Wat de zonsverduistering en nieuwe maan in april voor u betekenen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Dit Ram-seizoen hebben we twee nieuwe manen. De tweede nieuwe Maan, op 19 april, gaat gepaard met een hybride zonsverduistering, een combinatie van een totale zonsverduistering en een ringvormige zonsverduistering (soms bekend als een “ring van vuur”). Hoewel de schoonheid ervan alleen te zien zal zijn vanuit delen van Zuidoost-Azië, Australië en de Stille Oceaan, zullen de zonsverduistering en de effecten ervan over de hele wereld worden gevoeld.

De zonsverduistering begint op 19 april om 18:37 uur PT en eindigt om 21:56 uur PT. Het zal overal op hetzelfde moment gebeuren. De nieuwe maan, wanneer de zon en de maan op dezelfde graad aan de hemel staan, zal plaatsvinden om 21:12 uur PT, binnen het eclipsvenster en enkele uren voordat de zon Stier binnengaat op 20 april om 1:13 uur

Eclipsen zijn tijden van openbaringen. Ze schudden onze wereld door elkaar en laten ons dingen zien die we liever niet zien, maar waarvan we ons bewust moeten worden om te kunnen evolueren. De huidige zonsverduistering vindt plaats op de laatste graden van Ram en markeert een tijd van afsluiting en einde. Het is nog steeds een nieuwe maan en draagt ​​alle potentie voor een nieuw begin met zich mee. Beschouw het als een vooruitblik op de toekomst.

Wat de zonsverduistering in Ram voor u betekent

Deze zonsverduistering in Ram zit vol vuur en dynamische trillingen. Ram draagt ​​de krijgersenergie en leert ons onze angsten met moed en vertrouwen te overwinnen. Deze energie, in combinatie met de zonsverduistering, helpt ons de waarheid om ons heen te zien en onder ogen te zien, hoe graag we er ook voor weg willen rennen.

Vanwege hun onthullende aard kunnen verduisteringen verontrustend aanvoelen voor het zenuwstelsel. Aangezien deze zonsverduistering wat chaos in en om je heen veroorzaakt, weet dat het uiteindelijk ten goede is. Dit zal een intense tijd zijn en het kan soms ondraaglijk aanvoelen. Blijf aanwezig bij jezelf en sta open om alles te ontvangen wat je wordt geopenbaard.

Deze zonsverduistering heeft een helende aard. Onthoud dit, want u krijgt stukjes informatie te zien die schokkend kunnen aanvoelen. Het is allemaal bedoeld om u te helpen genezen, vergeven, vooruit te gaan en een nieuw pad te beginnen. De zonsverduistering opent de deur naar een nieuwe reis voor jou en het collectief. Maar eerst moet het je helpen alles te zien wat je beperkt.

Deze zonsverduistering laat je zien wat er al in je leven is geëindigd, maar je hebt het nog niet geaccepteerd. Het plaatst situaties die voorbij zijn of nergens heen gaan centraal, zodat je ze kunt begrijpen. Het laat je oude patronen en gewoonten zien waarvan je weet dat ze je niet dienen en versterkt hun vrijlating.

Het helpt je uiteindelijk om bewust het einde en de finaliteit te erkennen van dingen waaraan je op de een of andere manier nog steeds gehecht bent. Vaak weten we intuïtief wanneer iets voorbij is, of het nu een baan, een relatie of een gedrag is. We weten op veel niveaus wanneer iets ons niet meer dient. Het losmaken van deze energie kan echter een uitdaging zijn. We klampen ons vast aan het bekende en zullen veel dingen doen om vast te houden, inclusief het opofferen van onze eigen groei. Dit is de menselijke natuur. Het is gewoon hoe we in elkaar zitten.

Deze zonsverduistering schijnt een licht op wat je al weet. Door dit te doen, heb je geen andere keus dan te accepteren wat is en je los te maken van wat je al weet dat niet voor jou is.

De invloed van de Noord- en Zuidknopen op de Zonsverduistering

Wat verduisteringen mogelijk maakt, is de nabijheid van de maan en de zon tot de maanknopen. De maanknopen bestaan ​​waar het pad van de zon, of de ecliptica, en de baan van de maan elkaar kruisen. Het zijn energetische draaikolken vol magie en potentieel.

Wanneer de maan en de zon beide binnen 17 graden van een van beide knooppunten staan, wordt een zonsverduistering mogelijk. Deze positionering duidt ook een eclipsseizoen aan. Alleen in deze periode kan er een zonsverduistering plaatsvinden. Het huidige eclipsseizoen duurt van 8 april tot 10 mei 2023.

