Wat de Noordknoop in Ram en de Zuidknoop in Weegschaal 2023 voor jou betekenen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Een van de meer significante astrologische verschuivingen die dit jaar plaatsvinden, staat op het punt de richting van onze individuele en collectieve evolutie gedurende de komende 18 maanden te veranderen.

17 juli 2023 brengt een verschuiving van de maanknopen met zich mee van de as Stier-Schorpioen, waar ze zich sinds januari 2022 bevinden, naar de as Ram-Weegschaal, waar ze tot januari 2025 zullen blijven. en een andere relatie met authenticiteit, moed, actie, verlangen en persoonlijkheid.

Wat zijn de maansknopen?

In de astrologie kijken we naar de maansknopen voor inzichten in ons doel, zielsgroei, bestemming en evolutie. Net als het lot zelf, zijn de maanknopen geen tastbare objecten. Het zijn eerder twee wiskundige punten in de ruimte die worden afgebakend door waar de baan van de maan het schijnbare pad van de zon, of ecliptica, snijdt.

Illustratie van de zon en de maan en de aarde en ecliptica en maanknopen
(Foto: Getty Images)

Het noordelijke knooppunt vertegenwoordigt de richting waarin we individueel en collectief evolueren. Het zit in het tegenovergestelde sterrenbeeld ten opzichte van de zuidknoop, wat vertegenwoordigt wat we vrijgeven. Ons individuele doel wordt beïnvloed door de locatie van de maanknopen bij onze geboorte, en onze gedeelde bestemming wordt bepaald door de bewegingen en cycli van de maanknopen op het huidige moment.

De tekens die de scepter zwaaien over de maanknopen zijn dezelfde tekens die de eclipsen regelen die gedurende die 18 maanden plaatsvinden. Deze astrologische gebeurtenissen luiden noodlottige kansen en uitnodigingen in die verband houden met het lot.

Wat de Noordknoop in Ram en Zuidknoop in Weegschaal 2023 betekenen voor uw sterrenbeeld

De knooppunten werken met tekens die tegengesteld aan elkaar zijn, wat betekent dat een beweging in de ene richting een natuurlijke beweging is weg van de tegengestelde richting. Ook bevat elk teken van de dierenriem een ​​primaire of lagere uitdrukking en een geëvolueerde of hogere uitdrukking.

Terwijl de noordelijke knoop verschuift naar Ram en we worden uitgenodigd om de hogere uitdrukkingen en mogelijkheden van dit vurige teken te verkennen, gaan we natuurlijk weg van de lagere, of meer primaire uitdrukkingen van Weegschaal, gevonden in de zuidelijke knoop.

Ram is het eerste teken van de dierenriem, geboren uit het allesomvattende bewustzijn van Al Dat Is. Het is onze kennismaking met een gescheiden zelf, een individueel zelf, een ‘ik’. Het is een sterrenbeeld van vuur, gevoed door inspiratie, passie, verlangen en richting. Ram is hier om te beginnen, aan te wakkeren, te creëren en een nieuwe weg te smeden. Het heeft vrijheid, onafhankelijkheid en empowerment nodig om te bewegen waar het wordt geleid, te creëren waar het wordt geïnspireerd en actie te ondernemen op basis van zijn aangeboren kennis.

Als een archetype bestaat Ram in ieder van ons. Terwijl het noordelijke knooppunt dit teken binnengaat en erdoorheen reist, worden we uitgenodigd om onze moed in te zamelen. De moed om geheel en onafhankelijk jezelf te zijn. De moed om je verlangens op te eisen en actie te ondernemen in de richting van je visie. De moed om ja te zeggen tegen jezelf, ook als dat betekent nee zeggen tegen anderen.

Zittend aan de andere kant van de as bij het zuidelijke knooppunt is Weegschaal. Als Ram het Zelf is, is Weegschaal de Ander. Het is partnerschap, samenwerking en het andere perspectief. Weegschaal harmoniseert de omgeving door intuïtieve aanpassing, altijd scherp bewust van wat anderen op elk moment nodig hebben om in een staat van vrede, harmonie en eerlijkheid te komen.

