Ontdek (en omarm) je doel om een ​​krijger te zijnJe bent een krijger

Je bent iemand die kan putten uit innerlijke kracht, obstakels kan overwinnen en door kan zetten. Je kunt een strijder zijn voor het goede, voor liefde, voor positieve verandering, voor de verbetering van iedereen, en voor het bereiken van waardevolle doelen, vooral doelen die je centrale doel ondersteunen. Je uitdrukking van de krijger kan zacht en zachtaardig zijn, maar toch enorm krachtig om gefocust te blijven en grote veranderingen door te voeren. Hoe meer u uw acties, natuurlijke talenten en beste ideeën over het helpen van anderen op één lijn brengt, hoe succesvoller u zult worden.

WL Italië

door Studio Sab voor Wanderlust Italy

Net als een krijger is het Ware Zelf moedig en standvastig, vastberaden en fel, gefocust en standvastig. Om door de beproevingen en drukte van het leven te komen, en om gefocust te blijven op het verder gaan op het pad naar vrijheid, moet je toegang hebben tot de krijgerskracht van het Ware Zelf.

Uw doel

Ieder van ons is uniek en ieder van ons heeft een uniek doel. Wanneer je afgestemd bent op je doel, betekent dit dat je deel uitmaakt van iets dat groter is dan jezelf. Je doel zal je dan in actiestappen brengen en door je heen bewegen, en je zult uiteindelijk meer energie hebben om je dromen waar te maken. Veel van het ‘werk’ dat u doet – of het nu gaat om bakken, de kinderen van school halen, een bedrijf runnen, uw wenkbrauwen epileren of zelfs tijd doorbrengen met de schoonfamilie, voelt niet meer als werk. Het begint te voelen als een verlengstuk van wie je bent en wat je bijdraagt ​​aan de wereld. Wanneer dit gebeurt, weet je dat je de deur hebt geopend naar het Ware Zelf dat door je heen werkt.

Daarom is het zo belangrijk om krijgersvisie te hebben. Een krijger kijkt verder dan wat zich voor haar ogen bevindt. Een krijger is zich bewust van alles om haar heen. Ze ziet in breedbeeld. Hoewel het belangrijk is om de taak aan te pakken, is het ook belangrijk om aandacht te schenken aan wat er om je heen gebeurt. In deze tijd, in de 24-uurs non-stop cyclus van het moderne leven, of krijgerschap, moeten we ons realiseren dat we niet alleen voor onszelf gaan strijden, maar ook voor de mensen om ons heen. Als we alleen voor onszelf werken, is het veel gemakkelijker om te stoppen en af ​​te breken en moe te worden. Frustratie slaat toe en we voelen ons uitgeput.

Bottom line: egoïsme zuigt. Je wordt er niet echt gelukkig van; het geeft je geen energie; en het maakt je leven klein. Je hebt misschien een tijdje plezier, maar egoïstische mensen eindigen altijd alleen en verbitterd. Denk er eens over na: heb je ooit tijd doorgebracht in de buurt van een echt egoïstisch persoon? Hopelijk heb je er niet veel tijd aan besteed, want die shit wordt snel oud. Egoïsme verdeelt.

Om je wereld te laten groeien, om echt een episch leven te ervaren, moet je echt doen wat de krijger doet, en dat is je leven weggeven. Het klinkt contra-intuïtief. Maar denk hier eens over na: hoe meer liefde je aan anderen geeft, hoe meer je terugkrijgt. Hoe meer tijd je aan anderen geeft, hoe meer tijd je terugkrijgt. Hoe meer je geeft, hoe meer er bij je terugkomt. Nu krijg je die tijd misschien niet meteen terug. Je krijgt misschien geen liefde terug van iemand aan wie je het geeft, maar het komt wel terug naar jou. Noem het de universele wet van wederkerigheid. Noem het karma. Noem het Bob. Het maakt niet uit. Geef je leven weg en je krijgt het terug.

