The Power of Ritual: Soul Care als nectar voor deze tijdDoor de geschiedenis heen is de kracht van rituelen een integraal onderdeel geweest van zowel oude als moderne beschavingen. Van hoge feestdagen tot visioenen, theeceremonies, maanbijeenkomsten, het eren van het wiel van het jaar en geboorte- en doodsrituelen – de mensheid heeft de verdieping van het zelf, de gemeenschap en spiritueel ontwaken ervaren door de kracht van rituelen.

Een ritueel is alles wat met intentie wordt gedaan. Het kan zo simpel zijn als je dankbaarheid naar voren roepen bij het ontwaken, een kaars aansteken tijdens de maaltijd of een stille wandeling door het park maken om je hoofd leeg te maken. Het zou uitgebreider en georganiseerder kunnen: een zegenende manier voor een moeder om te zijn, een volwassenwordingsceremonie voor een tiener, een viering van het levensritueel voor een geliefde die voorbij is. Wanneer we opzettelijke rituelen activeren, volgen we heilige levenspassages en eren we de diepten waarin het gewone en heilige rijk naast elkaar bestaan.

Mara_Branscombe_Summer_Solstice_8Het beantwoorden van de oproep om een ​​leven te ontsteken dat doordrenkt is van positiviteit en mogelijkheden is om de dagelijkse ritmes en rituelen te ontdekken die een evenwichtige geest-lichaamstoestand genereren. Onze fixatie op de dagelijkse drama’s en chaos van het leven regeert ons niet langer. Het ritueel van onze gezonde gewoonten wordt zielsnectar voor de moderne tijd. Ons perspectief verschuift gemakkelijker, we laten de kleine dingen los en ontdekken de praktijken die ons verankeren in ons hoogste zelf – wat het leven ook op onze weg brengt. Wanneer we ons inzetten voor zielszorg, ontwaakt een persoonlijk heiligdom, dat ons herinnert aan de uitgestrektheid en schoonheid van dit ene, kostbare bestaan.

Wanneer we onze rituelen zelf gaan leiden, ontdekken we een primair en instinctief ritme dat de frequentie voedt van wie we worden. Er is een sublieme voldoening die voortkomt uit het bewust bezig zijn met onze gezonde gewoonten. We voelen ons heel, verbonden en intuïtief – en dit is het geschenk dat het verweven van dagelijkse rituelen in je leven naar voren brengt.

Onze gemoedstoestand onderscheidt alledaagse gewoonten van opzettelijke rituelen. Als we in de yogastudio of de sportschool aankomen in een constante staat van overweldiging, stress en afleiding, dan wordt dit onze ervaring. Om in een huidige, rituele gemoedstoestand te verwelkomen, moeten we eerst de kanalen van intensiteit vrijmaken voordat we toegang kunnen krijgen tot een stroomstaat.

Probeer dit eenvoudige ritueel van 2 minuten “Je energieveld opruimen” om je dagelijkse overgangen te ondersteunen. Visualiseer voordat je op je yogamat stapt bijvoorbeeld het uittrekken van een jas of een laag die representeert wat je eerder aan het doen was. Dus: het werkleven, het gezinsleven en de multitasking-geest lossen op en je stapt op je mat, vrij van die rollen en verantwoordelijkheden.

Zelfzorg - Mara Branscombe journallingHet gebruik van deze kracht van aanwezigheid die inherent is aan onze dagelijkse rituelen, bouwt veerkracht op en een groter vermogen om de connectiviteit tussen lichaam en geest te stimuleren. We creëren een gevoel van rust, vinden helderheid in onze gedachten, woorden en daden. We kunnen gemakkelijker waarnemen wanneer we handelen vanuit giftige gewoontepatronen, en natuurlijk omleiden naar een staat van gratie en gemak omdat we onze opmerkzaamheidsspieren hebben opgebouwd. Een gevoel van eerbied en ritueel verwelkomen in uw huis, werk en relaties is een van de meest levengevende diensten die u uzelf en de wereld kunt bieden.

Wanneer ritueel op een ritmische manier wordt belichaamd, weerspiegelen de sprankjes van het heilige op natuurlijke wijze de rijkdom van de ervaring van het leven. Van land tot zee, van zon tot maan en van licht tot donker: we vinden diepte in tegenstelling en stemmen natuurlijk af op verschillende perspectieven. Ons bewustzijn verschuift door de ceremoniële levenspoort, we ontdekken onze ware verlangens, benoemen onze grenzen en verbinden ons met ons hogere zelf. We vertragen, luisteren dieper en stemmen af ​​op wat het belangrijkst is. We voeden onze natuurlijke zoektocht om deel te nemen aan onze bonafide roeping terwijl we ons leven observeren door de lens van verwondering, ontzag en medelevend onderzoek. Inderdaad, de kracht van ritueel is zielsbrandstof voor deze tijd.

10 Soul Care-rituelen om intuïtie, zelfliefde en vreugde te activeren

  • Roep bij het ontwaken 3 of meer items op voor een dankbaarheidslijst;
  • Steek een kaars aan, bedank voor nog een dag, roep een “ik ben _____, ik zal ____” verklaring door;
  • Beweeg je lichaam + maak minimaal één keer per dag bewust contact met je ademhaling;
  • Oefen opzettelijke daden van vriendelijkheid + mededogen;
  • Breng tijd door in de natuur om uw zenuwstelsel te resetten en zet uw apparaat uit;
  • Schrijf je negatieve of beperkende gedachten op, bevrijd jezelf door verbinding te maken met het positieve;
  • Vergeef jezelf zodat je anderen vergevensgezind kunt zijn;
  • Eer de volle en nieuwe maan door middel van voedende, creatieve en aardende oefeningen;
  • Steek een kaars aan tijdens het eten, betuig dankbaarheid aan het voedsel en de boeren die ons ondersteunen;
  • Zet je apparaten 30 minuten voor het slapengaan uit, drink ontspannende thee en masseer lavendel op je voetzolen en je slapen, en laat bewust onafgemaakt werk los.

Mara_Branscombe_Summer_Solstice_3

Mara Branscombe is een moeder, schrijver, yogi, kunstenaar, leraar, mindfulness-leider, ceremonieel en spiritueel coach. Ze is gepassioneerd door het verweven van de kunst van mindfulness, zelfzorg, creativiteit, lichaamsoefeningen en op aarde gebaseerde rituelen in haar leven en werk, en ze leidt sinds 2000 gemeenschapsceremonies.

Mara, een avontuurlijke geest, heeft over de Atlantische Oceaan gevaren, door de Himalaya getrokken, yoga gestudeerd in India, bomen geplant in het noorden van Canada, van het net in een afgelegen hut in het bos geleefd, als Waldorf-leraar (Steiner School) gewerkt, en vond toen haar passie voor dans en choreografie. Al die tijd vormen yoga, meditatie, mystiek en rituelen de kern van Mara’s reis. Haar trainingen in de Inca-sjamaan-afstamming en de heidense traditie hebben haar levenswerk van aards, ceremonieel, opzettelijk en hartgericht leven en liefhebben enorm geïnspireerd.

Website | Instagram | Wanderlust TVRecent Posts