Hoewel Weegschaal het potentieel heeft om een ​​prachtig medicijn van diplomatie, gratie en elegantie te bevatten, benadrukt onze reis naar het rijk van de zuidelijke knoop de potentieel schadelijke dimensies van het luchtteken. Dit zijn de aspecten die we als collectief klaar zijn om te genezen en te evolueren. Deze omvatten de behoefte om zo afgestemd te zijn op een ander dat we de behoeften van het Zelf verlaten. Ook hebben we zo veel behoefte aan vrede en harmonie dat we vervallen in ongezond behagen, passiviteit en onze ogen afwenden van datgene wat niet vredig is maar toch onze aandacht vereist.

De komende 18 maanden zijn een verkenning van waar en hoe we voor anderen zorgen tot het punt dat we het Zelf verliezen, waar en hoe we ons aanpassen aan de omgeving tot het punt dat we het Zelf verliezen, en waar en hoe we compromissen sluiten over de verlangens en manier waarop die onze naam noemen zodat een ander mag schijnen.

Gedurende deze tijd komen angsten en overtuigingen over het niet capabel zijn als individueel Zelf naar de oppervlakte, zodat we ze kunnen genezen. Ook komen de aspecten van het Zelf die we terzijde hebben geschoven of die we hebben genegeerd weer op de voorgrond en herinneren ons eraan wat belangrijk is en wat we verdienen.

Deze tijd biedt genezing aan angsten voor wat anderen van ons denken, en waar en hoe we toestaan ​​dat de percepties van anderen ons beheersen, beheersen en hinderen. Het vraagt ​​ons om liefde te brengen naar de delen van onszelf die we hebben opgegeven in de naam van een ander, zodat we deze delen van onszelf kunnen doen herleven en tot een volheid van ons individuele zelf kunnen komen.

Jouw uitnodiging

Astrologie vraagt ​​ons voortdurend om te veranderen, of het nu gaat om de dagelijkse bewegingen van de maan, de seizoensveranderingen van de zon of de planetaire lichamen die eens in de zoveel jaar verschuiven. Op deze manier bootst het het leven na. We moeten nieuwe kansen, uitnodigingen en uitdagingen blijven aangaan, wat wordt weerspiegeld in de manier waarop de aarde door haar seizoenen verschuift, de manier waarop ons lichaam verandert, veroudert en vervalt. Alles wat we weten is verandering, subtiel of openlijk, stil of luid, innerlijk of tastbaar. Ons bestaan ​​is dat van verandering.

Er is een vrijheid die gepaard gaat met het claimen van jezelf, je pad, je passies en je behoeften, en dit is de uitnodiging van de noordelijke knoop in Ram. Om meer van je leven in jezelf, je verlangens en je vervulling te kanaliseren.

Gedurende de volgende 18 maanden is er een focus op het zelf, en een genezing van de overtuigingen, verwondingen, patronen en geluiden van buitenaf die ons proberen te vertellen dat deze focus egoïstisch is. We hebben elk ons ​​eigen pad. We hebben elk onze eigen passies. We hebben allemaal onze eigen behoeften. We hebben allemaal onze eigen werelden die in ons leven en dromen die ons naar hen toe roepen. Dit hoofdstuk herinnert je eraan dat je pad, passies, behoeften, dromen en alles wat je bent tijd, aandacht, energie en focus waard zijn.

Terwijl je het vuur van passie verzorgt dat in jou brandt en in niemand anders, begint dat vuur te groeien. Het voedt je. Het motiveert je. Het inspireert je. Het leidt je. En het stuwt je vooruit. Het brandt zo helder en mooi dat we het niet kunnen laten om ermee verder te gaan. En het brandt zo fel dat je niet stil kunt zitten. Je moet naar de dromen gaan die voor jou zijn. En je moet het voor jezelf doen.

De verschuiving van de maansknopen kan esoterisch worden opgevat als een kracht die ons uitnodigt in onze bestemming en ons doel, of het kan worden beschouwd als de onvermijdelijke en voor de hand liggende beweging, verandering en groei van het leven in de loop van de tijd. Hoe dan ook, ze vertegenwoordigen een nieuw thema, een nieuwe focus van bewustzijn en een nieuwe richting van groei die we onderzoeken, of we ons daar nu van bewust zijn of niet.

Leer meer over de invloed van astrologie in je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en stijgende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en gemeenschap die Soul verkent door de lens van astrologie, tarot en energiegenezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielsgids en gastheer van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jij in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts