Maak het recept voor pesto-eieren nog gezonder met één stiekem ingrediënt
Als er iets is waar TikTok goed voor is, dan is het receptinspiratie. Ik ben de eerste om toe te geven dat mijn maaltijden soms een beetje ongeïnspireerd kunnen zijn, en ik neem al bijna drie jaar hetzelfde ontbijt (twee gebakken eieren – soms roerei – met volkoren toast) met heel weinig variatie. Dus toen ik een nieuwe trend het internet zag veroveren, wist ik dat het mijn tijd was om te schitteren. Dames en heren: pesto-eieren.

We weten allemaal dat eieren niet bijzonder smaakvol zijn zonder kruiden, en hoewel ik vaak merk dat ik naar een teveel aan paprika grijp om het zout en peper aan te vullen, was ik meteen geïntrigeerd door de gedachte om pesto in mijn kookmethode te integreren.

Het idee is simpel: in plaats van de pan op te warmen met een royale hoeveelheid olijfolie, smeer je het hete oppervlak in met een lepel pesto. Het is logisch dat deze fan-favoriete saus al sterk afhankelijk is van zijn olijfoliebasis. Zout en peper zijn nog steeds essentieel om de algehele smaak te verbeteren, maar het koken van je eieren op een bedje van pesto voegt een unieke, en eerlijk gezegd heerlijke, toets toe aan een maaltijd die ik de afgelopen duizend-plus-dagen onvermoeibaar heb gegeten.

Recent Posts