Meditatieblokkades overwinnenWe hebben allemaal de geweldige voordelen van meditatie gehoord. Met onszelf zitten klinkt als de gemakkelijkste zaak van de wereld – en toch is het voor de meeste mensen het moeilijkst! Zelfs met zoveel mensen die alle voordelen van meditatie uitschreeuwen, zoals toegenomen bewustzijn, mentale helderheid, toegenomen aanwezigheid en vermogen om door het leven te gaan, zijn er nog steeds zoveel mensen die echt worstelen met deze beoefening.

Velen van ons willen wanhopig ons ware zelf leren kennen, maar er is iets dat ons in de weg staat om te kunnen zitten.

Waarom vinden sommige mensen het moeilijk om met zichzelf te zitten?

Er zijn een aantal redenen waarom ik denk dat mensen worstelen met meditatie.

  1. Iemand heeft niet geleerd HOE te mediteren. Er zijn dingen om te weten en te leren en te ervaren, die je soms gewoon niet op een app kunt krijgen. Investeren in hoe leer meditatie goed ik voel is echt de sleutel. Verwarring over wat je ‘zou moeten’ doen, het is de ultieme meditatiekiller.
  2. Geen praktijk vinden die absoluut wordt aanbeden. Er zijn veel stijlen van meditatie en technieken, alleen omdat je er een hebt geprobeerd en het niet voelde dat het game over is. Onze praktijk moet iets zijn waar we naar uitkijken. We hebben een balans nodig van technieken die bewustzijn en verhoogde emoties omvatten. Als je oefening droog aanvoelt, kies dan iets waardoor je hart een beetje wil groeien – ik heb er een paar op Insight Timer. Of als je een chronische overdenker bent, actieve meditaties zoals mijn Elektronische muziekmeditatie kan helpen.
  3. Ik denk dat dit misschien wel de grootste reden is…. velen van ons voelen zich niet op hun gemak bij het zitten met onze emoties. Velen van ons hebben coping-mechanismen ontwikkeld om onze emoties niet te voelen, die op bepaalde momenten in ons leven, vooral in jongere jaren, zeer nuttig waren. In veel gevallen is overdenken een aanpassing geworden om pijnlijke emoties te vermijden, maar de prijs die we betalen is dat we ons niet meer verbonden voelen met onze ware essentie. Het is een paradox dat onze essentie de waarheid zoekt, de persoonlijkheid pijn wil vermijden, en toch is de waarheid vaak pijnlijk. Het voelen van emoties uit het verleden kan veel angst oproepen, maar wanneer we ons in de juiste omgeving bevinden om dat te laten gebeuren, worden we ervan bevrijd en komt alle energie vrij die is gebruikt om een ​​emotie te onderdrukken. Op dat moment voelen we ons lichter EN dichter bij onze ware essentie. Dit is een groot deel van het werk dat ik doe met mensen die ik begeleid als ze naar me toe komen en worstelen met meditatie.

Je hebt alles geprobeerd en vindt nog steeds weerstand tegen zitten

meditatie

Het is niet ongebruikelijk dat mensen naar me toe komen die veel apps, cursussen hebben gekocht en zich hebben aangemeld voor live online lessen, maar dat niet hebben gedaan

ne hen of sluit hun computer een paar minuten voordat hun online les begint. Hun (soms onbewuste) drijfveren die beschermende mechanismen zijn, treden in werking en dan voelen ze zich gefrustreerd dat ze niet meer hebben gemediteerd. Onbewuste bestuurders kunnen verborgen zelfbeperkende overtuigingen en onderdrukte emoties zijn die we naar beneden hebben gedrukt en waarvan we ons niet bewust zijn hoe ze ons leven beheersen (of sturen). We noemen het ‘lot’ of een overgeërfde slechte gewoonte en hebben het gevoel dat we geen controle hebben over dit aspect van ons gedrag. Ik ben heel dankbaar dat ik veel mensen heb mogen begeleiden door hun meditatieblokkades in mijn meditatie begeleiding.

Als we mediteren, genezen we

Meditatie werd in veel tradities als een topbeoefening beschouwd – vaak gingen jaren van training en yoga eraan vooraf. Deze jaren omvatten kunst van gelukzalig leven, hoe je met anderen om kunt gaan en veel spirituele psychologie. Het was allemaal een voorbereiding om door emoties, gewoonten en zelfbeperkende overtuigingen te gaan werken om voldoende “heldere ruimte” te creëren voor beoefenaars om het gevoel te hebben dat ze bij zichzelf konden zitten en diep in de bandbreedte van meditatie konden binnengaan.

