Mercurius retrograde schaduwperiode is net begonnen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Graag willen Maha Shivaratri, Kerstmis, of wat je spirituele neiging je ook inspireert om te observeren, de dagen waarop Mercurius retrograde begint en eindigt, zijn essentiële datums die je in je kalender wilt markeren. Menig relatie, zakelijke deal en andere levensgebieden die onderhevig zijn aan misvattingen zijn gered met het besef dat er een retrograde op het toneel is verschenen. Gedurende deze tijd zijn de dingen niet altijd zoals ze lijken.

Ongeveer drie keer per jaar, tijdens Mercurius retrograde, lijkt de planeet die onze logica, communicatie en cognitie beheerst, van baan te veranderen en achteruit te bewegen aan de nachtelijke hemel. Gedurende deze tijd wordt het verantwoordelijk gehouden voor allerlei technische storingen en misverstanden en gelegenheden voor een dieper zelfbewustzijn.

Elke planetaire retrograde voelt aan het begin en het einde van zijn cyclus versterkt. Als je bedenkt dat dit enorme planetaire lichamen zijn die tonale trillingen genereren die door ons zonnestelsel pulseren, is dit volkomen logisch. Stel je een orkest van wereldklasse voor dat in perfecte harmonie speelt, wanneer plotseling de hele strijkerssectie ontstemd raakt. De aanvankelijke dissonantie wordt het meest acuut gevoeld. Dit is analoog aan Mercurius die retrograde gaat.

De regressie van drie weken omvat echter niet alles wat we moeten aanpakken en transformeren te midden van Mercurius retrograde. De reis van elke held heeft een begin, een midden en een einde waardoor we onze innerlijke schaduwen moeten doorkruisen, en hoewel Mercurius in retrograde het grootste deel van het verhaal is, is het slechts het midden. Wat er voor en na gebeurt – het begin en het einde – zijn cruciale transits die bekend staan ​​als: Mercurius retrograde “schaduwperioden”

Zie ook: Wat is Mercurius Retrograde eigenlijk?

Wat is precies Mercurius retrograde voorlopige schaduwperiode?

Iets meer dan twee weken voordat zijn retrograde begint, vertraagt ​​Mercurius zijn baan rond de zon voordat de planeet uiteindelijk stilstaat. Deze prelude op de retrograde transit wekt een gevoel van agitatie en instabiliteit op in gebieden van het leven die relevant zijn voor uw kosmische lesplan.

Op basis van Joseph Campbell’s beschrijving van de reis van de held, zouden deze voorlopige schaduwperiodes “aanzetten tot incidenten” die zet de toon voor de komende plotwendingen. Aandacht schenken en bewust zijn van wat er gebeurt tijdens deze pre-retrograde schaduwperiode is verwant aan het doen van pranayama voorafgaand aan de beoefening van asana’s. Het bereidt je beter voor op de uitdagingen die komen gaan.

Dus retrograde is niet voorbij als het klaar is?

De afsluitende schaduwperiodes van de binnenplaneten, of de periode na de schaduw, vertegenwoordigen het einde van ons retrograde verhaal. Terwijl Mercurius teruggaat door het deel van de hemel waarin hij retrograde ging, is dit waar je…als de held van je eigen reis – heb de keuze om alles wat je de afgelopen maanden hebt geleerd te synthetiseren en de vaardigheden en hulpmiddelen op te poetsen die je in die tijd moest ontdekken en gebruiken.

Waar je aandacht ook nodig was tijdens de retrogrades, het zal nog steeds nodig zijn tijdens de post-retrograde schaduwperiode. Het verschil is dat je beter in staat bent geworden om de dissonantie te herkennen en te verzoenen in plaats van je ermee te identificeren. Wat ooit de subjectieve beroering van het moment was, maakt plaats voor een objectieve waarheid waarvan je herkent dat die van jou is om te belichamen.

Laat dit een tijd van integratie zijn. Je oriënteert je nog steeds en probeert te begrijpen wat er net is gebeurd. Als je je niet in het midden voelt, ben je niet de enige.

Doe opnieuw je yoga- of mindfulnessbeoefening als de vloedgolf van deze retrogrades je van je mat heeft geslagen – en zo niet, goed gespeeld. Geef prioriteit aan zelfzorg. Wees mild voor jezelf. Wees eerlijk over wat essentieel is voor jouw pad voorwaarts. Als er wijzigingen moeten worden aangebracht, doe dit dan in een langzaam en gestaag tempo. Als je nog geen gedisciplineerde beoefening hebt – of het nu yoga, meditatie, ademwerk of wat dan ook je mindfulness en welzijn faciliteert – is dit een perfect moment om te beginnen.

Zie ook: Astrologische voorspelling voor 2022: wat de planeten voor u hebben uitgelijnd

Dit artikel is bijgewerkt. Oorspronkelijk gepubliceerd op 4 februari 2022.


Over onze bijdrager

Ryan Seaman, geboren en getogen in het middenwesten, is al lang op zoek naar de betekenis die verborgen zit in de sterren. Deze reis bracht hem in Egypte, waar hij toegang tot astrologie ontdekte op een voor hem onbekend niveau. Het doel van Ryan’s astrologische analyse – die overeenkomt met zijn studie van Gurdjieff’s 4e Weg, Jung’s dieptepsychologie en tal van andere disciplines – is om objectief perspectief te bieden ter ondersteuning van de harmonische convergentie van de mensheid met het opkomende nieuwe paradigma op planeet Aarde.Recent Posts