Wanneer nieuws te stressvol is, zenden deze radiostations rust uit“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Als thuiswerkende medewerker is mijn constante metgezel het geluid van mijn radio die laag op de achtergrond murmelt. Ik ken mensen die naar podcasts luisteren en of tv aan hebben terwijl ze werken. Dat is mij veel te boeiend. Maar de rustgevende stemmen van openbare radiopresentatoren zorgen voor precies de juiste hoeveelheid kalmerende witte ruis. Tenzij ze iets schandaligs of alarmerends bespreken – wat maar al te vaak gebeurt. Nieuwsberichten over actuele gebeurtenissen kunnen een grote bron van stress zijn.

Maar mijn station– en blijkbaar anderen – zijn begonnen met het gebruik van de ether om opmerkzame momenten en mini-meditaties aan te bieden als tegengif voor verontrustend nieuws.

Toen ik onlangs naar de keuken liep om mijn kopje thee op te frissen, beëindigde de omroeper een nieuwsonderbreking door voor te stellen dat ik even zou stoppen en op adem zou komen. Ik was verrast maar ik zette mijn kopje neer en liet me leiden in een moment van diep ademhalen. De spanning in mijn schouders smolt weg en ik voelde mezelf een soort mentale reset doen. Ik ging terug naar mijn bureau en voelde me aangenaam verfrist.

Meditatiepauzes in de uitzending

Dat bewuste moment maakt deel uit van de Be Still-campagne van WFDD, volgens Molly Davis, Assistant General Manager op het station en een voormalig yoga-instructeur.

“Door onze berichtgeving en door in de gemeenschap te zijn, zien we dat mensen gestrest zijn”, zegt ze. Tijdens het brainstormen over manieren om wat verlichting te brengen, kwam iemand op het idee om rustgevende soundbites te spelen – een zomerregen, een bergbeek, vogels in de bomen – tijdens stationspauzes.

“We hebben eraan gewerkt om die geluiden fris te houden en nieuwe geluiden te vinden”, zegt ze. “Een van mijn collega’s had het idee om iets meer direct meditatiefs te doen.” Toen introduceerde het station de mindfulness-meditatiepauzes van 30 seconden. Ze worden gedurende de dag op willekeurige tijdstippen in de programmarotatie gestrooid.

WFDD is niet het enige radiostation dat hun uitzendplatform gebruikt om wat vrede te verspreiden. Op WNYC in New York bood Lorraine Mattox een dagelijks 60 seconden meditatie serie genaamd “Ik heb een minuutje nodig.”

Wanneer koppen een hoofdpijn zijn

Gezondheidsexperts hebben dat al lang gesuggereerd beperkend nieuws consumptie kan stress-, angst- en depressiesymptomen helpen verminderen. Hoewel het nuttig is om op de hoogte te blijven van gebeurtenissen die van invloed zijn op u en uw gemeenschap, kan het consumeren van te veel nieuws, vooral als het sterke emoties oproept, leiden tot wat psycholoog Steven Stosny, PhD, ‘headline stress disorder’ noemt.

“Voor veel mensen zijn voortdurende waarschuwingen van nieuwsbronnen, blogs, sociale media en alternatieve feiten voelen als raketexplosies in een belegering zonder einde, ‘zei hij schrijft. (Het kan zelfs stressvol zijn voor nieuws verslaggevers zelf.) Naast een kleine onderbreking van de 24-uursnieuwscyclus, kan een mindfulness-oefening helpen de negatieve effecten van negatief nieuws.

Een tegengif voor uw reguliere programmering

“Het is goed dat deze momenten ons eraan herinneren dat het oké is om een ​​pauze te nemen”, zegt Davis. “Soms is alles gewoon een beetje te veel en kan slechts 30 seconden je geest tot rust brengen een enorm verschil maken.”

Hoewel 30 seconden stilte misschien niet echt als een meditatie voelt, zelfs een paar momenten van opmerkzaamheid kunnen voor beginners een toegangspoort zijn om op te bouwen naar langere periodes van zitten, wat kan in de loop van de tijd voordelen hebben. A studie door onderzoekers van NYU ontdekten dat 15 minuten mediteren gedurende acht weken verminderde angst en negatieve stemming, en meer aandacht en geheugen. Fof mensen die een gevestigde meditatiebeoefening hebben, een korte mindfulness-snack kan je helpen je dag opnieuw in te stellen.

Natuurlijk zijn er veel on-demand opties voor audiomeditaties, waaronder apps, YouTube-video’s en websites (inbegrepen YJ). Waar het ook beschikbaar is, meditatie kan voordelen bieden.

Davis zegt dat haar luisteraars de radiopauzes waarderen. “Bijna onmiddellijk hoorden we van zoveel luisteraars hoeveel ze het op prijs stelden”, zegt ze. “Mensen die zeiden: ‘Alsjeblieft, ga zo door. …Het is echt belangrijk en we hebben het nodig.’”


Tamara Y. Jeffries is een hoofdredacteur voor Yoga-dagboek.

Recent Posts