Meditatie kan de ontbrekende schakel in je training zijn. Hier leest u hoe u aan de slag gaat“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Als het gaat om serieus herstellen van een harde run of training, kan meditatie een belangrijk hulpmiddel zijn. Maar het is ook waar dat als het gaat om meditatie voor atleten, het gaat om hoe je mediteert. Waar de meeste atleten de fout ingaan, is dat ze geen prioriteit geven aan de mentale aspecten van herstel en meditatie benaderen als een taak die ze moeten passen in hun toch al overvolle trainings- en levensschema. Wanneer meditatie op een rigide manier wordt benaderd, wordt het meer geforceerd dan vloeiend, en je zult het minder snel een vast onderdeel van je routine maken en meer geneigd zijn te denken dat het niet werkt en dus opgeeft.

Probeer in plaats daarvan slechts 2 gerichte minuten te klokken als een echte pauze en als buffer tussen de activiteiten van uw dag, tussen uw werk en uw rust. Beschouw het als een oase tijdens de drukste dagen of trainingscycli, die je de kracht en veerkracht geven die je nodig hebt om te winnen bij wat je ook doet. Zie het als een kans om op te laden en opnieuw verbinding te maken met je doelen en de persoon die het meest instrumentaal is om ze te bereiken: jij. Gebruik meditatie om letterlijk terug in jezelf te ontspannen. Begin door het zelf te doen en ervaar het verschil dat het maakt. Het duurt niet lang of je doet het voor je plezier, want zoals alles, als je het met enthousiasme benadert, wordt het leuker. Je haalt er ook meer uit.

De hulpmiddelen van meditatie voor atleten

Een van de beste dingen van meditatie is dat je het altijd en overal kunt doen en dat je al over alle tools beschikt die je nodig hebt om het effectief te doen. Als je oefent, zul je waarschijnlijk merken dat het moeilijk is om aan niets te denken. Zonder een duidelijk focuspunt zal je geest waarschijnlijk afdwalen. Gelukkig geven je aangeboren hulpmiddelen je geest iets om zich omheen te wikkelen, waardoor je aandacht wordt verankerd in wat er hier en nu gebeurt, wat de sleutel is tot succesvolle meditatie en uiteindelijk echt herstel. Gebruik elk van deze zeer draagbare hulpmiddelen zoals een GPS tijdens meditatie om je op elk moment terug naar jezelf te leiden.

ADEMEN. Je adem is je meest krachtige, toegankelijke hulpmiddel om ontspanning te activeren en het herstelproces op gang te brengen. Je geest en adem zijn direct met elkaar verbonden. Op elk willekeurig moment is je ademhaling een directe weerspiegeling van je innerlijke staat – het zal je precies vertellen wat je moet weten over wat er binnenin gebeurt. Een oppervlakkige, onregelmatige ademhaling kan de bloeddruk verhogen en de hartslag verhogen, en je geest in overdrive brengen; diepe, gelijkmatige ademhaling helpt je om te ontspannen en standvastig te blijven. De meeste ademhalingsoefeningen zijn effectief in slechts een paar ademhalingen.

SPREKEN. Mantra’s zijn positieve bevestigingen die je in het heden verankeren en door elke chaos of negativiteit in je hoofd heen snijden. Je kunt ze specifiek maken voor je omstandigheden en ze gebruiken om je geest te kalmeren en jezelf opnieuw af te stemmen op je unieke bedoelingen.

ZIEN. Visualisatie vergroot het geloof in je kunnen en kan je helpen te harmoniseren wat je denkt te willen en wat je denkt dat mogelijk is. Overweldigd voelen? Zie jezelf kalmer worden als je besluit te doen wat je kunt, wanneer je kunt, en productief één taak tegelijk af te ronden. Heb je een blessure? Zie het helen terwijl je die probleemplek geduldig laat rusten en weer in balans komt met hulp van je PT-oefeningen. Wil je een bepaald doel bereiken? Zie jezelf de eindstreep naderen terwijl je ijverig aan het trainen bent en eraan werkt. Wanneer je jezelf visualiseert om het gewenste resultaat te bereiken door positief, proactief het terrein te navigeren tussen je huidige realiteit en einddoel, zul je waarschijnlijk fixaties of angsten vinden over waarom je ” kan niet” of “gaat niet vooruit” verdwijnen naar de achtergrond. Visualisatie verbreedt je blik. Het verschuift je naar een positievere, gemakkelijkere staat, waardoor het standaard waarschijnlijker is dat je begrijpt wat het ook is jij heb je hart op scherp.

