Veel "Natuurlijke leiders" Heb dit zeldzame persoonlijkheidstype – met een specifiek nadeel
Volgens klinisch psycholoog Perpetua Neo, DClinPsy, is er een reden waarom mensen die ‘natuurlijke leiders’ worden genoemd, de neiging hebben tot ongevoeligheid.

“Sommige natuurlijke leiders hebben een doelgerichte focus op doelen en op het grote geheel, dus dat brengt offers met zich mee voor de dingen die ze in hun leven moeten opgeven”, legt ze uit aan mbg, eraan toevoegend dat het geen kwestie is van bekrompen zijn gericht zijn, maar doelen ten koste van alles bereiken.

Ze zijn misschien persoonlijk bereid om veel op te geven en zichzelf door angst heen te duwen met behulp van hun eigen adrenaline, zegt ze – en dus krijgen ze het moeilijk om te begrijpen waarom anderen het ook niet kunnen ‘ophouden’.

“Dit soort vastberadenheid en vasthoudendheid is een goed geoefende spier geworden, dus in termen van neurowetenschap is het als een zeer goed geoefende groef in je hoofd, en het is moeilijk in te zien dat anderen verschillende behoeften kunnen hebben in termen van gevoeligheid, van psychologische veiligheid – en het wordt gemakkelijker om gewoon af te wijzen wat onbekend is of wat anders is”, zegt ze.

Ze voegt eraan toe dat een gebrek aan gevoeligheid voor anderen kan voortkomen uit een gebrek aan verbinding met de eigen zintuigen: “Je bent volledig losgekoppeld van wat er in je omgaat en de parameters die het leven je laat zien – je lichaam laat je zien – dus natuurlijk doe je dat niet’ niet begrijpen wat gevoeligheid is.”

Recent Posts