Tips voor pijnvrij sporten“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Natuurlijk kan lichaamsbeweging pijn doen. Maar er zijn twee soorten pijn: de longverschroeiende, spierverbrandende atletische soort waardoor je je levend voelt in je lichaam; en de “ouch” soort die je vermogen beperkt om te blijven doen waar je van houdt. De grensverleggende pijn die je voelt tijdens een wandeling, hardlopen of een lange dag in het zadel? Dat is de gekwetste soort. Het soort pijn waardoor je je wensen of behoeften aan avontuur in de buitenlucht aanpast, of een blessure van welke aard dan ook? Dat vraagt ​​meer aandacht en vaak meer inspanning in de vorm van preventieve maatregelen en behandeling. Het goede nieuws is dat beide soorten pijn enorm kunnen profiteren van wat eenvoudig lichaamsonderhoud, plus slimme keuzes voor uitrusting en uitrusting.

Natuurlijk, als je een acuut letsel ervaart dat niet verbetert of verergert (vergeleken met typische spierpijn, die kan tot 72 uur duren), zoek een diagnose en een plan van een medische professional. Maar voor de veelvoorkomende pijntjes en kwalen die ontstaan ​​wanneer u uw lichaam gebruikt om buiten actief te blijven, kunnen de volgende tips u in beweging houden.

Preventieve maatregelen en behandelingsstrategieën

Er zijn bepaalde dingen die alle atleten, ongeacht de sport of activiteit, zouden moeten doen om verrekkingen, verstuikingen en allerlei soorten pijn te voorkomen. “Ik gebruik graag de term ‘pre-hab’ als ik het heb over lichaamsonderhoud”, zegt dr. Matt Tanneberg, een sportchiropractor en Certified Strength and Conditioning Specialist (CSCS) in Scottsdale, Arizona. “De idee van pre-hab is om preventief voor potentiële problemen te zorgen. Veel van de volgende ‘pre-hab’-strategieën zijn ook van toepassing op het herstel van blessures. Gebruik ze om je potentieel te maximaliseren om de zorgwekkende soort “au” pijn te vermijden, zodat je je kunt concentreren op de “ohhhh ja” feedback soort pijn die je laat weten dat je fit aan het worden bent.

Ondersteun zwakke punten

Of u nu een bekende zwakte heeft of een blessure oploopt, gebruik a kinesiologie therapeutische tape leuk vinden KT-band kan zowel ongewenste pijn verlichten als helpen bij herstel. In tegenstelling tot old-school atletische tape, deze elastische band werkt door de spier of het gewricht te ondersteunen terwijl het getroffen gebied natuurlijk en comfortabel onbeperkt kan bewegen dankzij de rekbare stofsamenstelling. KT Tape tilt ook het huidoppervlak iets op, waardoor de lokale bloedtoevoer naar het gebied tijdelijk wordt verhoogd.

“Met een verbeterde doorbloeding en circulatie komen ‘goed’ bloed en cellen in het getroffen gebied om te genezen, en overtollig bloed en cellen kunnen het gebied verlaten”, legt Tanneberg uit, die kinesiologietape gebruikt in zijn chiropractie en sportrevalidatie. bedrijf. KT-band biedt ondersteuning en stabiliteit aan gecompromitteerde gebieden, vergelijkbaar met een brace. “Maar”, zegt Tanneberg, “de tape houdt een spier of gewricht niet stevig in één positie. Het voegt ondersteuning toe terwijl het lichaamsdeel nog steeds kan functioneren. Het regelmatig tapen van een geblesseerd gebied kan helpen om dat lichaamsdeel weer normaal te laten functioneren, of u nu uit een beugel (of gipsverband) komt, herstelt van een lichte blessure of gewoon omgaat met dagelijkse pijntjes en zeurende pijnen van uw lichaam. Oefenroutine. “Het stelt het lichaam in staat stapsgewijs meer belasting op zich te nemen”, zegt Tanneberg.

KT Tape trailrunning
Voeg een kinesiologische therapeutische tape zoals KT Tape toe aan je routine om te helpen bij het herstel van grote verwondingen of gewoon om kleine zeurende pijnen het hoofd te bieden. (Foto: KT Tape / Jason Bax)

Slaap en eet goed

Studies hebben aangetoond dat het krijgen van voldoende slaap alles kan verhogen, van atletische reactietijd tot snelheid, terwijl chronisch slaapgebrek kan bijdragen aan meer sportblessures en ziekte. Goed uitgerust zijn vermindert niet alleen factoren die bijdragen aan struikelen, vallen of ongelukken als gevolg van vermoeidheid, maar slaap stelt ons lichaam ook in staat om zichzelf te herstellen van onze atletische inspanningen.

Goed tanken – met een goed uitgebalanceerd dieet-is essentieel voor atletische prestaties en kan ook helpen de hersteltijd na blessures te versnellen. A 2020 studie gepubliceerd in het tijdschrift, Voedingsstoffenstelt dat macro- en micronutriënten, “spelen een belangrijke rol bij het metabolisme, de energieproductie, de hemoglobinesynthese, het behoud van vetvrije massa en botmassa, immuniteit, gezondheid en bescherming tegen oxidatieve schade.” De studie legt ook de nadruk op “kwaliteitseiwitten” die spieren en bindweefsels kunnen helpen zichzelf te genezen.

