Recraftable Boots voor de duurzame wandelaar“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Je wandelschoenen gaan mee op elk avontuur, groot en klein. Of je nu gewoon de stad verkent of diep de wildernis intrekt, elke stap draagt ​​bij aan het verhaal. En zoals met alles, eist de tijd zijn tol van je laarzen. Na talloze kilometers beginnen buitenzolen te slijten en heeft leer wat liefde nodig. Met de nieuwe Mountain 600 Leaf GTX van Danner, deze tekenen van een goed gedragen laars zijn nog maar het begin van je volgende avontuur. Deze nieuwe, op de toekomst gerichte wandelaar komt in aanmerking voor de recrafting-services van Danner, waardoor hij jarenlang op het pad kan blijven. We spraken met Erin Weger, Danner’s marketingmanager voor verdiende media, om meer te weten te komen over Danner’s recrafting en de Mountain 600 Leaf GTX.

Buiten: Wat motiveerde Danner om zijn recrafting-programma te starten?

Erin Weger: Danner hertekent al tientallen jaren zijn klassieke in de VS gemaakte laarzen en is gebaseerd op het idee dat producten moeten worden gebouwd om lang mee te gaan. In de jaren 1930 bouwde Charles Danner laarzen voor de houthakkers – destijds een van de gevaarlijkste banen ter wereld – in de Pacific Northwest. De omstandigheden waren ruig en ruig en de arbeiders hadden laarzen van de hoogste kwaliteit nodig die het langst meegaan.

Die toewijding aan kwaliteit maakte plaats voor het Danner Recrafting Center in Portland, Oregon, dat alles biedt, van zoolvervangingen tot volledige verbouwingen. Recrafting vermindert het aantal laarzen op stortplaatsen en beschermt de ecosystemen waarin we verkennen. Danner is verheugd om recrafting uit te breiden naar zijn moderne trekkers, waaronder de nieuwe Mountain 600 Leaf GTX.

Danner Mountain 600 Leaf GTX wandelschoenen in een kreek.
Houd je voeten droog in de waterdichte/ademende Danner Mountain 600 Leaf GTX. (Foto: Danner)

Voor wie is de Mountain 600 ontworpen?

De Mountain 600 Leaf GTX is gemaakt voor verschillende terreinen en omstandigheden. Iedereen, van doorgewinterde wandelaars tot mensen die voor het eerst op pad gaan, zal genieten van deze laars. Het heeft een klassieke stijl met hints van Danner’s iconische Mountain Light Cascade (te zien in de film Wild). Het beste gedeelte? Ze voelen net zo goed aan als ze eruit zien.

Ik woon buiten Glacier National Park en ik bewaar deze laarzen altijd in mijn auto. Er is hier veel variatie in de paden: ik heb ze gebruikt voor allerlei soorten paden, van slopende beklimmingen van 5000 voet tot gemakkelijke lusjes van drie mijl tot het verkennen van schilderachtige bergmeren. Als je op zoek bent naar een betrouwbare avontuurlijke buddy die het hele jaar door kan, dan is dit de perfecte laars voor jou.

Wat onderscheidt de Mountain 600 van andere wandelschoenen?

Deze laars is comfortabel, volledig betrouwbaar op de trails, ziet er geweldig uit en is nu ook duurzamer. Vanaf de eerste keer dat je ze aantrekt, zijn ze klaar om in te wandelen met zeer weinig of geen inlooptijd. En dat is vrij ongebruikelijk voor een duurzame wandelschoen met alle toeters en bellen. Deze laars nagelt ook echt de prestatiekant. Het heeft een ondersteunende tussenzool, een Vibram®-loopzool met grip en een waterdichte GORE-TEX-voering die voor 45 procent uit gerecycled materiaal bestaat. Maar wat deze laars echt onderscheidt, is dat hij opnieuw kan worden gemaakt met nieuwe Vibram®-zolen en gereviseerd leer.

Wanneer is het tijd om je laarzen op te sturen voor recrafting?

Iedereen draagt ​​zijn laarzen anders, dus het hangt er echt van af. Als je de neiging hebt om op ruig terrein te wandelen – naar jou kijkend, vulkanisch gesteente – dan slijten je buitenzolen sneller dan de zachte, leemachtige paden die we hebben in de buurt van ons hoofdkantoor in de Pacific Northwest. Het hangt er ook van af hoe vaak je de paden bewandelt en hoeveel kilometers je aan het loggen bent. Je laarzen schoon, droog en goed onderhouden houden, gaat een lange weg. Dat gezegd hebbende, je laarzen zijn klaar om opnieuw te worden gemaakt wanneer het loopvlak van de buitenzool er versleten uitziet of je het spoor te veel door je laarzen begint te voelen.

Hoe kom je erachter of je laarzen in aanmerking komen voor recrafting?

Het Danner-team heeft een geweldige ontwikkeling ontwikkeld online hulpmiddel om te bepalen of je laarzen opnieuw kunnen worden gemaakt en voor welke services ze in aanmerking komen.

Wat houdt het recrafting-proces in voor opstarteigenaren?

Er is een volledig team in Portland dat zich toelegt op het opnieuw maken van laarzen, en dat maakt het proces eenvoudig. Met behulp van de online tool vinden eigenaren van laarzen het juiste pakket voor hen en verzenden hun laarzen vervolgens naar ons Recrafting Center. Na ontvangst gaat het team aan de slag om je laarzen opnieuw te maken. Al onze recrafters kennen Danner-laarzen echt van binnen en van buiten, en één persoon behandelt uw laarzen tijdens het hele proces. Als er onderweg vragen zijn, nemen we contact op. De doorlooptijden variëren, maar het duurt meestal ongeveer een maand van start tot finish. Als we klaar zijn, zijn je laarzen klaar voor nog vele jaren avontuur.


Bijna een eeuw lang danner heeft laarzen gemaakt met doel en integriteit – schoeisel om degenen uit te rusten die het onwaarschijnlijke pad kiezen, degenen die nieuwe paden inslaan, degenen die pionieren. In 1936 kwam Charles Danner naar het Westen om de beste laarzen te bouwen die houthakkers ooit hadden gekend, een inspanning die resulteerde in een al lang bestaand erfgoedmerk met een afvallige geest. Een geest die trots voortleeft in elk paar Danner-laarzen die het tot op de dag van vandaag maakt. Of je nu wilt wandelen, werken of gewoon door de stad wilt wandelen, Danner-laarzen zijn bedoeld om je ergens naartoe te brengen. Trek een paar aan en ga daarheen. Bezoek www.danner.com voor meer informatie.

Recent Posts