Onze 10 populairste yogapraktijken van 2022“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Met december (en de feestdagen) in volle gang, blikken we terug op onze populairste yogapraktijken van 2022. Dit jaar heb je je misschien gericht op het ontwikkelen van kracht of het opbouwen van flexibiliteit. Je bent misschien herstellende van een blessure of je hebt je aangemeld voor een yoga docentenopleiding. Dit zijn de praktijken waar u naar toe bent gegaan – en we zijn het erover eens dat het geweldige praktijken zijn. We hebben ze hier verzameld in de hoop dat ze je de komende maanden verlichting, troost of een kans zullen blijven bieden om je beoefening te verdiepen.

De 10 populairste yogapraktijken van 2022

Man zitten en strakke hamstrings en lage rug strekken
(Foto: Andrew Clark)

1. 6 Essentiële rekoefeningen voor strakke hamstrings en heupbuigers

Ben je ooit gefixeerd op het strekken van een bepaald deel van je lichaam? Het is logisch om een ​​oplossing te zoeken voor elke situatie, of je nu rekoefeningen nodig hebt voor strakke hamstrings of houdingen om lage rugpijn te verlichten.

Maar ondanks je verlangen om je op een specifiek gebied te richten, is dat niet hoe je lichaam werkt. Alles is met elkaar verbonden. Net zoals je de ervaring van daglicht niet ten volle kunt waarderen zonder ook de nacht te ervaren, kun je een bepaalde spier niet strekken zonder de spieren die hem ondersteunen te erkennen – of op zijn minst onbedoeld op te nemen.

Een arts controleert de bloeddruk van een persoon
(Foto: Getty Images)

2. 6 yogahoudingen voor hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk, ook wel bekend als hypertensie, is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in de VS. Volgens de Centers for Disease Control & Prevention heeft bijna de helft van de volwassenen hypertensie, maar veel mensen weten niet eens dat ze het hebben.

Maar alleen omdat hoge bloeddruk zo vaak voorkomt, betekent niet dat u het moet negeren. Hypertensie kan mensen in gevaar brengen voor ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartaanvallen of beroertes. Veranderingen in levensstijl staan ​​bovenaan de lijst met stappen die u kunt nemen om hypertensie te verbeteren of te voorkomen – en onderzoek toont aan dat yoga een cruciale rol kan spelen bij het verlagen van hoge bloeddruk.

Vrouw doet rekoefeningen voor verlichting van lage rugpijn
(Foto: Shutterstock)

3. 5 rekoefeningen voor verlichting van lage rugpijn

Ik was onlangs met mijn zoon aan het spelen en gooide mijn rug naar voren terwijl we aan het worstelen waren. Dit was niet de eerste keer dat dit gebeurde, maar het was de eerste keer dat de pijn zo hevig was dat ik moeite had om zelfs maar op te staan ​​van de grond.

Als alleenstaande moeder van een peuter heb ik niet de mogelijkheid om de dag stil te liggen en bij te komen. In plaats daarvan bleef ik door de pijn heen bewegen. Geïnspireerd door mijn yogapraktijk, deed ik enkele eenvoudige rekoefeningen waarvan ik dacht dat ze lage rugpijn zouden kunnen verlichten. Dit bleek een zegen te zijn. Mijn herstel was veel sneller dan in de afgelopen jaren toen ik leed en me helemaal niet liet bewegen.

(Foto: Ty Milford)

4. 6 Essentiële rekoefeningen voor (intense) lage rugpijn

Ons instinct, wanneer we adembenemend intense pijn in de onderrug ervaren, is typisch om volledig stil te blijven of te proberen het uit te werken, verder te strekken dan ons comfortniveau en onszelf in posities te rukken die op dit moment volkomen ongepast zijn.

Dit zijn letterlijk de ergste dingen die je kunt doen. Wanneer uw rug in een gespannen en getraumatiseerde toestand verkeert, verergeren deze benaderingen de situatie (en uw humeur) verder en belemmeren ze de genezing. In plaats daarvan wil je passieve rekoefeningen zoeken om pijn in de onderrug te verlichten.

