Onze derde Mercurius-retrograde van 2022 staat op het punt te beginnen. Dit is wat u moet weten.“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Hoewel planetaire retrogrades veel voorkomen in onze kosmos, is er geen planeet met een grotere retrograde-reputatie dan Mercurius. Het handenwringen rond Mercurius retrograde is de afgelopen jaren luider geworden en heeft associaties gecreëerd met ongelukken, ravage, verwarring, vertragingen en angst met deze transit. Maar wat als we deze planetaire beweging vanuit een ander perspectief zouden benaderen? Wat als Mercurius retrograde als kosmische leraar een bedoeling heeft die eigenlijk heel anders is dan het verhaal dat is gecreëerd? Wat als het gewoon vraagt ​​dat we er wat dieper in wegzakken om toegang te krijgen tot de wijsheid die het biedt?

Wat is Mercurius retrograde precies?

In tegenstelling tot de overtuigingen van onze voorouders, beweegt een planeet die retrograde is, niet echt achteruit, hoewel het lijkt alsof het vanuit ons perspectief is. Mercurius staat dichter bij de zon dan de aarde, wat betekent dat zijn baan korter en sneller is. Het cirkelt om de zon in slechts 88 dagen vergeleken met onze 365, wat betekent dat het ons drie tot vier keer per jaar inhaalt. Elke keer dat Mercurius de aarde in onze banen baant, creëert het de illusie van een achterwaartse beweging, en dus begint retrograde.

Deze beweging in onze kosmos is, zoals alle astrologische gebeurtenissen, gevuld met uitnodigingen en kansen, wijsheid en inzichten, als we er maar voor kiezen om ze te zien en ernaar te luisteren.

In de astrologie is Mercurius ons snelle, scherpe, slimme archetype. Het regelt alle dingen die te maken hebben met communicatie, denken, transport, schema’s, logistiek en leren. Het komt voor in veel aspecten van ons dagelijks leven, wat misschien de reden is waarom het zo’n sombere reputatie heeft opgebouwd: zijn invloed is duidelijk, duidelijk en geïntegreerd in de manier waarop we ons door de wereld hebben leren bewegen. En soms is het diep ontwrichtend voor dit dagelijkse leven.

Net zoals de aarde even de tijd neemt om deze snelle planeet in te halen, is er misschien ook een deel van onszelf of ons leven dat een inhaalslag nodig heeft. Deze retrogrades zijn kansen om te pauzeren – of, in ware Mercuriusstijl, we worden gedwongen te pauzeren door externe vertragingen. Deze pauzes geven ons de tijd om de afstemming van ons uiterlijke leven en de innerlijke waarheid van wie we nu zijn te herzien.

De schijnbaar achterwaartse beweging van Mercurius retrograde wordt weerspiegeld in onze ervaring. Net zoals de aarde en Mercurius continu rond de zon bewegen, zijn wij ook altijd in beweging. We evolueren, veranderen, verschuiven, groeien en transformeren. Wanneer een planeet retrograde is, in plaats van dat zijn energie zich naar buiten in de wereld uitdrukt, wordt hij naar binnen gekeerd. Hetzelfde effect vindt in ons plaats en we worden geleid om na te denken, te herzien, te herzien en te vernieuwen.

Terwijl deze intellectuele planeet over het algemeen een lineair en logisch archetype is, is in retrograde zijn energie meer cyclisch, intuïtief en intern. Dit is de reden waarom we vaak oude projecten, relaties of manieren van zijn opnieuw bekijken. We worden begeleid om te onderzoeken wat we nog niet af hebben gelaten, waar we nog steeds aan iets of iemand vasthouden, of waar wijsheid wacht en beschikbaar is om te worden geïntegreerd.

Wat deze Mercurius retrograde betekent

Dit jaar zijn er vier Mercurius retrogrades, met 9 september 2022, het begin van onze derde. Mercurius begint zijn retrograde in het teken Weegschaal, gaat dan op 23 september 2022 naar Maagd en blijft daar tot hij op 1 oktober zijn retrograde beëindigt.

Weegschaal is een vredig teken van balans, harmonie, schoonheid, partnerschap en relaties. Het betekent samenwerking, van samenkomen met een ander, en draagt ​​de gave van het creëren van een harmonieuze, eerlijke, evenwichtige en gelijke dynamiek binnen elke interactie.

Weegschaal is een luchtteken, net als Mercurius, en heeft ook betrekking op de mentale rijken. Het neemt informatie op, deelt, communiceert en oriënteert vanuit de geest. Zoals alle luchttekens heeft het de gave om een ​​stap terug te doen en objectief naar iets te kijken.