Zonsverduisteringen vinden plaats op nieuwe manen, terwijl maansverduisteringen plaatsvinden op volle manen. Net als de Maan en de Zon bevinden de Noord- en Zuidknopen zich in een sterrenbeeld. Momenteel bevindt de Noordknoop zich in het teken Stier, terwijl de Zuidknoop in oppositie in Schorpioen staat. Deze nieuwe Maan in Ram komt dicht genoeg bij de Noordelijke Maansknoop in Stier voor om een ​​zonsverduistering te laten plaatsvinden, waarbij de energieën van de Zon, de Maan en de Noordelijke Maansknoop samenkomen om onze evolutie te sturen.

De North Node trekt de energie van de samenleving in één richting. Het is in veel opzichten waar we als collectief naartoe gaan. De North Node bevat de lessen die de mensheid leert en integreert gedurende een specifieke periode.

De positie van de Noordelijke Maansknoop in Stier helpt het collectief te helen door ons na een paar chaotische jaren tot rust te brengen. Het moedigt ons ook aan om dieper in contact te komen met de natuur om onszelf te voeden en ons op haar beurt te concentreren op haar bescherming. Naarmate de Noordelijke Maansknoop zich in de richting van Ram beweegt, zal er meer nadruk op het zelf komen te liggen. Deze positie helpt ons te focussen op hoe we het collectief kunnen helpen door prioriteit te geven aan het doel van onze ziel.

De South Node is wat we als samenleving achterlaten, met name de lagere vibraties van het betrokken teken. Het is waar het collectief vandaan evolueert en vertegenwoordigt vaak vibraties die we als samenleving al onder de knie hebben.

De Zuidknoop in Schorpioen vraagt ​​ons afstand te nemen van chaos en trauma. Het verlicht plaatsen waar we gehecht zijn aan drama en wantrouwen. Het heeft ons de onderbuik van de samenleving laten zien als een manier om verandering te creëren en groei te bevorderen.

De Knooppunten verhuizen officieel naar Ram en Weegschaal op 12 juli 2023, wanneer we echt zullen voelen dat deze energieën ons beginnen te beïnvloeden. Naarmate de Zuidknoop Weegschaal binnengaat, zal er een vrediger tijd aanbreken. We zullen zien hoe bepaalde relaties ons hebben tegengehouden. Het zal ook onrechtvaardigheden in ons systeem belichten en hoe het collectief eraan gehecht is.

Samen met de collectieve knooppuntposities hebben we elk een persoonlijke Noord- en Zuidknoop. (Je kunt de jouwe opzoeken op astro-charts.com.) De plaatsing van onze Noordelijke Maansknoop laat ons zien waar we naartoe gaan in onze persoonlijke evolutie en benadrukt de lessen die we hier in dit leven moeten leren. We verzetten ons vaak vroeg in ons leven tegen deze energieën, maar we ontdekken al snel dat ze de sleutel zijn tot het begrijpen van ons levensdoel en ons karmische pad.

De positie van onze zuidelijke knoop laat de energieën zien die we al in deze wereld kennen. Het is onze plaats van comfort, maar ook de plaats die onze evolutie kan blokkeren als we gehecht raken aan de vertrouwdheid ervan. Onze taak in dit leven is om van Zuid- naar Noord-Node te lopen, het bekende achter ons te laten en het onbekende te beheersen.

Tijdens deze zonsverduistering hebben we de mogelijkheid om sprongen te maken naar zowel de energieën van de collectieve Noordelijke Maansknoop van Stier en Ram, als naar onze persoonlijke Noordelijke Maansknoop. We kunnen deze energieën integreren, gebruikmakend van de trillingen van de huidige Noordelijke Maansknoop om ons te helpen onze persoonlijke Noordelijke Maansknoop op een dieper niveau te begrijpen.

Vraag jezelf af hoe de hoogste trillingen van Stier en Ram je kunnen helpen de energieën van je persoonlijke Noordelijke Maansknoop in je leven te integreren. Dit kan genezing zijn door stilte of verbinding maken met de natuur. Het kan gericht zijn op de overvloed die al in je leven is. Of het kan de missie van je ziel tot een prioriteit maken terwijl je leert nee te zeggen zonder schuldgevoel.

Deze zonsverduistering is de eerste in een reeks verduisteringen die tot 12 januari 2025 zal plaatsvinden op de Ram-Weegschaal-as en een weg opent naar onze evolutie in de komende jaren.

