Wat de herfst-equinox betekent in de astrologie“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Op 22 september 2022 ontmoeten we de tweede equinox van het kalenderjaar. Het woord “equinox” is afgeleid van de Latijnse woorden die “gelijk” en “nacht” betekenen, verwijzend naar de ongeveer 12-urige dagen en 12-urige nachten die twee keer per jaar plaatsvinden. Het geeft een moment van stilte aan voordat de aarde van richting verandert. De herfst-equinox is een heilige dag van gelijke delen licht en donker, zowel naar buiten gericht als naar binnen gericht, en ons verleden en toekomst in het heden laten samensmelten.

Wat betekent de herfst-equinox 2022 voor jou?

Terwijl de aarde rond de zon draait, is de ene helft of halve bol naar de zon gericht en de andere weg. Gedurende de laatste zes maanden stond het noordelijk halfrond het dichtst bij de zon. De equinox van september sluit dit hoofdstuk af. Onze nabijheid tot de zon wordt minder, de dagen worden korter en de nachten worden langer. De temperatuur van de lucht wordt koeler naarmate de uitwendige energie van de zon minder wordt gevoeld.

Lente en zomer houden naar buiten gerichte beweging. De herfst kent een langzamer tempo, een tijd van innerlijke stilte en een uitnodiging tot overgave. Dit is de metaforische dood vóór de wedergeboorte. We zijn er overal om ons heen getuige van. De bladeren die van de bomen vallen. De aarde die blijft wegdraaien van de levensondersteunende energie van de zon. Het vertrouwen in de natuurlijke levenscycli die standhouden, zelfs op de donkerste dagen van het jaar. Er is alleen voortdurende overgave.

Net als de aarde zijn ook wij in een voortdurende beweging van worden, loslaten, transformeren, bewegen, uitdrukken en ontvangen. Als de aarde in een balans komt van licht en donker, dag en nacht, worden we uitgenodigd om de polariteit in onszelf te eren.

Wanneer we in onze hoofdstukken van uiterlijke expressie zijn, kan het gemakkelijk zijn om ons innerlijke licht te negeren. Herfst staat voor een tijd van loslaten. Van het vinden van een nieuwe groove. Om onszelf te heroriënteren naar een nieuwe richting die ons verder van de zon weg zal voeren naar enkele van de koudste, donkerste maanden van het jaar. Het biedt ons een tijd om onze relatie met de buitenste duisternis te vernieuwen en naar binnen te keren. Het is een kans om ons eigen licht te herontdekken dat alleen in de duisternis bestaat, onze innerlijke stem die alleen in de stilte te horen is, en onze rijkdom die alleen in stilte te vinden is.

De equinox in september is een kans om ons verleden en onze toekomst in het huidige moment te brengen. Om getuige te zijn van elke stap die ons heeft gebracht waar we nu zijn, en te erkennen dat dit exacte moment leidt naar alles wat nog moet komen op de reis. Het is op deze dag dat we samen kunnen overbruggen met wie we zijn geweest met wie we worden, om de delen van onszelf te eren die we hebben geleefd, uitgedrukt en geprezen, evenals de delen van onszelf die we nog steeds ontdekken, leren kennen en leren liefhebben.

Het is niet anders dan aanwezig zijn bij de yogahouding die je vasthoudt terwijl je jezelf toestaat je over te geven aan de hele reeks. Je integreert zowel de poses als de beweging tussen de poses, het deel van de flow dat je heeft gebracht waar je bent en de beweging die nog moet komen.

De herfst-equinox initieert een hoofdstuk waarin je het medicijn in jezelf ontdekt. Om door je innerlijke landschap te bewegen terwijl het uiterlijke landschap begint te vertragen, te helen door te voelen, en patronen, overtuigingen, emoties, identiteiten en meer los te laten door bewustzijn en een geheel nieuwe ontdekking van het zelf.

Jouw uitnodiging

“Je kunt jezelf pas herscheppen als je jezelf ongedaan maakt.” — Neale Donald Walsch

Velen van ons hebben vanaf het moment van onze geboorte geleerd om van buiten naar binnen te leven. De herfst-equinox leidt ons naar een hoofdstuk dat ons vraagt ​​alles los te laten wat ons is geleerd en in plaats daarvan van binnenuit te leven. Om onze eigen taal, begeleiding, perceptie en verlangens te vinden.

Laat los wie je bent geworden. Je kunt niet toevoegen aan wat al vol is. Maak je handen leeg, wetende dat je alleen dan mag ontvangen. Maak je geest leeg en word de student, de innerlijke ontdekkingsreiziger, de padvinder die weet dat elk moment van het leven de grootste leraar is. Word de luisteraar en hoor de wijsheid in elke meditatie en yogabeoefening. Word de intuïtieve, voel de begeleiding in momenten van stilte.

Groei, transformatie en wording kan alleen plaatsvinden als daar ruimte voor is. Leeg wat klaar is om geleegd te worden. Laat al het overtollige los. Laat alles los wat aanvoelt als lawaai. De leegte, de duisternis, het onbekende, het mysterie, de ruimtelijkheid, stilte – hier komen we tevoorschijn. Hier ontmoeten we onszelf opnieuw. Dit staat ons de komende maanden te wachten.

5 dagboekaanwijzingen voor de herfstequinox

1. Zes maanden geleden opende de maart-equinox een nieuw hoofdstuk in je leven. Wat is er sindsdien gebeurd dat gevierd moet worden? Wat heb je meegemaakt? Welke voornemens zijn ontstaan? Hoe ben je veranderd in deze tijd?

2. Als je de komende maanden aan een innerlijke retraite zou beginnen, wat zou je dan loslaten om het niet mee te nemen?

3. Hoe voelt je lichaam als je aan verandering denkt? Voel je je veilig? Zo niet, hoe zou je jezelf kunnen ondersteunen en vasthouden tijdens seizoenen van transformatie?

4. Welk(e) deel(en) van jezelf ben je enthousiast om te ontdekken en om intiem mee te worden?

5. Wat zijn 2-3 voornemens die je hebt voor de herfst?

Leer meer over de invloed van astrologie op je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en opkomende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en community die Soul onderzoekt door de lens van astrologie, tarot en energetische genezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielengids en presentator van Girl and Her Moon, The Podcast. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor jou te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jou in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en liefde.Recent Posts