Wanneer Mercurius, Weegschaal en deze prachtige retrograde energie samenkomen op 9 september 2022, krijgen we een kans van twee weken om de dynamiek in onze relaties te herzien – of het nu romantisch, vriendschap, zaken, familie of met wie we ook samenkomen . We werken samen met elke persoon met wie we omgaan, creëren samen, spiegelen elkaar, groeien samen. Er is een energetische stroom tussen ieder van ons, en dit is een kans om de gesproken of onuitgesproken overeenkomsten en dynamiek die we hebben met de mensen in ons leven op een harmonieuze manier te herzien.

Je wordt uitgenodigd om de ervaring van elk van je partnerschappen naar binnen te brengen, zodat je het kunt herzien, het door je bewustzijn kunt laten gaan, getuige kunt zijn van hoe het je laat voelen en na kunt gaan of het in lijn is met je waarden en perspectieven. Balans en harmonie zijn hierbij sleutelwoorden. Het is een kans om tot eerlijke afspraken, afspraken, communicatie en paden te komen. Weegschaal wil dat elke betrokken persoon gelijk profiteert.

Een aardeteken, Maagd brengt een geaardheid in onze benadering van het leven, een praktische, logica zelfs. In astrologie wordt Maagd geregeerd door Mercurius, en dus is deze samenwerking van dierenriem en planeet comfortabel en ondersteunend. Ze werken goed samen.
Maagd spreekt tot de kleine stappen die ons leven vormen. Onze gewoonten, routines, patronen, denken, cycli. Het is van nature een genezend teken, zich bewust van het grootste potentieel in alle dingen, en heeft een hoge standaard als het gaat om het bereiken van dat potentieel.

Wanneer Mercurius op 23 september retrograde gaat naar Maagd, is de uitnodiging van een week om onze grootste genezers te worden met elke kleine stap die we nemen en elke beslissing die we nemen. Elke actie die we doen, heeft het potentieel om ons potentieel van dienst te zijn – of niet. We weten hoe we onze eigen grootste genezer kunnen zijn, en we weten welke acties ons ondersteunen om ons beste zelf te worden, inclusief ons voedsel en onze gedachten, onze beweging en onze manier om onze dagen te organiseren.

Jouw uitnodiging

De derde, maar niet laatste, Mercurius retrograde van 2022 wil dat je met intentie beweegt, met intentie denkt en met intentie communiceert. Het vraagt ​​je aanwezig te zijn en actief deel te nemen aan het creëren van het pad waarop je loopt, en nodigt je uit om gewoonten, routines, patronen en systemen te creëren die je vasthouden en ondersteunen terwijl je dit pad bewandelt.

Het is een uitnodiging om te vertragen genoeg om de gedachten die je denkt en de woorden die je spreekt te observeren en je bewust te maken van hoe ze je leven vormgeven.

Het is een uitnodiging om de dynamiek binnen uw relaties, de manier waarop u met elkaar samenwerkt, de manier waarop u met anderen spreekt en de manier waarop met ons wordt gesproken, te herzien en te actualiseren.

Het is een uitnodiging om even stil te staan ​​en de gewoonten, routines en cycli waar je in leeft en van waaruit je creëert, te onderzoeken.

Het is een kans om je onbewuste patronen in het bewustzijn te brengen, zodat je expres beslissingen kunt nemen als we op een bepaalde manier willen blijven leven en op een bepaald pad willen blijven lopen.

Met dit opnieuw bezoeken van oudere cycli, mensen, evenementen en projecten, is er een mogelijkheid om een ​​beslissing te nemen. Ben ik nog in lijn met dit hoofdstuk van mijn leven, kan ik het actualiseren om te weerspiegelen wie ik nu ben, of ben ik klaar om er afscheid van te nemen?

Nu de aarde Mercurius begint in te halen en haar retrograde in 2022 tot een einde komt, bestaat de mogelijkheid om al onze energie in het nu te brengen, ons leven en onszelf bij te werken, en een duidelijk pad voorwaarts te formuleren, een die met opzet is gemaakt en is afgestemd op ons doel.

Leer meer over de invloed van astrologie op je leven, inclusief astrologische gebeurtenissen, de maancycli, je zon en maan en opkomende tekens, hoe een dagboek je kan helpen contact te maken met de huidige invloeden, en meer met Jordane Maree bij Girl and her Moon.

Over onze bijdrager

Jordane Maree is de oprichter van Girl and Her Moon, een platform en community die Soul onderzoekt door de lens van astrologie, tarot en energetische genezing. Ze is een schrijver, intuïtieve astroloog, energie- en zielengids en vele andere labels die de magie, passie en verlangen die ze heeft om te dienen nooit volledig kunnen bevatten. Ze wordt elke dag geïnspireerd om de spiegel voor je te zijn om alles te zien wat je werkelijk bent, jou in al je oneindige vermogens, in totale expansie, in oneindige kansen en kracht.Recent Posts