Waarom Rihanna’s rustoptreden eigenlijk yoga was“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Onder de honderden, zo niet duizenden, geschreven samenvattingen over Rihanna’s optreden tijdens de rust tijdens Super Bowl LVII, is er een die anders is. Het vermeldt niet dat ze een fashionista is of haar nettowaarde in dollars of hoe lang haar fans op haar volgende release hebben gewacht. In plaats daarvan benadrukte de Instagram-post van een yoga- en meditatieleraar stilletjes de eenvoud en kracht die we zagen in Rihanna op het wereldtoneel.

“Ik keek ernaar en ik merkte dat ik me heel kalm voelde. Ik merkte hoe het in mijn lichaam belandde en ik dacht: waarom voel ik dit? zegt moeder, vrouw, rustcoach en voor de hand liggende Rihanna-fan Octavia Raheem. “Ze zag er zo comfortabel uit in haar vel dat ik me op dezelfde manier voelde toen ik naar haar keek. Ze leek gewoon in orde met zichzelf. Heel authentiek.”

En dat moment waarop Rihanna ging zitten? Raheem zegt: “Ik had zoiets van ‘Wauw. Ik ben hier voor.’”

Rihanna treedt op tijdens de rust van de Super Bowl
(Foto: Getty Images)

Daarna bleef Raheem eraan denken. Terwijl ze verschillende verslagen van het optreden aan het lezen was, merkte ze dat velen van hen beweerden dat Rihanna niet genoeg deed. “’Ik had zoiets van, ‘Wat?!’ En dit is alles wat het probleem is.”

Toen las ze iemands opmerking: “Ik wilde haar haar kont zien schudden, niet erop zitten.”

Toen ging Raheem zitten om te schrijven. “Ik dacht dat ze iets legendarisch deed voor vrouwen en moeders en zwarte vrouwen”, zegt ze. “Ik weet dat het met opzet was. Ik weet dat om met gemak te verschijnen, er is moeite. En ze zei: ‘Dit is de Rihanna die je gaat krijgen.’”

Een van de belangrijkste leringen van Raheem is dat “yoga ons terugbrengt naar wie we zijn voordat de wereld ons vertelt wie je hoort te zijn.” Wat Rihanna uitdrukte, zegt Raheem, is: “Mij zal niet verteld worden wie ik ben. Je kunt het me niet vertellen of in bedwang houden. Ik zal mezelf zijn. In mijn gedachten is haar staan ​​in haar authenticiteit haar belichaming van wat yoga leert, en dat is hoe we ons herinneren en toegang krijgen tot wie we zijn.

En dat is precies wat je kunt voelen bij het lezen van de Instagram-post van Raheem. Er is hier yoga.

Er was gisteravond een gemak in de aanwezigheid en het optreden van Rihanna. Dit is wat ik wil voor alle vrouwen en mensen die zijn onderschat en gemarginaliseerd. Vooral jij, ik en wij.⁠

In aanwezigheid van Rihanna zag ik een zwarte vrouw en moeder gaan zitten wanneer ze dat wilde en nodig had. Ik zag ook een zwarte vrouw en moeder boven de grond zweven, zingen en vrij zijn met een soort gratie en troost waardoor ik dieper ademhaalde.⁠

Ik zag ook een zwarte vrouw en moeder omringd worden door, beschermd, op en neer ondersteund, volledig gezien en soms verborgen door anderen wanneer ze zichzelf moest verzamelen. We verdienen dit.⁠

In de eenvoud van Rihanna zat een puur genie. Rihanna negeerde Black Excellence en rustte in plaats daarvan uit en stortte zich uit een overloop van haar authentieke Black Genius. ⁠

Ze deed niet ‘alles’. Ze liet ruimte voor elke keuze, beweging, draai, heupcirkel, stuiteren en noot om te ervaren zonder de afleiding van verblinding, verblinding, dit, dat en het andere. ⁠

Ze hield onze blik vast en zong in onze oren. Ze vertrouwde niet op afleiding om haar stem te laten horen of haar boodschap te ‘verheffen’.⁠
⁠⁠
Waar ik echter diep door geïnspireerd ben in de aanwezigheid en uitvoering van Rihanna is dit:⁠
Er was de duidelijkste verklaring van “zoals ik ben, ik ben genoeg” in Rihanna’s beslissing om de enige handeling te zijn. ⁠

Mijn hemel.⁠

De keuze om te zeggen, ⁠
Hier ben ik, en ik ben genoeg.⁠
Dit.⁠
Dit.⁠

Dit is wat ik bid om hersteld te worden in ieder van ons.⁠
Het weten dat
Zoals we zijn, zijn we genoeg.⁠
Dan hebben we meer gemak.⁠
Dan zullen we rusten.⁠

De gedachten van een yogaleraar over het optreden van Rihanna in de Super Bowl
(Foto: Octavia Raheem)


Over onze bijdragers

Octavia Raheem is echtgenote, moeder en auteur van Pauzeer, rust, wees En Bijeenkomen. Ze is rustcoach en ervaren yoga- en meditatiedocent en activist. Ze begon met het beoefenen van yoga in 1999 en geeft les sinds 2007. Met meer dan 10.000 uur aan training en leservaring deelt ze haar wijsheid en kennis vanuit een plaats van belichaming. Ze is een echte, herkenbare en visionaire leider op het gebied van rust, welzijn en yoga. Als docent, auteur en coach heeft Octavia een onderscheidende aanpak en stem. Een die warm, nuchter en ook kosmisch is. Haar lessen zijn gebaseerd op haar wortels en praktijkervaring als vrouw die leert van zichzelf te houden en haar welzijn, transformatie en bevrijding centraal stelt via verhalen vertellen, yoga, rust, meditatie en Yoga Nidra. Volg haar op @octaviaraheem.

Renee Marie Schettler is senior redacteur bij Yoga Journal en heeft als redacteur gewerkt bij De Washington Post, heel eenvoudig tijdschrift en online media. Ze begon bijna 20 jaar geleden yoga te studeren bij leraren in New York City, die de nadruk legden op de uitdaging van het vinden van een nauwkeurige uitlijning in een houding. Haar begrip van yoga veranderde toen ze begon te leren van leraren die geloven dat de beoefening minder gaat over hoe we de houding uitvoeren en meer over of we ons kunnen overgeven aan de stilte ervan. Ze vindt dat redigeren, schrijven en het beoefenen van yoga allemaal te maken hebben met meer bewust worden van de waarheid. Ze geeft yogales sinds 2017. Volg haar op @reneemarieschettler.Recent Posts