Nog een reden om van een hete meidenwandeling te houden (hint: het heeft te maken met een lang leven)
We weten dat 150 minuten matige lichaamsbeweging per week over het algemeen wordt geadviseerd om ons algehele welzijn door de jaren heen te behouden, maar dit nieuwe onderzoek laat zien dat, aangezien het gebruikelijk is om meer sedentair te worden in leeftijd, wanneer je de leeftijd van 85 jaar en ouder bereikt, een wandeling van 10 minuten per dag is ook gunstig.

Volgens een persbericht van de European Society of Cardiology werd in de studie gekeken naar het verband tussen wandelen om te sporten en de oorzaken van cardiovasculaire bezorgdheid naarmate je ouder wordt, bij volwassenen van de bovengenoemde leeftijdsgroep. Op basis van informatie verzameld uit de Koreaanse National Health Insurance Service Senior-database, ontdekten de onderzoekers dat bij 7.047 volwassenen van 85 jaar en ouder tussen 2009 en 2014, degenen die minstens een uur per week liepen, een lager risico hadden op cardiovasculaire problemen. dan degenen die minder actief waren.

In het persbericht legde studieauteur Moo-Nyun Jin, MD van het Inje University Sanggye Paik Hospital uit: “Wandelen was gekoppeld aan een lagere kans om te overlijden bij oudere volwassenen, ongeacht of ze al dan niet een matige tot krachtige fysieke intensiteit deden. werkzaamheid. Het identificeren van de minimale hoeveelheid lichaamsbeweging die de oudste ouderen ten goede kan komen, is een belangrijk doel, omdat aanbevolen activiteitsniveaus moeilijk te bereiken kunnen zijn.

TL;DR: zelfs als je maar tijd hebt om een ‚Äč‚Äčkorte wandeling te maken, is dat beter voor je gezondheid op de lange termijn dan helemaal niets. Hete oma lopen, iemand?

Recent Posts