Hier is geen wetenschappelijk bewijs voor, maar er is genoeg anekdotisch bewijs om ons heen. Wie zijn de gelukkigste mensen? Degenen die alleen om zichzelf geven? Ik denk het niet. Het zijn degenen die van een grotere plaats wonen.

WL Italië

door Studio Sab voor Wanderlust Italy

Waarom besteed ik hier zoveel tijd aan? Omdat je misschien denkt dat het doel van je leven is om raketschepen te maken of een nieuwe lijn sportkleding of de beste glutenvrije cupcake aan de westkust, maar echt je doel is om anderen te dienen. En dat is wat de grote helden doen. Dat is wat een krijger doet. Zelden strijden krijgers voor zichzelf. Een krijger vecht voor iets dat groter is dan het kleine zelf. De krijger staat voor het Ware Zelf in zichzelf en anderen, de hoogste en beste versie van ons allemaal. Het is jouw unieke manier om anderen in de wereld te dienen die jouw unieke doel vormt. Alleen door de context van het collectief, als onderdeel van de grotere gemeenschap om ons heen, kunnen we voelen dat ons leven echt zinvol is en doelgericht wordt gestuurd.

Op deze manier hebben we allemaal hetzelfde doel en toch is het tegelijkertijd anders. Wat bedoel ik hiermee? Voor ons allemaal is ons belangrijkste doel om anderen te dienen, om anderen op de een of andere manier te helpen. Het is door dit te doen dat we onszelf uitbreiden en groeien. We groeien voorbij onze eigen beperkingen, en dus helpen we onszelf ook om ons hoogste potentieel te bereiken en ons uit te strekken om onze dromen te verwezenlijken. Als we klein blijven en op onszelf gericht blijven, versterken we onze grenzen. Yogananda was hier heel duidelijk over: “Handelen met eigenbelang is het uit het oog verliezen van het kosmische plan of de wil van God.”

Maar je doel is uniek voor jou omdat je een unieke energie hebt die je in de wereld brengt, en dus zal het worden gekanaliseerd in werk en projecten op een manier dat alleen jij het kunt doen. Met andere woorden, je kunt anderen op een unieke manier dienen en helpen.

Zelfreflectie: het doel van een krijger

Het ontwikkelen van het doel van een krijger vereist enige echte zelfreflectie. We moeten voorbij de lagen van verplichtingen graven; verwachtingen van onszelf, familieleden en andere dierbaren om ons heen; beperkte overtuigingen; en angst. Het vereist dat je stilstaat bij de vragen die volgen, ze opschrijft in je dagboek en er dan keer op keer op terugkomt om aan te scherpen en na te denken. We gaan later in het boek dieper op dit onderwerp in, maar laten we eerst hier beginnen:

 1. Wat zijn je passie? Wat verlicht jou echt?
 2. Vul de blanco in. Als ik terugkijk op mijn leven, zal ik het meest trots zijn op____________.
 3. Wat zijn je unieke gaven, of manieren waarop je dingen doet, en hoe verhoudt dat zich tot je doel om anderen te dienen?
 4. Als je een miljard dollar had, wat zou je dan met je tijd doen?
 5. Ik help graag anderen _________.

