Moeders: hier zijn 11 manieren om jezelf te herontdekken nadat je een baby hebt gekregenHet moederschap is zoiets prachtigs. Moeder zijn verandert je. Het laat zien hoe goed je in staat bent om van iemand te houden en hoe fel je kunt worden om diegene te beschermen. Het is een mooie en krachtige reis, maar het brengt veel uitdagingen met zich mee en je kunt het verlangen voelen om jezelf te herontdekken na het moederschap.

Mama, je wordt zo in beslag genomen door het zorgen voor de kleine behoeftes van je kind dat er geen essentie van je eigen meer over is. Je herinnert je misschien niet de laatste keer dat je een goed lang dutje hebt gedaan of een goede maaltijd hebt gehad. Je kunt waarschijnlijk niet eens vijf leuke weetjes over jezelf opnoemen!

Nieuwe moeders: 7 tips voor een gezond vierde trimester / postpartumfase

Je wilt er natuurlijk zijn voor elk groot of klein moment in het leven van je kind, maar je kunt niet je best doen als je jezelf blijft verliezen.

Het is mogelijk om een ​​fulltime moeder te zijn en toch een leven te hebben buiten het moederschap. We weten precies wat je nodig hebt om jezelf te behouden en je beste versie met je kind te delen. En we zijn hier om u te helpen.

11 manieren om jezelf te herontdekken na het moederschap:

We weten dat het je angstig maakt om je baby uit het zicht te hebben, maar haal diep adem, vraag iemand om je te helpen met oppassen en neem een ​​welverdiende pauze voor jezelf. Probeer deze gezonde manieren om jezelf te herontdekken.

1. Maak een lijst met leuke weetjes over jezelf

Begin met iets simpels. Noteer een willekeurige lijst met leuke weetjes over jezelf. Heb je er nog steeds last van? Heeft het een update nodig?

Door je lijst met leuke feiten te evalueren, kun je zien hoe de dingen voor jou zijn veranderd en kun je jezelf opnieuw ontdekken. Je kunt beslissen of je terug wilt naar die versie van jezelf of nieuwe veranderingen in je leven wilt aanbrengen.

2. Houd een dagboek bij

Begin met het vastleggen van je gedachten, gevoelens en plannen over je leven na het moederschap. Je kunt er ook de lijst met leuke weetjes over jezelf op bijhouden. Door af en toe naar deze pagina’s terug te gaan, krijgt u een duidelijk beeld van hoe de dingen om u heen veranderen en wat u eraan kunt doen.

Het bijhouden van een dagboek is ook een geweldige manier om alle tumultueuze emoties die je na de bevalling voelt te verwerken, omdat er zoveel geneugten en uitdagingen van het moederschap zijn.

3. Maak tijd voor meditatieve activiteiten

Het belangrijkste punt van een herontdekkingsreis is om te ontspannen en het rustig aan te doen. Je kunt dat doen door je over te geven aan meditatieve activiteiten zoals ademhalingsoefeningen, parkwandelingen, tuinieren, breien en yoga. Deze activiteiten helpen u te vertragen en uw gedachten te ordenen wanneer u niet bij uw baby bent.

Meditatie voor moeders: 3 belangrijke tips om aan de slag te gaan

4. Neem lichaamsbeweging op in uw dagelijkse routine

Je lichaam maakt veel door om te groeien en een baby te krijgen. Als je een stap achteruit doet en naar jezelf in de spiegel kijkt, zul je merken hoe je lichaam voor jou en je kind heeft gezorgd.

Maak dus tijd vrij om regelmatig postpartum-oefeningen te doen om je lichaam te bedanken en het in goede gezondheid te houden. Je zult versteld staan ​​hoe slechts vijftien minuten lichaamsbeweging per dag je humeur voor de rest van de dag kan verbeteren.

5 postnatale yoga-oefeningen voor nieuwe moeders

5. Pak een nieuwe hobby op

In je lijstje met leuke weetjes over jezelf heb je vast wel eens gemerkt dat je een paar dingen niet meer herkent of gewoon geen tijd voor alles kunt maken. Dat is goed! Het is tijd om iets nieuws over jezelf te ontdekken, mama.

Je kunt altijd iets nieuws proberen dat je interesseert en er als hobby tijd voor vrijmaken. Je zult genieten van het gevoel van empowerment dat gepaard gaat met beter worden in iets nieuws. Dit zal je ook een gevoel van doel en voldoening geven buiten je nieuwe rol als moeder.