Vanaf hier gaat het werk natuurlijk gewoon door. De staat van meditatie is waar we veel van onze gevoelens kunnen transmuteren. Onderdruk ze niet. Maar voel ze in een staat van aanwezigheid en laat ze volledig door ons heen bewegen. Dit is vergeleken met de spijsvertering. Als we ons voedsel verteren, hoeven we er niet over na te denken. We moeten het gewoon tijd en ruimte geven en in een ontspannen toestand zijn, zodat de energie zijn werk kan doen. Het is precies hetzelfde met onze emoties – om ze te ‘verteren’ moeten we alleen tijd en ruimte geven.

Wat een uitdaging kan zijn, is soms wanneer we een intense emotie voelen waarvan we denken dat deze voor altijd zal duren. Daarom hebben we het vermeden. Maar als we onszelf eraan herinneren dat het voorbij zal gaan en als we eenmaal de ervaring hebben gehad om emoties te verteren, begint het gemakkelijker te voelen.

Meditatie is als de Forest Gump-uitdrukking “een doos chocolaatjes, en je weet niet wat je krijgt”. Soms zal het een uitgelaten extatische ervaring zijn, soms een wassing van oude emotie die naar boven komt om te worden verteerd en er is een gevoel van warmte als woede transmuteert, of tranen vallen die we hebben tegengehouden.

Het gaat over een diep vertrouwen hebben in het proces en het oké vinden om niet te proberen het proces te beheersen. Dat is veel voor onze menselijke geest! We moeten dus medelevend en geduldig zijn met onszelf op deze reis.

Meditatie en therapie om door oude coping-mechanismen te gaan en dieper in jezelf te komen

Meditatie

We kunnen de zeer verweven relatie tussen mentaal welzijn en spiritueel welzijn beginnen te zien. De meesten van ons hebben een soort van emotionele overstuur en trauma meegemaakt die ons ervan weerhoudt te mediteren. Ironisch genoeg is meditatie vaak een belangrijk onderdeel van het antwoord. We zijn vaak zo bang om alleen te zijn, om in de steek gelaten te worden; en toch brengen velen van ons een groot deel van ons leven door met onszelf in de steek te laten omdat we niet in de buurt willen komen van onze emotionele pijn. Wanneer we ons niet verbonden voelen met onze essentie en een viscerale ervaring hebben dat we deel uitmaken van het weefsel van het universum, kunnen we ons alleen en geïsoleerd voelen en meer vatbaar voor staten van angst en depressie. Daarom wordt het een vicieuze cirkel.

Het goede nieuws is dat er een uitweg is en vaak gaat het om een ​​combinatie van een soort therapeutische beoefening en meditatie die samen worden aangeboden.

Als je resoneert met een deel van wat er is gedeeld, wil je misschien iemand zoeken die je kan helpen om veilig door emoties te gaan en je kan ondersteunen bij je meditatiebeoefening. In mijn eigen ervaring heb ik jaren meditatietraining gehad en ben toen begonnen met het bestuderen van een psychotherapeutisch curriculum bij Dr. Gabor Mate, zodat ik mijn cliënten op deze manier kan helpen. Er zullen mensen zijn die verschillende modaliteiten aanbieden die hetzelfde doel voor ogen hebben.

Dus als je je belemmerd hebt gevoeld in je beoefening, en denkt dat het te wijten kan zijn aan onderdrukte emoties of oude coping-mechanismen, weet dan dat er veel opties voor je zijn om van binnenuit te helen en je verbonden te voelen met je essentie en alles te ervaren. de voordelen van een meditatiebeoefening.

Belinda Matwali

Belinda Matwali is een spirituele mentor en meditatiegids. Ze heeft meer dan tien jaar ervaring in meditatietraining en -studie en voltooide 19 meditatietrainingen met haar Masters in India.

Ze biedt 1-2-1 spirituele mentoring waarmee ze mensen aanmoedigt en begeleidt terug naar hun diepste zelf en meditatiehulpmiddelen leert die bij hen passen en waar ze altijd op terug kunnen komen. Meditatie is niet one size fits all, dus Belinda luistert echt om af te stemmen op wat elke persoon nodig heeft.

Ze heeft samengewerkt met Deliciously Ella, Sweaty Betty, Wanderlust, Beatport en meer. Als je nieuwsgierig bent naar het werken met Belinda, hetzij in de hoedanigheid van spirituele mentoring, hetzij via een cursus of workshop, regel dan een gratis gesprek van 15 minuten via haar website.

Recent Posts