Praktische tips om een ​​krijger in je leven te zijn

 1. WL_journalingOrganiseer je leven. Yogananda spoort ons aan om ‘je leven te methodiseren’. Een krijger is georganiseerd met zijn of haar tijd, zodat hij of zij de dagelijkse inspanningen en energie voor zijn of haar doel kan maximaliseren. Ik heb het altijd gehad over het belang van het creëren van een ochtend- en avondoefening, om bewust een stroom te creëren in hoe je je dag begint en eindigt. Als je ongeorganiseerd bent, verspil je veel tijd en energie. Dus, organiseer je en plan ook tijd in voor je oefeningen en meditaties, zodat ze net zo vereerd en belangrijk worden als je dagelijkse lijst met taken.
 2. Zelfredzaamheid ontwikkelen. Vertrouw op je eigen innerlijke kracht. Denk nooit dat je moet vertrouwen
  op iemand anders voor uw succes. Natuurlijk zijn nuttige contacten belangrijk, maar uiteindelijk zijn het je eigen dappere, consistente inspanningen – je slimme acties – die je brengen waar je heen wilt. Yogananda leert ons: “Wees eerzaam genoeg om nooit aan iemand anders te hangen. Je bent een kind van God. Je hebt alle kracht die nodig is om jezelf te brengen waar je heen wilt.”
 3. Ontwikkel geduld. Dit is niet de gemakkelijkste kwaliteit om te ontwikkelen, heb ik persoonlijk ontdekt, maar samen met wilskracht en intuïtie is dit belangrijk voor succes. Dingen werken niet altijd in het tijdsbestek dat u wilt. Het is belangrijk dat je positief en gefocust blijft, als een waakzame krijger, die het verschil kent tussen geduldig zijn en dingen aan de kant laten glippen. Voel de wijsheid in jezelf om te onderscheiden wanneer je actie moet ondernemen, wanneer je informatie moet verzamelen en wanneer je gewoon moet zijn.
 4. Werk voor iets dat groter is dan jezelf. Zoals ik al zei, als je voor jezelf werkt, is het veel gemakkelijker om te stoppen en af ​​te breken en moe te worden. Maar als je deel uitmaakt van iets veel groters, en je doel is om je inspanningen te wijden aan iets dat veel groter is dan jezelf, zul je merken dat je gezegend bent met oneindig veel meer energie om de dag door te komen.
 5. Schrijf je doel op en plaats het op je altaar of een ander brandpunt. Ik kijk regelmatig terug naar mijn doel en de doelen die daarmee samenhangen, en ik schrijf ze op stukjes papier die ik opvouw en op mijn altaar plaats, in een schaaltje of onder een van de beelden, en zorg ervoor dat het zo naar buiten gluurt het trekt mijn aandacht. Door dit te doen, houdt u uw doel als brandpunt in uw huis en in uw kamer.

Het leven wordt druk en het is gemakkelijk om dingen te laten glippen, maar laat je doel niet uit je gedachten glippen. Idealiter is het iets waar je als krijger elke dag over nadenkt. Zie je doel als een Warrior’s Code, een statement waar je elke dag naar leeft. Een verklaring die je beslissingen begeleidt en je geworteld houdt in je algehele hogere doel terwijl je door het leven gaat.


Dit fragment is overgenomen uit Je bent meer dan je denkt dat je bent: praktische verlichting voor het dagelijks leven door Kimberly Snyder (Hay House, Inc).


Kimberly Snyder Auteur Profiel ShotKimberly Snyder is een drievoudig New York Times-bestsellerauteur, spirituele en meditatieleraar, voedingsdeskundige en wellness-expert. Ze heeft 6 boeken geschreven, waaronder Radical Beauty, die ze samen met Deepak Chopra schreef. Haar langverwachte zesde boek, You Are More Than You Think You Are: Practical Enlightenment for Everyday Life, (Hay House), verscheen eerder in 2022.
Ze is ook de oprichter van Solluna®, een holistisch lifestyle-merk, Practical Enlightenment Meditation™ Solluna Circle en de gastheer van de best beoordeelde Feel Good Podcast.

Ze heeft met tientallen topberoemdheden gewerkt om zich op hun best te voelen, waaronder Drew Barrymore, Reese Witherspoon en Channing Tatum, en was te zien in tal van nationale media, waaronder Good Morning America, The Today Show, The New York Times en The Wall Street. Logboek. Kimberly woont met haar man en kinderen in Los Angeles en Hawaii.

Website | InstagramRecent Posts