober 2022 retrograde gaat, keert hij letterlijk op zijn stappen terug. Wij worden uitgenodigd om hetzelfde te doen.

Tweelingen vraagt ​​ons om nieuwsgierig te zijn en opnieuw te beoordelen wat we als waarheid accepteren. In staat zijn om de meningen die je draagt ​​te erkennen en te bezitten, houdt je gecentreerd en in controle over hen, in tegenstelling tot jezelf in een staat van constante oppositie te vinden tegen de ideeën van anderen zonder een idee te hebben van wat je daadwerkelijk steunt.

Heroverweeg ook deze vragen die je jezelf stelde over je energie voordat Mars retrograde ging. De uitnodiging is om duidelijk te krijgen of je inspanning een weg baant naar een einddoel of dat je je gewoon opgebrand voelt door in zoveel richtingen te bewegen. Mars blijft retrograde tot 13 januari 2023.

Navigeren door Mars in Tweelingen

Mars heeft een woedend assertief karakter en Gemini regeert over de heen-en-weer beweging van informatie. Om ervoor te zorgen dat deze transit ons niet in een mentale overdrive brengt op een manier die je met tollen in je hoofd en je gedachten in een lus laat zitten, moet je op zoek gaan naar hulpmiddelen om overdenken tegen te gaan.

1. Ademwerk

De geprefereerde methode om je ervaring van Mars in Tweelingen te modereren is pranayama. Mars is de planeet van stimulatie. Tweelingen regeert de longen. Pranayama, of ademwerk, is een krachtige methode om je energie te moduleren. Wanneer we het richten op het opbouwen van longgezondheid, is het een manier om met de kosmische krachten te werken in plaats van er het slachtoffer van te worden. Sitali pranayama is een oefening die een rustgevende koelte kan brengen om de hitte van Mars tegen te gaan. Dit is een oefening waar je tijdens het verlengde verblijf van Mars in Tweelingen terecht kunt.

2. Braindump

Geef jezelf ruimte voor een dagelijkse schrijfoefening. Braindumps zijn wanneer je een onderwerp selecteert en alle informatie die je tot je beschikking hebt van je hersenen naar je pen op het papier vrijgeeft. Wanneer we deze informatie bewust overdragen, geeft dat een gevoel van opluchting en ruimtelijkheid dat voor de beoefening niet aanwezig was. Dit wordt idealiter gedaan met een echt schrijfgerei in plaats van een technisch apparaat om meer bewust te worden van het proces.

3. Journaal

Een andere manier om de pen als uw hulpmiddel te gebruiken tijdens deze transit is het vastleggen van dagelijkse journaalboekingen. Vaak wanneer mensen beginnen met dagelijkse schrijfoefeningen, worden ze geconfronteerd met de vraag: “Heb ik iets te zeggen?” Uw journaalposten hoeven er echter niet op een bepaalde manier uit te zien. Het belangrijkste is de consequente inspanning. Hier vind je toegang tot wat je nodig hebt om over jezelf te leren en dingen te verwerken vanuit een reflectieve en responsieve oriëntatie in plaats van vanuit een reactieve plek.

Op dagen dat je niet weet wat je moet schrijven, kun je gewoon wat dingen opnoemen die je dankbaar maken. Hou het simpel. Je geliefden. Uw huis. Jouw adem. Je kunt jezelf ook gewoon erkennen omdat je bij je beoefening zit en blijft door te zeggen: “Ik schrijf omdat dit is waar ik tegen mezelf zei dat mijn energie zou moeten gaan.” Na verloop van tijd wordt het steeds gemakkelijker om vloeiender te schrijven.

4. Evalueer de “realiteit” opnieuw

Houd er rekening mee dat de manier waarop je de realiteit hebt gelabeld, niet noodzakelijk de echte realiteit is. Volgens Ayurveda wordt de geest gedifferentieerd in vier delen: Manas, Chitta, Ahamkara en Buddhi. Manas is het deel van de geest dat informatie en zintuiglijke ervaringen verwerkt, zoals de fase waarin je tijdens je kinderjaren door een fase ging die zo belangrijk is voor je ontwikkelingsproces. Maar hoe zit het met de dingen die je hebt geleerd die niet nauwkeurig of nuttig waren?

Tweelingen hebben de neiging om ervaringen te labelen omdat het mentale organisatie vertegenwoordigt. Dit etiketteringsproces is hoe we onze gedachten en herinneringen organiseren. Mars in Tweelingen vraagt ​​je aan te geven welke herinneringen je mening geven die je niet dienen en waarvan is vastgesteld dat ze verkeerde informatie zijn, of het nu in recent nieuws is of een overtuiging die je sinds je kindertijd is bijgebracht. Begin een sectie over desinformatie in een tijdschrift. Merk op met hoeveel informatie je de banden zult verbreken tijdens Mars in Tweelingen. Wanneer je kunt observeren waar jouw mening niet overeenkomt met de werkelijkheid, kun je in een andere waarheid stappen.

5. Spreek het uit

Tijdens de Mars in Gemini-transit is er een enorme hoeveelheid energie beschikbaar om te leren. Het Gemini-proces gaat niet alleen over het verzamelen van informatie. Het gaat ook om de synthese ervan door middel van discussie. De wens om te leren en informatie met anderen te delen zal in deze tijd voor velen van ons benadrukt worden.

We voelen vaak angst om onze mening te delen, omdat we bang zijn dat we ervoor worden vervolgd. Er is een manier om uw mening te communiceren, terwijl u erkent dat u bezig bent iets te begrijpen en dat uw begrip voortdurend verandert. Dan wordt delen minder belast.

Over onze bijdrager

Cameron Allen begon zijn weg naar inzicht in het bewustzijn van lichaam en geest met een graad in gezondheids- en sportwetenschappen en psychologie. Buiten het gekoloniseerde onderwijssysteem begon hij begrip te zoeken door directe ervaring met de natuur, astrologie, kruidengeneeskunde, wortelwerk, yoga en andere inheemse technologieën. Cameron is een kruidkundige, astroloog en schrijver. Cameron is een student van het leven en blijft zijn studie van oude wijsheid verdiepen en toepassen op het moderne leven.

Recent Posts