Wat maakt een goede yogaleraar?“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Toen ik bijna tien jaar yoga beoefende, begon ik veel na te denken over wat een werkelijk geweldige yogaleraar is. Ik was weer begonnen met lesgeven nadat ik een tijdje vrij had genomen en wilde begrijpen wat sommige leraren onderscheidt.

Dus ik overwoog wat me in een bepaalde klas aantrok. De meeste yogadocenten kunnen een klas door een reeks houdingen leiden. Sommige lessen van leraren volgde ik uit gemak, of omdat de studio in de buurt was of omdat het in mijn schema paste. Maar er waren ook leraren die zo geweldig waren dat ik bereid zou zijn om op zaterdag vroeg op te staan, twee keer zoveel te betalen om een ​​workshop bij te wonen en de helft van mijn dag op te geven om in hun aanwezigheid te zijn. Er waren zelfs leraren van wie ik het hele land zou overvliegen om van te leren – zo uitzonderlijk waren ze.

Voor mij maakten de persoonlijkheid, de stijl en het vermogen van een leraar om met studenten om te gaan het verschil – en dat doen ze nog steeds. Hier zijn enkele van de kwaliteiten waarvan ik heb gemerkt dat ze echt gedenkwaardige yogaleraren delen. Ik hoop dat ik op een dag in staat zal zijn om zich bij hun gelederen te voegen.

Wat maakt een geweldige yogaleraar?

1. Ze hebben ervaring met intense situaties en begrijpen stress.

2. Ze kunnen uitleggen hoe de lessen die we op de mat leren, zich vertalen naar de echte wereld.

3. Ze hebben vertrouwen in de dingen die ze weten en de nederigheid om waar nodig ‘ik weet het niet’ te zeggen. En ze lijken ongestoord als ze niet alle antwoorden hebben.

4. Ze geven advies als erom gevraagd wordt, maar respecteren grenzen en geven leerlingen ook de ruimte om hun eigen weg te vinden.

5. Ze beseffen dat we allemaal studenten zijn en zetten zichzelf nooit op een voetstuk.

6. Ze delen genoeg van hun persoonlijke leven om contact te maken met hun studenten, maar maken de klas nooit helemaal over zichzelf.

7. Ze herinneren zich de namen van hun leerlingen. Ze herinneren zich ook de verwondingen en uitdagingen van hun studenten, evenals hun sterke punten en triomfen.

8. Ze zijn toegankelijk voor studenten buiten de les.

9. Ze geven vrijuit hun eigen fouten toe.

10. Ze verwelkomen alle vragen, vooral de dwaze vragen!

11. Ze nemen zichzelf niet al te serieus. Ze lachen als ze vallen en demonstreren evenwichtshoudingen of een keu – en door studenten te laten zien dat ze om zichzelf lachen, leren ze je om om jezelf te lachen.

Wat zijn enkele van de kwaliteiten die je het meest bewondert aan je yogaleraren? Wat zijn de kwaliteiten die u in uw eigen onderwijs wilt toepassen?

Dit artikel is bijgewerkt. Oorspronkelijk gepubliceerd op 22 januari 2013.

Recent Posts