Spotify werkt samen met de Calm-app om hulpmiddelen voor stressverlichting en slaap aan te bieden“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Als je een van de meer dan 500 miljoen gebruikers van Spotify bent, is de kans groot dat je er al op vertrouwt om de rest van de wereld af te stemmen. Maar een recente samenwerking tussen het muziekstreamingplatform en de Calm-app kan je misschien helpen om op jezelf af te stemmen.

De overeenkomst voor het delen van inhoud werd vorige week aangekondigd in een persbericht van Calm. “Door onze samenwerking met Calm kunnen Spotify-doelgroepen meer podcasts vinden en openen die mindfulness en welzijn bevorderen, precies daar waar ze al luisteren”, zegt Bryan Thoensen, Senior Director en Head of Content Partnerships voor Spotify.

Kalm logo van een wolk op een blauwe achtergrond met daarin het Spotify-logo van drie regels ingebed

De afspeellijsten die momenteel beschikbaar zijn, zijn Calm for Beginners, Calm for Stress & Anxiety en Calm for Meditation, met vier tot zes minuten durende meditaties en mindfulness-herinneringen en ademhalingsoefeningen van twee minuten, allemaal bedoeld om de spiraal van een stress reactie. Er is ook Calm for Sleep, dat tientallen slaapverhalen bevat die door beroemdheden zijn verteld. In de woorden van een verteller, “er gebeurt niet veel” tijdens de verhalen, wat bedoeld is om je gedachten tot rust te brengen.

Geselecteerde inhoud in podcaststijl van Calm kan ook worden gestreamd, waaronder Daily Move, een bewuste bewegingsoefening met yogaleraar Mel Mah, en Daily Jay, met dagelijkse inspiratie en meditatie met de voormalige boeddhistische monnik Jay Shetty. Beide zijn zeven minuten lang.

Niet alle Calm-audio op Spotify is toegankelijk voor alle gebruikers. In het kader van een initiatief dat in 2021 door Spotify is gelanceerd, kunnen partnerbedrijven verschillende hoeveelheden content delen op verschillende abonnementsniveaus. Voor sommige exclusieve content is een Calm-abonnement vereist. Nieuwe gebruikers kunnen een gratis proefperiode starten op kalm.com/spotify. Calm Premium-abonnees kunnen hun accounts koppelen aan Spotify.

De meditatie-industrie is de afgelopen jaren blijven groeien, hoewel meditatie-apps het moeilijk hebben sinds hun pandemische piek. Calm, dat tot meer dan 100 miljoen downloads heeft geleid, heeft naar verluidt een minder extreme daling doorgemaakt dan andere toonaangevende apps.

Hoewel sommigen het misschien lastig vinden om stressverlichting te zoeken met een apparaat dat je verleidt met onnoemelijke afleidingen, overweeg om je focus vast te houden als een ander onderdeel van je mindfulness-oefening.

Recent Posts