Ontgrendel de voordelen van kinesiologietape“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Wat je sport ook is, blessures voorkomen of verminderen is net zo belangrijk als het bijhouden van kilometers of sessies. Maar als u merkt dat u op het punt staat te ver te gaan of aan de zijlijn te blijven zitten, kan een preventieve maatregel uw lichaam helpen ondersteunen zodat u kunt blijven trainen: kinesiologische therapeutische tape. Het gebruik van deze elastische tape om blessures te verminderen en de prestaties te verbeteren, is geen revolutionair idee in de bewegingswetenschap, vooral wanneer het wordt geïntegreerd met andere best practices voor lichaamsonderhoud en herstel. Maar effectief de juiste tape gebruiken? Dat is een ander verhaal.

En niet alleen topsporters kunnen hiervan profiteren. Je hoeft niet te lijken op de kleurrijk getapete Olympische beachvolleybalkampioenen die in je opkomen. Indien correct aangebracht, kan kinesiologietape pijn verlichten, blessures verminderen en spierpijn na de training verminderen bij sterfelijke atleten die betrokken zijn bij elke vorm van buiteninspanning of actieve onderneming. Hier is hoe.

Kies een tape van hoge kwaliteit

Niet verrassend, niet alle kinesiologietapes zijn gelijk gemaakt. Als je opties vergelijkt, zoek er dan een die niet-beperkende beweging biedt, zodat je comfortabel kunt blijven trainen. Hoogwaardige kleefstoffen helpen tape langer mee te gaan en bieden meer ondersteuning aan het doelgebied voor, tijdens en na een training. KT Tape Pro is bestand tegen je zwaarste trainingen. Deze prestatietape is gemaakt van synthetische vezels met een elastische kern en biedt meer ondersteuning dan katoenen kinesiologietape zonder de beweging te beperken. De lijm gaat ook vier tot zeven dagen mee bij zweten, zwemmen en douchen, wat betekent dat het een gemakkelijke aanvulling is op een dagelijkse of zelfs wekelijkse routine. Bovendien verminderen afgeronde hoeken op elke strip haken en ogen en afbladderen.

Lezen: 5 tips voor het kiezen van de juiste KT-tape voor u

fietser KT Tape
Niet alleen Olympiërs: alledaagse buitensporters kunnen profiteren van KT Tape-applicaties die tot een week lang kunnen trainen, wandelen, hardlopen of fietsen. (Foto: KT Tape/Jason Bax)

Leer de juiste taptechnieken

Natuurlijk, de tape van je old-school gymtrainer kan in een mum van tijd ondersteuning bieden. En moderniseren naar een kinesiologietape kan een aantal veelvoorkomende atletische verwondingen aanpakken. Maar het creëren van de perfecte balans tussen ondersteuning en flexibiliteit is een kunst. Een van de meest voorkomende fouten? De tape aanbrengen vlak voor de activiteit. Het heeft een uur nodig om te hechten; de juiste toepassingstijd zorgt ervoor dat het dagen (versus uren) van continu gebruik meegaat. De stroken moeten ook lang genoeg zijn om het getroffen gebied te bedekken zonder aan beide uiteinden 1,5 inch uit te rekken. KT Tape Pro wordt geleverd in voorgesneden strips die het giswerk bij het tapen wegnemen. Maar voordat u de achterkant van de tape verwijdert, bekijkt u een video om de juiste tapetechniek te leren voor het doelgebied (of de doelgebieden) waar u pijn ervaart. KT Tape heeft een bibliotheek met meer dan 35 videozelfstudies om u te helpen de tape als een professional te gebruiken. Serieus, je zult het gevoel hebben dat je net het kantoor van je PT bent uitgelopen.

Lezen: 5 tips om elke keer de perfecte tape uit te rekken

kinesiologie tape training
KT Tape is eenvoudig zelf aan te brengen met voorgesneden stroken die giswerk verminderen. (Foto: KT Tape/Jason Bax)

Bereid je huid voor op het aanbrengen

Als je eenmaal een spelplan hebt, is het tijd om je huid voor te bereiden voordat je de tape aanbrengt. Verwijder eventuele lotions, lichaamsoliën of zonnebrandcrème. Misschien wilt u overtollig lichaamshaar wegknippen. Veeg vervolgens uw huid af met ontsmettingsalcohol en laat het gebied drogen voordat u de tape rechtstreeks op uw huid aanbrengt. Breng voor het beste resultaat KT Tape minimaal een uur voor de training aan. Verwijdering is pijnloos en eenvoudig, zelfs met lichaamshaar, waarbij eerst wat baby- of minerale olie op de tape wordt aangebracht, of afpellen onder de douche, ook kan helpen.

Horloge: KT-tape aanbrengen

KT-band loopt
Help bij herstel en verminder pijn door toepassingen met kinesiologietape te integreren in uw wekelijkse trainingsroutine. (Foto: KT Tape/Jason Bax)

Maak Kinesiology Tape onderdeel van uw bewegingsroutine

Kinesiologie tape is niet alleen handig voor het ondersteunen van spiergroepen en blessures tijdens de training. Als pijn uw vermogen om een ​​bewegingsroutine vol te houden beïnvloedt, kan KT Tape uw lichaam helpen herstellen door pijnlijke spieren en gewrichten te ondersteunen voor, tijdens en na uw training. Studies hebben aangetoond dat kinesiologietape helpt bij het herstel en de pijn tot 50 procent vermindert wanneer het tijdens en ten minste 48 uur na het sporten wordt gedragen. Integreer het in uw routine als algemeen preventief middel (bijv. tape ervoor, schuimrol erna) en als een belangrijk hulpmiddel voor het onderhoud van uw lichaam om ervoor te zorgen dat u kunt blijven presteren met minder pijn en risico op letsel.

Lezen: Pijnlijke spieren? KT-tape kan helpen.


KT-band beweegt met je mee, zodat je elk moment kunt vernietigen en je potentieel kunt ontketenen. Het product biedt langdurige ondersteuning en pijnverlichting voor spieren, pezen en ligamenten voor iedereen die graag beweegt, waar je avonturen je ook brengen.

Recent Posts