Vrouw in eenbenige koningsduifhouding
(Foto: Andrew Clark; Kleding; Calia)

5. 11 yogahoudingen om de diepe heupopening te ontgrendelen waar je lichaam naar verlangt

Er wordt gezegd dat we veel emoties opslaan in onze heupen (als je ooit bent gaan huilen tijdens Pigeon Pose, weet je wat dat betekent), en dat zou geen verrassing moeten zijn – de heupen zijn een van de belangrijkste en meest complexe gebieden van het lichaam.

Drie paar benen, drie huidtinten
(Foto: Rocketmann-team/Pexels)

6. 12 houdingen voor sterke benen

De zomer stuurt ons naar buiten – wandelend, rennend, wandelend, fietsend of stilstaand proberend een briesje op te vangen. Wat hebben deze activiteiten met elkaar gemeen? Ze vereisen dat we de kracht van onze benen gebruiken. In feite vereisen veel van onze recreatieve en alledaagse activiteiten sterke onderste ledematen. En terwijl zomerse shorts en badpakken onze benen goed laten zien, betekent dat niet dat we moeten stoppen bij gewoon gezond-op zoek poten. We willen benen met kracht.

Een persoon demonstreert een glute-brug
(Foto: Ty Milford)

7. De beste rekoefeningen voor wanneer u herstelt van lage rugpijn

Ik ken veel yogastudenten die last hebben van lage rugpijn. En ik heb gemerkt dat velen van hen een beperkter bewegingsbereik behouden in hun yogabeoefening en hun dagelijkse bewegingen dan hun werkelijke pijn of benauwdheid vereist. Ik denk dat veel ervan te maken heeft met de onderliggende angst dat pijn op handen is, waardoor studenten hun lichaam niet op bepaalde manieren kunnen bewegen.

(Foto: Renee Choi)

8. De absoluut beste yogahoudingen om te oefenen na een hele dag zitten

Velen van ons zitten de hele dag achter een computer. Het is zeer waarschijnlijk de reden waarom yogadocenten voortdurend studenten horen klagen over strakke heupen en rugpijn. Als we uren achter elkaar blijven zitten, zijn onze heupen en knieën constant in flexie, en als we voorovergebogen over een scherm hangen, zijn we in langdurige protractie van de schouderbladen en flexie van de wervelkolom, wat na verloop van tijd pijn kan veroorzaken en een slechte houding. Langdurig zitten belast ook onze onderrug en heupen aanzienlijk.

"Zittende voorwaartse vouw (Uttanasana)

9. 5 Ochtendoefeningen die u vanuit bed kunt doen

De ochtenden kunnen lastig zijn. Misschien wil je je voorstellen dat je op je gemak rekoefeningen doet, vredig in je dankbaarheidsdagboek krabbelt en thee drinkt van je luxe zachte witte lakens, de realiteit is dat je de meeste ochtenden eerder geneigd bent om stilletjes je wekker te vervloeken en slaperig te friemelen met de koffiemachine voordat u er zelfs maar aan denkt om op een bepaald moment van de dag tijd voor uzelf te nemen.

Een persoon demonstreert Reverse Plank in yoga
(Foto: Getty Images)

10. 4 onderschatte yogahoudingen die je over het hoofd ziet in je praktijk

De meesten van ons zijn gewoontedieren: we nemen onze ochtendkoffie op dezelfde manier, volgen dezelfde route naar het werk, slapen aan dezelfde kant van het bed. Met alle beslissingen die we elke dag moeten nemen, en met beslissingsmoeheid een heel reëel iets, is het begrijpelijk dat we bepaald gedrag herhalen om minder na te denken. Onze yogabeoefening volgt vaak ook deze tendens, met dezelfde houdingen, variaties of overgangen die herhaaldelijk verschijnen, of we nu onze eigen thuisbeoefening hebben of leraren zijn die anderen door reeksen leiden.

Recent Posts