Op zoek naar versterking van de haargroei? Begin met een van deze shampoos
Haargroei wordt beïnvloed door vele factoren, van je genen tot stress, omgeving, voeding, hoofdhuidgezondheid en de producten die je gebruikt. Het is altijd het beste om elk schoonheidsdoel vanuit een holistisch perspectief te benaderen, dus we moedigen je aan om over al deze variabelen na te denken bij het opstellen van je haarverzorgingsroutine. Er is geen enkel magisch elixer dat het allemaal voor je zal doen.

Als onderdeel van die goed afgeronde routine is een shampoo die de haargroei stimuleert echter een geweldige toevoeging. Shampoos spelen een zeer belangrijke rol bij de haargroei, omdat het uw belangrijkste hoofdhuidproducten zijn en een schone hoofdhuid hoog op de prioriteitenlijst staat.

Als je het wassen van de hoofdhuid verwaarloost, kan dit leiden tot oxidatieve stress. “Deze oxidatieve stress zal de kwaliteit van je haargroei beïnvloeden. Het gebeurt wanneer je product, vuil en olie opbouwt rond je follikelopening – waar je haar uit groeit – en die opbouw begint langzaam je haarwortel te verstikken “, zegt getrainde tricholoog en haarstylist Shab Reslan.

Dus op zijn minst kunnen shampoos een gezonde omgeving voor haar stimuleren door ervoor te zorgen dat de follikels vrij zijn van vuil. Veel shampoos gaan nog een stap verder door ingrediënten toe te voegen die de haarvezel versterken of hydrateren, die de haargroei niet actief stimuleren, maar wel zorgen voor de lokken die je wel hebt (en dan het afbreken ervan beperken). U kunt zoeken naar zaken als bevochtigingsmiddelen, eiwitten, lipiden (zoals van plantaardige oliën), ricinusolie en antioxidanten.

Ten slotte kunnen shampoos ook ingrediënten toevoegen om de groei zelf te stimuleren: er is groeiend onderzoek dat sommige plantaardige actieve stoffen (zoals pepermuntolie, rozemarijnolie en peptiden) de groeisnelheid en -dikte kunnen verbeteren.

Kortom: Shampoos kunnen onder meer een rol spelen bij de haargroei. Dus als groei je primaire doel is, kijk dan absoluut naar een van deze onderstaande opties, maar je moet ook andere factoren aanpakken, zoals voeding, stress, slaap, enz.Recent Posts