Waarom we allemaal van yoga houden“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Voor ons bij yoga dagboek, elke maand is yogamaand. Er gaat geen dag voorbij dat we er niet aan denken, erover leren, erover schrijven, erover posten of het oefenen. En we vermoeden dat het voor velen van jullie hetzelfde is. Maar tijdens de National Yoga Awareness Month van dit jaar wilden we een stapje terug doen om enkele van de belangrijkste redenen waarom we allemaal naar yoga komen te overwegen en te vieren.

De vele voordelen van je yogabeoefening

De wetenschap heeft keer op keer de vele gezondheidsvoordelen van de fysieke beoefening van yoga bevestigd. Hoewel dit waardevol is, ligt een groot deel van de impact van yoga in de minder kwantificeerbare manier waarop de beoefening je laat voelen: sterk wanneer je in Plank drukt of in Handstand tilt. Bevrijd wanneer een draai bevrijding en opluchting biedt. Opgewonden de eerste keer dat je voorover leunt in Crow.

Je kunt je op elk moment wenden tot pranayama om je geknakte zenuwen te kalmeren. Wanneer dingen in het leven niet op orde zijn, kun je meditatie gaan gebruiken om je te helpen balans te vinden. Elke dag, terwijl je omgaat met de mensen om je heen, zijn er manieren om vrijgevigheid, vriendelijkheid, eerlijkheid en alle andere principes te beoefenen die aan de basis liggen van yogafilosofie.

Of je het nu uitzweet in een hete yogales, je leven vasthoudt in Yin, of voluit uitrust in Savasana, je beoefening wordt een verlengstuk en een uitdrukking van wie je bent. Elk bezoek aan je mat is een effectieve manier om te oefenen hoe je in het leven staat. En je weet net zo goed als wij dat yoga het grootste voordeel kan zijn in hoe het je helpt de persoon te zijn die je wilt zijn.

Wat brengt jou op de mat?

Iedereen komt om zijn eigen redenen naar yoga, maar onze motivaties hebben meestal een paar dingen gemeen: we willen ons sterk en flexibel voelen; we willen een gevoel van balans en een beetje (of veel) rust vinden. Yoga geeft ons dat allemaal – op meer dan een paar manieren. Gedurende de komende vier weken zullen we onderzoeken hoe yoga jou – en ons – helpt het leven te leiden dat we voor onszelf voor ogen hebben.

Vrouwen in een yogales op hun matten met hun handen naar beneden, armen gestrekt en kisten opgeheven.
(Foto: Thomas Barwick)

Flexibiliteit

Je hebt ervaren hoe yoga je strakke spieren en pijnlijke gewrichten kan helpen verlichten en dagelijkse beweging een beetje gemakkelijker kan maken. Net zoals een consistente yogabeoefening leidt tot subtiele en incrementele veranderingen in je hele fysieke lichaam, betekent flexibiliteit ook dat je openstaat voor nieuwe manieren om dingen te zien: bereid zijn om compromissen te sluiten in relaties, anderen een andere ervaring dan jij te laten ervaren zonder ze te veroordelen, slaap als je moe bent in plaats van jezelf naar de studio te slepen voor de zoveelste les van 6 uur deze week. Over het algemeen betekent flexibiliteit minder perfectionistisch en geduldiger zijn – met jezelf en anderen.

Flexibiliteitsweek: 4-10 september

Doe mee met Jivana Heyman (@jivanaheyman) en Kino MacGregor (@kinoyoga) op Instagram Live en ontdek verschillende manieren om flexibiliteit uit te drukken.
Dinsdag 6 september 2022 om 10.00 uur PT/1 uur ET.

Vrouwen in een yogales tijdens de National Yoga Awareness Month oefenen een armbalans in Side Plank
(Foto: Thomas Barwick)

Kracht

Wanneer je een yogahouding aanhoudt, daag je je spieren uit om ze te versterken. Op een vergelijkbare manier versterk je ook je concentratie en misschien zelfs je vermogen om de stem van twijfel aan jezelf te overwinnen.

Kracht kan tegelijkertijd onoverwinnelijk en gracieus aanvoelen, zoals je je voelt als je je hoofd achterover laat hangen in Wild Thing. , Herinner jezelf aan dat gevoel wanneer je wilt krimpen in een uitdagende levenssituatie. Als je hapert, onthoud dan hoe lang je die houding hebt geoefend voordat je er vertrouwen in had, en haal daar kracht uit.

Krachtweek: 11-17 september

Adam Husler (@adamhusler) leidt een yogabeoefening op IG Live die zich richt op versterking… maar niet op de manier die je zou verwachten.
Donderdag 15 september 2022 om 9.00 uur PT/middag ET

Vrouwen in een yogales op yogamatten balanceren op één been met één hand op de mat in Half Moon Pose
(Foto: Thomas Barwick)

Evenwicht

De lessen die we leren wanneer we balanshoudingen oefenen, weerspiegelen zoveel van wat we in het leven moeten begrijpen: Vind je centrum. Vertrouw op je kern. Pas je positie aan. Wees bereid om te zwaaien en te vallen en probeer het opnieuw totdat je je evenwicht hebt gevonden. Herhalen.

Er is ook de balans die u elke dag vindt tussen uw toewijding aan uw dierbaren en uw inzet voor uw werk. Tussen gezonde grenzen bouwen en openhartig blijven. Tussen vechten voor waar je in gelooft en besluiten los te laten. Yoga is de beoefening van stille volharding die je naar innerlijke rust kan leiden.

Balansweek: 18-24 september

Oefen samen met Neeti Narula (@neeti.narula) in een balancerende vinyasa-flow gevolgd door de stilte van Yin yoga op IG Live. Neeti Narula
Dinsdag 2 september 2022 om 15.00 uur PT/18 uur ET

Vrouwen in yogales zittend of liggend op hun mat
(Foto: Thomas Barwick)

Kalm

Velen van ons komen naar yoga op zoek naar een remedie voor de chaos in ons leven. Wanneer er iets verloren gaat of kapot gaat, of onze wereld uit de hand lijkt te lopen, is de mat ons uitstel. We oefenen hoe we zo afgestemd kunnen zijn op ons lichaam en gefocust op onze adem dat we de greep van onze gedachten kunnen verminderen. Of we kunnen ons gewoon oprollen in Child’s Pose of uitrusten in Savasana.

De volheid van yoga, bekend als de Acht Ledematen, moedigt ook stille opmerkzaamheid aan – naar binnen keren, onze aandacht richten, stilte vinden in meditatie. Deze oefening kan je helpen je stille centrum binnenin te vinden, zelfs wanneer het lawaai en de drukte van het leven overal om je heen wervelen.

Rustige week: 25-30 september

Kalmeer je lichaam en kalmeer je geest met een kalmerende oefening op IG Live. Check deze ruimte voor details.Recent Posts