Wat de nieuwe maan in Steenbok voor u betekent“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

De nieuwe Maan in Steenbok op 23 december is de laatste nieuwe Maan van 2022. De nieuwe Maan, die elke negenentwintig dagen voorkomt, staat bekend als een tijd van duisternis in de maancyclus. Duisternis kan op veel manieren worden bekeken. We associëren het vaak met negativiteit of verdriet. Het is inherent geen van beide.

Een betere manier om duisternis te beschrijven zou een innerlijke aantrekkingskracht van energie zijn. Duisternis is wat we zien als onze ogen gesloten zijn tijdens meditatie of voordat we gaan slapen. Het geeft een tijd aan waarin het licht buiten ons bewustzijn wordt gehouden. Als we in duisternis zijn, zijn we bij onszelf en onze unieke energie. Het wordt een tijd om verder naar binnen te reizen naar de diepten van het onderbewustzijn, waardoor antwoorden en ideeën naar de oppervlakte komen, in plaats van ernaar te zoeken in de buitenwereld.

Wat de nieuwe maan in Steenbok voor jou betekent

De nieuwe maan en de zon staan ​​in hetzelfde sterrenbeeld. Deze combinatie zorgt voor een vonk van energie die ons ertoe aanzet om intenties en veranderingen in ons leven te creëren. Het is een tijd om de balans op te maken van ons leven, na te denken over wat werkt en wat niet. Het is een tijd om de dingen los te laten die niet in overeenstemming zijn met onze grootse visie en stappen te ondernemen in de richting van de dingen die in overeenstemming zijn.

Steenbok leert ons dat energie en aandacht kostbare bronnen zijn. We hebben er maar zo veel van en ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Voordat je intenties zet op deze nieuwe maan, voel je wat je energie steelt. Vraag jezelf af wat je afleidt van de persoon die je wilt zijn. Dit kan de vorm aannemen van onverwerkte emoties, gehechtheid aan het verleden, verwachtingen van wat zou kunnen zijn, of zelfs relaties.

Idealiter wil je je energie besteden aan dingen of mensen die jou dezelfde energie teruggeven. Als je in een wederkerige relatie staat met alles in je leven, ben je nooit uitgeput. Identificeer wat je energie opslorpt en je ervan weerhoudt je volledige aandacht op je potentieel te richten. Ben je bezig met iets dat je aandacht niet verdient? Vraagt ​​iemand teveel van je? Kunt u zich niet concentreren vanwege emoties die nog moeten worden opgelost?

Terwijl nieuwe manen een nieuw begin inluiden, draagt ​​deze ook de energie van loslaten. Besteed tijd voordat de nieuwe maan in Steenbok duidelijk wordt over waar en hoe u uw energie besteedt. Merk op waar je energie terugwint en waar je het verliest. Stem af op de structuur van Steenbok om containers en grenzen te creëren voor de dingen die te veel van je vergen.

Als bepaalde emoties je aandacht en focus opeisen, zet je dan in om ze op te lossen en los te laten. Besteed elke dag tijd aan het verwerken van je emoties en geef ze beperkte aandacht totdat ze niet langer schreeuwen om je energie. Deze oefening lijkt misschien alsof je vijftien of twintig minuten per dag besteedt aan het bijhouden van je emoties, zodat ze zich gezien en gehoord voelen, maar probeer niet je hele dag in beslag te nemen.

Evenzo kun je deze oefening doen met alles dat te veel aandacht vraagt. Misschien probeert iemand te veel van uw tijd op te nemen. Je kunt ze elke week of om de week een beperkte opdracht geven, zodat ze zich gezien voelen terwijl je een gezonde grens hebt.

Je kunt dit ook doen met bijlagen aan het verleden. Geef jezelf elke week of dag de ruimte om deze gehechtheden aandacht te geven en weersta dan de neiging om er de hele dag aan te denken. Geef jezelf de kracht om de baas te zijn over je aandacht. Richt je energie op wat je wilt en niet op wat erom vraagt. Zet je ook in om dingen te vinden die iets voor jou teruggeven. Dit kan een project, een persoon of een activiteit zijn. Word je bewust van wat je energie herstelt en je in een cyclus van wederkerigheid laat vallen.

Hoe te navigeren op de nieuwe maan in Steenbok

Deze nieuwe Maan in Steenbok gaat helemaal over de kleine stapjes die optellen tot de grotere dromen. Steenbok leert ons definitie. Onderdeel van deze definitie is het bepalen hoe elke dag, week en maand eruit zal zien en hoe we onze kostbare tijd besteden.

Zodra je duidelijk voelt waar je je energie op wilt richten voor het volgende jaar, schrijf je je intenties op. De plek om te beginnen met het vormgeven van je intenties is je ochtendritueel. Neem tijdens deze nieuwe maan de tijd om het begin van uw dag te bepalen. Binnen deze vroege uren zetten we het toneel voor het leven om zich te ontvouwen, en leggen we de basis voor onze dromen om te bloeien. Zelfs als je niet weet wat je wilt deze nieuwe maan, of dit volgend jaar, reserveer de ruimte om erachter te komen.