Opbouwen en opwarmen

Wat uw keuze van duuractiviteit ook is, het is belangrijk om op te bouwen naar uw grotere doelen. Die progressie kan betekenen dat je een trainingsplan volgt dat overeenkomt met je huidige basisconditie, of het kan gewoon betekenen dat je je gezond verstand gebruikt (dwz begin geen enorme wandeling op je eerste dag als je in de winter hebt geskied). De term ‘babystapjes’ is van toepassing op sportspecifieke activiteiten en een geleidelijke opbouw kan u helpen blessures te voorkomen.

De meeste hardloopcoaches adviseren om elke run te starten met 5 minuten lopen; het is ook een goed advies dat disciplines overschrijdt, als u wandelt (begin langzaam) of fietst (begin de eerste 5 tot 15 minuten van uw rit in een lage versnelling te draaien). “Opwarmen” doet precies dat: het warmt je spieren, gewrichten, bindweefsel en cardiovasculair systeem op voordat je de zaken in een hogere versnelling zet.

Gebruik de juiste uitrusting voor, tijdens en na het sportene

Hardlopen, wandelen en fietsen in schoeisel dat zowel goed bij u past als bij uw behoeften past, is absoluut noodzakelijk om goed uitgelijnd te blijven en niet de oorzaak van blessures te zijn. Een slecht passende fiets of rugzak, of zelfs sokken die blaren veroorzaken, kunnen tot letsel leiden – een blaar kan uw looppatroon beïnvloeden, plaatselijk ongemak veroorzaken en grotere problemen met onevenwichtigheden en overcompensatiepijn (grappig lopen/rennen om druk op de blaar te vermijden. )

En voor en na het sporten? Regelmatige krachttraining, een paar belangrijke hulpmiddelen voor herstel en rek-/mobiliteitsoefeningen kunnen je hele lichaam klaar houden voor actie. Hardlopers, wandelaars en fietsers hebben baat bij krachttraining die gericht is op spieren die in hun sport worden gebruikt, maar ook op spieren die niet zo voor de hand liggen, zoals het bovenlichaam. Je hele systeem sterk en soepel houden (hit that schuimroller of massage pistool) kan blessures helpen voorkomen, net als regelmatige sportmassage, fysiotherapie of chiropractische behandelingen.

KT Tape uitrekken
De juiste herstelapparatuur kan het verschil maken bij het minimaliseren van pijn en letsel, in combinatie met een goede warming-up met rek- en mobiliteitsoefeningen. (Foto: KT Tape / Jason Bax)

RIJST en het minimaliseren van ontstekingen

Voor acuut of chronisch letsel adviseren sportgeneeskundigen al lang rust, ijs, compressie en elevatie. Rust bijvoorbeeld bij een verstuikte enkel uit door er vanaf te blijven. IJs de blessure. Voeg ondersteuning toe met KT Tape en een bandage wrap of compressiesok om de bloedsomloop te vergroten (producten zoals de KT Recovery+ IJshoes combineer flexibele compressie en ijsvorming). Breng ten slotte de blessure omhoog door uw voet omhoog te zetten. Door de verwonding boven het niveau van uw hart te houden (ondersteund met kussens), kan zwelling worden geminimaliseerd.

En om ontstekingen, die pijn kunnen veroorzaken, verder te verminderen, kunt u ontstekingsremmers zoals ibuprofen of homeopathische ontstekingsremmers zoals arnica-gels, crèmes of pellets overwegen. (Vraag een arts wat u wel of niet moet gebruiken voor verschillende symptomen.) Epsom-zoutbaden kunnen ook helpen bij het ontgiften van spieren, met tal van anekdotische rapporten verlichten ze stress en verminderen ze ontstekingen – waarbij rust en ontspanning de laatste sleutel zijn om te helpen pijn minimaliseren.

Herstellen

Geef uw lichaam voldoende tijd om te rusten tussen de trainingen door, vooral als u zich voorbereidt op grote inspanningen zoals lange wandelingen, hardlooptochten, fietstochten of andere grote avonturen in de buitenlucht. Welterusten. Eet goed. Behandel spieren met een schuimroller of massagepistool. Houd die KT-tape maximaal een week tussen de trainingen om klaar te blijven – en om spierpijn met vertraagde aanvang tussen sessies te verminderen. Bezoek daarnaast regelmatig een massagetherapeut, fysiotherapeut of chiropractor voor algemeen lichaamsonderhoud of om aanhoudende pijn aan te pakken.

Deze preventieve strategieën kunnen zowel overmatige pijn helpen voorkomen als behandelen. Een beetje lichaamsonderhoud – en slimme strategieën zoals krachttraining, schuimrollen en effectieve kinesiologische taping – kunnen het verschil maken bij het omarmen van ‘goede pijn’, het vermijden van ‘slechte’ pijn en actief blijven bij het doen van de dingen waar je van houdt.

Lees verder: Ontgrendel de voordelen van kinesiologietape


KT-band beweegt met je mee, zodat je elk moment kunt vernietigen en je potentieel kunt ontketenen. Het product biedt langdurige ondersteuning en pijnverlichting voor spieren, pezen en ligamenten voor iedereen die graag beweegt, waar je avonturen je ook brengen.

Recent Posts

© 2024 Copyright purayoga.nl