VOELEN. Om effectief te herstellen, moet je ontspannen. Als je het eenmaal voelt, kun je het zijn – je bent het. Je bewustzijn gebruiken om in je fysieke lichaam te voelen en bewust eventuele aanhoudende spanning los te laten, is een van de beste manieren om dit te doen. Meditatie die verankerd is in je felt sense helpt je spanning en ontspanning te onderscheiden en voor elkaar te krijgen.

Hoe te beginnen met mediteren

WANNEER: Maak wat tijd vrij om te mediteren. Voor hersteldoeleinden is het ideaal om deze oefeningen na de training te gebruiken of als u uw dag afsluit. Dat gezegd hebbende, consequent zijn is de sleutel, dus oefen wanneer het het beste past in uw schema, dat van dag tot dag kan verschillen.

WAT: Kies een focus voor je meditatie en kies een routine op basis van hoe je je voelt.

LOOPTIJD: Het maakt niet uit of je 2 minuten of 20 minuten hebt. De sleutel is om het consequent te laten gebeuren, idealiter elke dag. Langere meditaties geven je meer tijd om in een rustgevende staat te komen en tot rust te komen, dus probeer zo lang mogelijk door te brengen. Maar sla het niet helemaal over als je weinig tijd hebt. Omarm in die gevallen de beschikbare tijd als een impactvolle, herstellende pauze.

WAAR: Streef naar een rustige plek waar je comfortabel kunt zitten. Op de vloer naast je bed, lang op je bank zitten of op een kussen op de vloer van je woonkamer zijn allemaal goede opties. Als er afleiding in de buurt is, benader ze dan als een extra uitdaging die je focus verder zal verscherpen en je oefening reëler zal maken.

ADEMEN: Adem in en adem uit door uw neus, tenzij anders aangegeven of als u verstopt bent, adem in dat geval door uw mond.

Zie ook: Een beginnersgids voor meditatie

Hoe te zitten tijdens meditatie

Erin Taylor laat zien hoe je op de juiste manier rechtop kunt zitten om te mediteren.
Foto: Claire Pepper

Lang zitten helpt je ruggengraat te neutraliseren, waardoor je houding en ademhaling worden geoptimaliseerd. Je lichaam ondersteunt je adem en je adem ondersteunt je lichaam. Maar het mag niet rigide zijn. Comfort is net zo belangrijk, zodat u zich gemakkelijker kunt concentreren en ontspannen, in plaats van te sterven dat het voorbij is. Probeer deze opties om uw meest comfortabele stoel te vinden en onthoud dat hoe meer u het doet, hoe comfortabeler het zal worden, hoe natuurlijker het zal aanvoelen en hoe gemakkelijker u uzelf op een evenwichtige manier kunt vasthouden, zelfs terwijl je rust:

OP EEN PROP. Ga op een kussen, kussen of opgevouwen deken zitten, zodat uw heupbuigers ontspannen en u lang kunt zitten. Kruis uw benen losjes of strek ze voor u uit als dat nodig is voor kniecomfort. Laat je handen met de handpalmen naar beneden op je knieën of dijen rusten en laat je schouders naar beneden en naar achteren zakken.

BIJ DE MUUR. Als het moeilijk voelt om je ruggengraat lang naar neutraal te verlengen, neem je steun (kussen/kussen/deken) naar de muur zodat je steun hebt om tegenaan te leunen.

IN EEN STOEL. Als heup- of lage rugklachten het zitten op de grond als pijn doen voelen, ga dan lang op de rand van een stoel zitten.


Aangepast van Werk in: het plan van de atleet voor echt herstel en winnende resultaten door Erin Taylor met toestemming van VeloPress.

Werk in

Recent Posts