Voor iedereen met lange kilometers voor de boeg: deze hardloopschoen is voor jou“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Als het pad naar beter “meer” omvat, dan levert de Under Armour HOVR Machina 3 het op. De derde generatie van de schoen die het spel veranderde voor hardlopers die veel kilometers maken, is het “meer” van alles waar hardlopers van houden: meer demping, meer energieteruggave en meer bescherming. Waar vertalen deze upgrades zich uiteindelijk in? Meer kilometers.

“Toen we de Machina voor het eerst lanceerden in 2020, hebben we hem ontworpen om maximale demping te bieden die ook een voortstuwende teen mogelijk maakte wanneer je naar een hogere versnelling wilde schakelen”, zegt Doug Smiley, directeur van Compete Run bij Under Armour. “We hebben bij de derde generatie vastgehouden aan die benadering, maar hebben het opgefrist.”

Dus hoe stop je meer in een schoen die al demping en reactievermogen maximaliseert? Under Armour besloot tot het uiterste te gaan. De derde versie van deze populaire schoen is gebouwd met een nieuwe “ontkoppelde” hak en een onverpakte HOVR-middenzool met dubbele dichtheid, die allemaal zorgen voor een verhoogd reactievermogen. “Wat je krijgt is een zachtere landing in de hiel om je klaar te maken voor je pas, en een stevigere landing middenvoet”, legt Smiley uit. “Het resultaat is glad, maar ook pittiger.”

Under Armour HOVR Machina 3 productafbeelding
Van lange runs tot tempo-inspanningen en tijd op de baan, de HOVR Machina 3 heeft je volgende mijl in gedachten. (Foto: Under Armour)

De nieuwe tussenzoolconstructie plus een lichter dan ooit gewicht van 10,6 ounces (gebaseerd op een herenmaat negen) helpt hardlopers een efficiënte pas te behouden die energie bespaart naarmate de kilometers verstrijken. “We zijn op zoek naar die laatste 10 tot 20 procent van de lange termijn”, zegt Smiley. “Bedenk hoe fris je benen voelen aan het begin van een run. De nieuwe Machina helpt je dat gevoel tot het einde van de run vast te houden.”

Vervolgens koos Under Armour voor duurzaamheid en grondcontact met een bijgewerkt buitenzoolpatroon. De gekanaliseerde rubberen buitenzool is ontworpen om lang mee te gaan in gebieden met veel slijtage, met flexzones die natuurlijke voetbewegingen bevorderen. Smiley zegt dat deze functie een stabiel platform biedt om van af te duwen.

Op het bovenwerk heeft Under Armour een ademende tong toegevoegd die uitrekt voor comfort, samen met een meer aerodynamische hielconstructie. Er zijn geen overlays of naden, wat zich vertaalt in geen wrijven of schuren terwijl je kilometers maakt.

Lopers die de efficiëntie van hun pas willen verbeteren, hoeven niet alleen op de nieuwe schoenconstructie te vertrouwen. Net als bij eerdere versies van de Machina, sluit de derde editie naadloos aan op MapMyRun, waardoor het realtime “coach in je schoen” -effect behouden blijft. De hightech verbinding tussen schoen en app legt je hardloopstatistieken vast, zodat je kunt leren hoe je je pas kunt aanpassen en verbeteren. Het resultaat? Je komt op de stoep als een sterkere, efficiëntere hardloper die met gemak meer kilometers kan afleggen.

Voordat Under Armour een van zijn schoenen aan het publiek vrijgeeft, stelt Under Armour ze op de proef met hun topatleten. “We hebben zoveel atleten om aan te boren”, zegt Smiley. “We hadden onze op Flagstaff gebaseerde Dark Sky Distance-groep in hen, evenals onze in Baltimore gebaseerde UA Mission Run om ze uit te proberen.” Sommige van deze hardlopers hebben slijtagetests uitgevoerd voor Under Armour sinds de eerste iteratie van de Machina in 2020, dus ze waren niet alleen in staat om de nieuwe schoen door het belsignaal te halen, maar ze konden ook vergelijken hoe de derde versie zich opstapelde tot het verleden twee modellen.

Beide teams legden honderden kilometers af in de Machina 3. “Ze hebben uitgebreide slijtagetests uitgevoerd”, zegt Smiley, “en we hadden geweldige feedback over het vermogen van de schoen om te werken voor een breed scala aan trainingen.”

Dat is goed nieuws voor alle hardlopers die de afstand afleggen, vooral marathonlopers. Van
lange runs tot tempo-inspanningen en tijd op de baan, de HOVR Machina 3 heeft je volgende mijl in gedachten. Je zou kunnen zeggen dat het het Goudlokje onder de schoenen is. Smiley zegt: “Dit is de schoen voor hardlopers die een dagelijkse trainer willen met extra demping die je ook de mogelijkheid geeft om te trappen.”


Under Armour, Inc., met hoofdkantoor in Baltimore, Maryland, is een toonaangevende uitvinder, verkoper en distributeur van merkkleding, schoenen en accessoires voor sportprestaties. De innovatieve producten en ervaringen van Under Armour zijn ontworpen om menselijke prestaties te versterken en zijn ontwikkeld om atleten beter te maken. Ga voor meer informatie naar de Under Armour-website.

Recent Posts