Starbucks denkt dat het astrologie kan gebruiken om je drankbestelling te onderscheiden Kan het?“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Wie kent jou beter: je barista of je geboortehoroscoop? Starbucks lijkt te denken dat het het laatste is.

Onlangs heeft ’s werelds grootste koffiebedrijf Star Signs uitgebracht, een online interface die is ontworpen om “klanten te matchen met hun perfecte Starbucks-drankje en lentehoroscoop”. Terwijl de keten de krantenkoppen haalt vanwege zijn arbeidsbeleid en vermeende vakbondsvernietigende praktijken, lijkt de huidige focus te liggen op een turkoois getinte gebruikerservaring met een draaiend dierenriemwiel.

Het bedrijf werkte samen met de astrologie-app Sanctuary bij het maken van de interactieve tool. Volgens een verklaring van Starbucks: “Klanten ontvangen een gepersonaliseerde Star Signs-kaart met hun krachtige woorden, lentekleur, bloem en drankaanbeveling van Starbucks.”

Maar is dat wat klanten echt willen als ze hun cafeïnefixatie overwegen?

(Niet helemaal) Iedereen is een criticus van sterrenbeelden

Het antwoord, zo lijkt het, is een volmondig nee.

We vroegen een dertigtal volwassenen van verschillende leeftijden, achtergronden, geslachten en overtuigingen (of ongeloof) over astrologie om toegang te krijgen tot de Star Signs-promotie. Ze draaiden aan het wiel, kozen hun teken en noteerden of ze een ochtend- of middagbevvie zochten.

Toen wachtten ze. De dranksuggesties waren … interessant.

In plaats van een astrologisch teken toe te kennen aan een subtielere koffievoorkeur, zoals een bepaald soort gebraad of boon, concentreerde Starbucks zich (misschien niet verrassend) op het promoten van zijn kenmerkende brouwsels.

Een astrologie-twijfelende Steenbok verklaarde dat de aanbevolen ijskoude Americano betrouwbaar accuraat was. Vier andere respondenten beweerden soortgelijke dingen. Wat betreft de rest…

“Niet eens in de buurt! Vreselijk.”

“Ik heb dat drankje nooit besteld en zou dat nooit doen.”

‘Ik heb al die suiker niet nodig! Of roze.”

“Heel froufrou. Ik ben een echte zwarte koffiedrinker.”

“Te zoet, te zwaar, te veel.”

“Volslagen mislukt.”

“Ik ben allergisch voor ananas!”

Keer op keer klaagden de respondenten dat de suggesties te suikerachtig waren. Te prijzig. Eentje verklaarde dat het ronduit griezelig was.

Er waren ook mensen wier minachting voor de signatuurdrank maar iets minder heftig was dan hun bezwaar tegen een bedrijf dat misbruik maakte van hun affiniteit met astrologie.

“Van alle gimmickachtige campagnes…”

“Ik hou van astrologie, maar dit is een grote ugh voor mij!”

“Misschien kunnen ze hun werknemers beter compenseren in plaats van ontwikkelingsfondsen uit te geven om een ​​nieuw suikerleveringskanaal te creëren.” (Het is niet verrassend dat deze persoon zich identificeert als een Schorpioen.)

Toch beschreven anderen een gevoel van dramatisch verkeerd begrepen voelen.

“De drank klinkt me vies in de oren. Maar echt, hun grootste fout is dat ze denken dat het een goed idee is om iets aan een Boogschutter te dicteren of te suggereren! Als ze hun astrologie kennen, zouden ze beter moeten weten”, aldus een Schorpioen.

Kan astrologie echt uw gewenste koffiefixatie onderscheiden?

Het is onwaarschijnlijk. “Belachelijk” is hoe de in Los Angeles gevestigde astroloog en schrijver Ryan Seaman de Starbucks-promotie omschreef. “Om de ingewikkelde mechanica van astrologie te reduceren tot het voorspellen van welke drank een bepaald zonneteken verkiest, is hetzelfde als suggereren dat een plastisch chirurg zou kunnen bepalen welke keuzeprocedure je zou kiezen op basis van je kapsel”, zegt Seaman.

Astrologie, als wetenschap, dateert van enkele millennia en was gebaseerd op wiskunde. Volgens de Ouden kan de plaatsing van de planeten op het moment van je geboorte een veelheid aan bewustzijn over jezelf teweegbrengen.

Maar astrologie is een ingewikkeld samenspel van je hele geboortehoroscoop – niet alleen je ster of zonneteken. Die complexiteit is de afgelopen jaren grotendeels over het hoofd gezien. Hoewel dat het teken is dat u controleert voor uw horoscoop, kan het uw complexiteit niet vastleggen (en Starbucks ook niet). In plaats daarvan is het een indicatie van de uiterlijke expressie van jezelf als reactie op een situatie of je eigenschappen die voor anderen duidelijk zijn.

In het geval van een drankje in de middag kan uw zonneteken aangeven dat u behoefte heeft aan cafeïne of suiker of een afleiding om u door de dag heen te stuwen. Het bepaalt minder de kenmerken van uw specifieke selectie en meer of u er überhaupt een zou bestellen. (Kijkend naar jou, Ram, Maagd en Sag.)

Maar als het gaat om uw voorkeuren rond eten en drinken, schiet uw zonneteken tekort. In plaats daarvan zijn die keuzes gebaseerd op talloze factoren, waaronder ervaringen uit de kindertijd, geografische en maatschappelijke invloeden, welvaart en emoties. Dit laatste wordt toegeschreven aan je Maanteken. Dit heeft betrekking op de kenmerken van je innerlijke wereld, je verlangens en je emotionele reactie op wat er in de wereld om je heen gebeurt. U kunt bijvoorbeeld hunkeren naar iets zoets om de gekte van het leven te verzachten, of naar iets duisters en intenss om bij uw stemming te passen.

Voor beter of slechter, Taco Bell kreeg dit een paar jaar geleden goed in een tweeten dat voorgestelde geïnspireerde opties voor uw zon- en uw maantekens. De schittering van deze campagne kwam misschien wel het best tot uiting in de sauspakketjes. (Je weet wie je bent, maanplaatsingen in milde en Diablo-saus.)

Veel van onze respondenten controleerden ook de drankselecties op hun maanteken. De resultaten waren grotendeels teleurstellend.

“Uuuuuuuuuuuuuuuug. Nee.”

Astrologie kan inzicht bieden in alle aspecten van jezelf. Maar misschien hebben de vragen die u eraan zou moeten stellen niets te maken met het twijfelen aan uw koffiebestelling. In plaats daarvan wil je misschien gewoon op je intuïtie vertrouwen, of op het instinct van je barista.Recent Posts