Andere astrologische invloeden op de volgende zonsverduistering

Deze zonsverduistering staat vierkant Pluto in Waterman. Pluto regeert de cycli van ons leven, inclusief ons trauma, genezing en wedergeboorte. Terwijl de energie je beïnvloedt tijdens deze zonsverduistering, voel je hoe de volgende fase van je leven zich voor je ontwikkelt, zelfs als je er nog niet klaar voor bent. Vraag jezelf af wat je moet helen om naar je volgende bestaansniveau te stappen.

Eer ook elk verdriet in jezelf terwijl je afscheid neemt van oude manieren, mensen of andere energieën. Laat het rouwproces plaatsvinden. Ram heeft de neiging om ervoor te zorgen dat we ons boos, gefrustreerd of ongeduldig voelen. Als we dieper graven, ontdekken we vaak dat de wortel van onze woede verdriet en verdriet is. Als we ons verdriet niet laten voelen, voelen we woede in plaats van het te onderdrukken. Sta jezelf toe om te rouwen tijdens deze zonsverduistering. Als je wat woede voelt, respecteer dat dan ook en vraag wat het verdoezelt met zijn aanwezigheid. Terwijl je afscheid neemt van dingen die eindigen, genees je van elk trauma dat ze je mogelijk hebben veroorzaakt. Deze zonsverduistering biedt je afsluiting. Neem het indien nodig. Voel elk verdriet en laat energieën vrij die al lang in je leven zijn verstreken.

Terwijl de Maan en de Zon sextiel Saturnus in Vissen zijn, voel je je verantwoordelijkheid tegenover jezelf om te genezen. Onthoud dat deze zonsverduistering helemaal over jou en je evolutie gaat. Om uit te groeien tot de persoon die je hoort te zijn en af ​​te stemmen op de missie van je ziel, moet je misschien sommige dingen loslaten. Voel je toewijding aan jezelf boven al het andere in je leven. Maak van uw pad en missie een prioriteit, en weet dat als u dat doet, iedereen om u heen er baat bij heeft – zelfs de mensen van wie u afscheid hebt moeten nemen.

Als je je voorneemt om ja tegen jezelf te zeggen, zul je gemakkelijker nee zeggen zonder schuldgevoel of angst. Voel je volmondige ja’s doorkomen tijdens deze zonsverduistering en herken waar je voor weg moet lopen om toegewijd te blijven aan hen.

De Maan en de Zon vallen ook conjunct of naast Jupiter in Ram. Dit aspect herinnert ons aan ons potentieel. Het moedigt ons aan om afscheid te nemen, te genezen en te accepteren wat er eindigt, zodat we helderder en glorieuzer opnieuw kunnen beginnen. Deze zonsverduistering is een proces van wedergeboorte. Sommige delen van je energie zullen vrijkomen, verschuiven en transformeren zodat je herboren kunt worden in een nieuwe energie aan de andere kant.

Stem af op de vibraties van Jupiter om je te helpen zien hoe briljant je dit leven kunt zijn. Je hebt een onbeperkt potentieel in je energie. Ja, misschien moet je dapper het onbekende doorkruisen om daar te komen, en misschien moet je wat tranen van verdriet vergieten, maar de missie van je ziel wacht op je.

Jouw uitnodiging

Sta open om dingen over jezelf en anderen te leren tijdens het eclipsseizoen. Omarm een ​​nieuwe versie van jezelf. Je kunt een leven van vervulling, gemak en zielsafstemming hebben. Je kunt het gevoel hebben dat je het leven leidt dat voor jou is ontworpen. Het is mogelijk, en het kan beginnen op deze zonsverduistering. Het enige wat je hoeft te doen is openstaan ​​voor de openbaring, de genezing accepteren en bereid zijn herboren te worden als de persoon die je altijd was en in je hart bent.

Lees meer over de volle maan, inclusief aanvullende astrologische inzichten en dagboekprompts, in het werkboek Ramseizoen, nieuwe maan + zonsverduistering, waaruit het bovenstaande is overgenomen.

Over onze bijdrager

Jill Wintersteen is de oprichter van Spirit Daughter, een lifestyle-merk dat zich toelegt op het helpen van u om uw beste leven te leiden door de energie van het universum te begrijpen. Ze schrijft ook werkboeken over elke volle maan en andere astrologische gebeurtenissen. Volg haar op Instagram @spiritdaughter.Recent Posts