Wat is een roze maan?“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Wees niet verbaasd als je op 6 april 2023 naar de “roze maan” kijkt en ontdekt dat ze haar gebruikelijke lichtgevende maar kleurloze zelf is.

Wat is een roze maan?

De term “roze maan” verwijst naar de eerste volle maan na de lente-equinox en de bijnaam heeft eigenlijk niets te maken met het verschijnen van de maan en alles met de levendige roze bloemen, bekend als wilde grondflox (Phlox subulata), die eronder volop bloeien.

De naam is afkomstig van inheemse Amerikaanse stammen in het oosten van de Verenigde Staten, hoewel er in verschillende culturen ook naar wordt verwezen met andere namen, waaronder de Breaking Ice Moon (Algonquin), Peony Moon (Chinees), Budding Moon (Keltisch), Moon of the Red Gras verschijnt (Lakota) en de kikkermaan (Saanich).

Wat is de spirituele betekenis van een roze maan?

De volle maan vindt plaats wanneer de zon en de aarde zo zijn geplaatst dat we het volledige gezicht van de maan naar ons toe kunnen zien kantelen in plaats van slechts een gedeeltelijk beeld. Dit gereflecteerde licht van de zon verlicht wat er uit onze donkere hoeken moet worden verwijderd en moet worden vrijgegeven voordat we opnieuw kunnen beginnen.

Volle manen worden beschouwd als de meest geschikte tijd om naar binnen te kijken en de dingen te identificeren die je niet langer dienen. Het is wanneer je het meest wordt ondersteund bij het loslaten van alles wat je tegenhoudt in je “oude” leven om ruimte te maken voor de lieve toppen waar je zo wanhopig naar verlangde om getuige te zijn.

De volle maan is lang beschouwd als een spirituele tijd, meestal gerelateerd aan thema’s als wedergeboorte en vernieuwing. De betekenis ervan krijgt nog meer betekenis wanneer de maanfase samenvalt met de seizoenswisseling, met de roze maan in relatie tot enkele van de heiligste dagen in religies en culturen – een herinnering aan een nieuwe cyclus en geruststelling dat het licht altijd terugkeert. In de hindoeïstische cultuur markeert het Hanuman Jayanti, of de viering van de geboorte van Lord Hanuman. Pesach begint met de roze maan of de Pesach-maan. Pasen, dat de opstanding viert, vindt plaats op de eerste zondag na wat bekend staat als de Paasmaan. In het Sri Lankaanse boeddhisme markeert het Bak Poya, een herdenking van een van de tochten van de Boeddha naar het land.

GERELATEERD: Wat de volle maan betekent in de astrologie

Wat u moet weten over deze roze maan

De roze maan op 6 april 2023 vindt plaats in Weegschaal, een teken dat in beslag wordt genomen – volgens sommigen zelfs geobsedeerd – door evenwicht. Bedenk ook dat Weegschaal wordt geregeerd door Venus, godin van schoonheid en liefde, waardoor het een geïnspireerde tijd is om je te concentreren op je relaties en partnerschappen.

Vergeet niet om te vertragen, diep adem te halen en zoveel te luisteren als je spreekt. Zorg je ook genoeg voor jezelf? Of ben je verstrikt geraakt in de winterblues van iemand anders? Vraag jezelf af of je te gefocust bent geweest op de duisternis om het prachtige licht zowel op dit moment als aan de horizon te zien.

Deze tijd brengt ook innovatie, verandering, moed en intuïtie, dus zoek naar manieren om verbinding te maken met je wortels terwijl je toch op weg bent naar wat je verlangt. De roze maan herinnert je er stilletjes aan om je hoofd omhoog te houden, lieverd, anders mis je wat er gaat komen.

Over onze bijdrager

Jenny Latreille woont in Noord-Ontario, waar de maan vaak veel dichterbij lijkt dan hij is. Gepreoccupeerd door eten, cultuur, de sterren en kunst, brengt ze veel tijd door in de natuur en in haar keuken, waar ze zoekt naar manieren om alles te combineren – en soms lukt dat. Ze woont in een stadsjungle met een groep katten die bekend staat als ‘The Adorables’.

Recent Posts