Bepaal hoe laat je elke dag wakker wilt worden, hoe je eerste momenten eruit zullen zien en welke praktijken je energie zullen sturen. Wat we ’s ochtends doen, bepaalt onze vibratie voor de dag. Het is een krachtige tijd, die we vaak overslaan. Terwijl je werkt met de nieuwe maan in Steenbok, oefen je een ritueel dat zich uitstrekt tot je vroege uurtjes – voordat de zon de energie van de dag verstrooit en wanneer je vrede kunt vinden in de stilte om je heen.

Terwijl je met behulp van deze nieuwe maan routines en rituelen voor het begin van het jaar begint vast te stellen, moet je ook beslissen wat je aandacht waard is. Welke projecten, mensen of ambities wil je voeden met je energie? Steenbok herinnert ons eraan dat we in een wereld leven die door tijd wordt beheerst. We kunnen de tijd buigen, maar niet breken. We moeten beslissen hoe we onze tijd besteden en gebruiken om onze intenties met focus, vastberadenheid en duidelijkheid te manifesteren.

Beschouw energie als uw valuta. Je kunt het uitgeven, investeren of sparen. Er zullen momenten zijn dat je het wilt uitgeven omdat je genoeg hebt. Er zullen tijden zijn dat je het wilt bewaren omdat je er niet overvloedig in voelt. Dan zullen er momenten zijn dat je het wilt investeren, wat betekent dat je het ergens aan geeft en je misschien een tijdje uitgeput voelt, maar uiteindelijk krijg je meer energie terug dan je oorspronkelijk hebt uitgezonden.

Stem af op deze nieuwe maan om de algehele vibratie te bepalen die je in je leven wilt manifesteren. Waar sta je voor open? Welke energie wil je terugkrijgen voor je tijd en focus? En welke vibraties ondersteunen jouw groei?

Deze nieuwe maan is een tijd om je toekomst te zien ontvouwen en de stappen te identificeren, hoe klein ook, die nodig zijn om het leven te manifesteren dat je wilt leven. Het is een tijd om kristalhelder te worden en het universum te laten weten dat je klaar bent om de toekomst in te stappen.

Andere astrologische invloeden op de nieuwe maan

Deze nieuwe Maan in Steenbok staat vierkant Jupiter in Ram. Vierkante aspecten kunnen wrijving en spanning in ons leven brengen. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, zodat ze geen verstoringen of afleidingen veroorzaken. Jupiter is de planeet van geluk en overvloed. Het herinnert ons eraan dat we verantwoordelijk zijn voor onze eigen expansie. We beslissen hoe groot ons leven kan worden, en we beslissen of we klein willen blijven.

Jupiter in Ram werpt een licht op hoe we ons afstemmen op de missie van onze ziel. Het vraagt ​​ons om naar binnen te kijken en te beslissen of we onszelf onze bestemming te kort doen. Deze plaatsing wil dat we ruimte innemen. Het wil dat we onszelf op de eerste plaats zetten, en het wil dat we het potentieel bereiken waarvoor we geboren zijn om te leven.

Jouw uitnodiging

Terwijl de nieuwe Maan in Steenbok een vierkant vormt met Jupiter, roept dit problemen op rond uw expansie. Het daagt je uit om intenties op te schrijven en een toekomst te zien die het potentieel van je ziel omvat. Dit aspect vraagt ​​of je klein blijft vanwege angst of zelftwijfel. Het daagt je uit om moedig te zijn, jezelf op de eerste plaats te zetten en in je volle kracht te stappen. Als je de spanning in je leven voelt opkomen, weet dan dat het er alleen is om je te laten zien waar je oude barrières moet verleggen naar een nieuwe manier van zijn.

Evenzo, als je je ondergedompeld voelt in afleiding van energievreters, vraag jezelf dan af of je de stappen vermijdt die je nodig hebt voor je groei. Ja, het kan een uitdaging zijn om voorbij je comfortzone te groeien, maar de energie van Steenbok vult die van Jupiter aan om je te helpen blokkades te overwinnen en je berg te beklimmen. Voel de mogelijkheid van je leven op deze nieuwe maan en weet dat er geen limiet is aan je potentieel.

Lees meer over de nieuwe maan, inclusief aanvullende astrologische inzichten en dagboekprompts, in het Capricorn Season + New Moon Workbook, waaruit het bovenstaande is overgenomen.

Over onze bijdrager

Jill Wintersteen is de oprichter van Spirit Daughter, een lifestyle-merk dat zich toelegt op het helpen van u om uw beste leven te leiden door de energie van het universum te begrijpen. Ze schrijft ook werkboeken over elke volle maan en andere astrologische gebeurtenissen. Volg haar op Instagram @spiritdaughter.

Recent Posts