6. Socialiseren met volwassenen

Als u het grootste deel van uw tijd aan het zorgen voor een baby besteedt, krijgt u zelden de kans om met een volwassene te praten die u begrijpt en valideert. Terwijl het de moeite waard is om een ​​baby weg te zien brabbelen, moet je gesprekken met volwassenen voeren om met beide benen op de grond te blijven.

Zorg er dus voor dat je vaker tijd besteedt aan het uiten van jezelf in het gezelschap van andere volwassenen. Neem de tijd om videogesprekken te voeren met je vrienden of ga uit eten met je broers en zussen.

7. Pop jezelf op

Jezelf herontdekken na het moederschap betekent kijken naar hoe je je kleedt en voor jezelf zorgt. Er zitten nu vlekken en gaten in je kleren. Je hebt je al tijden niet meer verkleed. Ontken het niet!

Hoewel er niets mis is met gewone kleding, verdient u het om uzelf in de watten te leggen.

Trek je mooiste jurk aan en vis die make-upborstels eruit! Alleen omdat je een moeder bent, wil nog niet zeggen dat je er niet meer goed uit kunt zien. Doe je best om kleding te dragen waarin je je goed voelt, ook al is het alleen maar om boodschappen te doen. Jezelf in schattige kleding zien zal ook een grote impact hebben op je zelfvertrouwen.

8. Ga op een date-avond met je partner

Jij en je partner besteden waarschijnlijk al je tijd om de beurt aan de baby. Al je gesprekken draaien om de baby en je relatie mist nu een groot gebrek aan romantiek. Dus draag iets sexy en neem je partner mee op een romantische date.

Waardeer elkaar om er te zijn en vier samen het ouderschap. En vergeet niet om over iets anders dan je baby of ouderschap te praten als je weg bent. Dit is ook een goed moment om te praten over uw toekomstplannen voor uw carrière.

9. Organiseer een leuk avondje uit met je vrienden

We zijn allemaal ons meest pure zelf als we in de buurt zijn van vrienden. Er is niemand die je tekortkomingen en sterke punten meer accepteert dan je hechte vriendenkring. En het is veilig om te zeggen dat ze je net zo missen als je hen mist nadat je je baby hebt gekregen, en ze zijn een reddingslijn om je te helpen jezelf te herontdekken na het moederschap.

Dus bel ze op en plan een leuke avond vol eten, lachen en feesten!

10. Evalueer je lijst met leuke weetjes over jezelf opnieuw

Alles voelt zo nieuw na het krijgen van een baby, nietwaar? Je leven lijkt helemaal op zijn kop te staan.

Er kunnen veranderingen optreden die u niet eens had verwacht.

Het zal allemaal worden weerspiegeld in hoe de lijst met leuke feiten over jou van eerder lijkt alsof het door iemand anders is geschreven. Noteer deze wijzigingen en maak een nieuwe lijst om erachter te komen wie je nu bent als persoon!

11. Omarm deze nieuwe veranderingen

De eerste dagen van herontdekking kunnen overweldigend zijn. Gewoon proberen te verwerken hoeveel je hebt losgekoppeld van je omgeving is een harde pil om te slikken. Probeer er niet te veel bij stil te staan. Je hebt een nieuwe persoon in je leven! Een dergelijke verandering was onvermijdelijk om ruimte voor hen te maken.

Waardeer jezelf omdat je een nieuw leven in deze wereld hebt gebracht en omarm hoeveel sterker je nu bent.

Vind manieren om jezelf te herontdekken na het moederschap

Alleen al het opschrijven van feiten over jezelf kan je doen beseffen hoeveel loskoppeling de komst van een baby kan veroorzaken. Je baby zal uiteindelijk opgroeien en je niet langer nodig hebben zoals ze dat nu doen.

Het is niet meer dan eerlijk dat u gebonden blijft aan uw individualiteit, zodat uw band met uw kind prachtig kan evolueren naarmate het ouder wordt.

We hopen dat dit artikel je helpt op deze reis om jezelf te herontdekken.

Heeft een van deze ideeën je aangesproken? Of beter nog, mama, heeft een van deze je in staat gesteld en gemotiveerd om jezelf te herontdekken na het moederschap? Deel het alsjeblieft met ons in de reacties hieronder – we horen graag van je!

Dit artikel is 188 keer gelezen. Deel het en verspreid de liefde!

Recent Posts