Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga
zaterdag 11:00 – 12:15 uur

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! 

Bij PURA hebben we een zwangerschapsyoga les op het rooster staan vanaf 16 weken zwangerschap
op zaterdag van 11:00 – 12:15 uur .

Naast blijdschap zal er nog veel meer door je heen gaan. Je lichaam verandert, jij verandert (zo lijkt het althans), je leven staat op z’n kop. Je moet keuzes maken over opvang, je werk, je gaat het vertellen aan familie en vrienden. De relatie met je partner verandert, in huis wordt er geschoven… Je bent misschien megamoe, je kleren passen niet meer, je borsten doen pijn. En bovendien gieren de hormonen door je lijf en wil je helemaal niet zo nukkig zijn, of huilen of je zorgen maken over de bevalling en zal het wel gezond zijn en en en… ach, het is al over. Happy de peppie. Let’s eat some cake! Herkenbaar?

Het is echt niet niks allemaal. Ook al zijn je al zoooo veel vrouwen voor gegaan. De een zal er meer van genieten dan de ander. Maar we hebben allemaal een moment van bezinning nodig. Gun jezelf daarom een uur in de week waarin je mag ontspannen, ademen, tussen gelijkgestemden even je verhaal kwijt kunt en bovendien handvatten krijgt aangereikt voor een relaxte zwangerschap. Zodat er echt weer ruimte is voor de blijdschap en het verheugen op de tijd die gaat komen.

Tarieven:

3 proeflessen voor €15 is niet van toepassing voor deze lessen. 1 gratis proefles wel. KLIK OP DEZE LINK VOOR 1 GRATIS PROEFLES EN SCHRIJF JE METEEN IN VOOR JE DATUM VAN KEUZE

Daarna gelden de volgende tarieven:

Leskaart:

10 lessen €90,- (Een leskaart kun je 3 maanden gebruiken voor 10 lessen. Dat is nog steeds zo als je de zwangerschapsyoga meedoet. Op het moment dat je stopt omdat je bijna gaat bevallen en je mocht op dat moment nog wat strippen over hebben, dan kun je die nog gebruiken na je bevalling als je binnen een half jaar weer terug bent voor je eerstvolgende les. Vanaf dat moment zijn je resterende lessen wederom maximaal 3 maanden geldig.)

Abo’s:

Abonnement 1x per week: €34 per maand (5 lessen per maand)
Abonnement 2x per week: €54 per maand (dus icm andere lessen van het rooster)
Abonnement onbeperkt: €74 per maand (dus icm andere lessen van het rooster)

We zetten je abonnement op pauze vanaf het moment dat je lekker gaat cocoonen/bevallen/het wel even welletjes vindt. Na je bevalling zetten we hem weer aan als je weer wilt komen.Laat dit weten via administratie@purayoga.nl

Aanmelden:

  • Ben je al deelnemer bij ons? Dan weet je hoe aanmelden werkt en heb je als het goed is al een leskaart of abonnement. Je kunt je direct inschrijven voor de lessen online vanaf 16 weken zwangerschap.
  • Nieuw bij PURA? Aanmelden gaat via het online rooster.  <<<< KLIK KLIK

 

Vragen? Zie hieronder of mail naar administratie@purayoga.nl

 

Locatie:

PURA YOGA
ECI CULTUURFABRIEK 1.04
ECI 13 – 6041 MA Roermond

FAQ

Waarom pas vanaf 16 weken? Dan begint je buikje in de weg te zitten/liggen en kom je misschien in de knoop bij de reguliere lessen. Vanaf dit moment is het ook fijn om je al te gaan focussen op de tijd die gaat komen. Aandacht voor je bekken, zowel versterkend als openend, aandacht voor je rug, voor je ontspanning en contact maken met je kindje. Een uur per week quality time voor jezelf en je baby!

Ik wil eigenlijk al eerder beginnen dan 16 weken. Heel goed! Je kunt dan reguliere lessen volgen (of het filmpje onderaan de pagina 😉 Het is super belangrijk om in die eerste fase van verandering en gierende hormonen aandacht te hebben voor jezelf en je lichaam. Geef het vantevoren wel even aan, bij de docent (we gaan daar vertrouwelijk mee om). Lessen die je goed kunt volgen in het 1e trimester:

  • mindful yoga
  • hatha yoga
  • easy flow
  • yin yoga
  • yogalates
  • yoga flow (als je gewend bent aan yoga)

Mag ik als ik zwanger ben geen gewone lessen meer volgen? Jawel hoor, maar ben voorzichtig en kijk hoe het gaat. Er zijn een aantal houdingen die niet aan te raden zijn, verschillend per trimester. Vraag het aan de docent welke dat zijn (er worden dan tijdens de les opties aan jou gegeven). Maar blijf vooral zelf goed voelen, wat wel, wat niet.

Hoe meer yoga je gewend was te doen voor je zwangerschap, hoe meer yoga je kunt blijven doen tijdens.

Kan ik als ik nog nooit yoga heb gedaan wel instromen in de zwangerschapsyoga? Absoluut! Geen voorkennis nodig.

Ik hoef dus geen aparte zwangerschapsyoga kaart te kopen? Dat klopt. Je kunt gewone lessen  en zwangerschapsyoga blijven mixen zolang dat goed voelt voor jouw lijf. Na je bevalling kom je weer lekker in je lijf met de normale lessen. We verlengen dan je leskaart (tot max een jaar) of we laten je abonnement weer verder lopen als je er weer bent.

Late instroom. Ik neem een 10 lessenkaart, maar ik ben al 28+ weken zwanger. Kijk maar hoever je hem kunt opmaken. Al volg je maar 1 les, lekker toch? We verlengen de reguliere kaart die normaal 3 maanden geldig is, nu tot een 1 jaar vanaf je dag van aankoop. Na je bevalling maak je je kaart dus op.

Tot hoeveel weken mag ik meedoen? Zolang het goed voelt. Dus dat hoef je ook niet weken vantevoren in drievoud aan te kondigen. Go with the flow. Kijk maar hoe het gaat.

Toch nog even checken: er is dus géén partnerles? Nee, deze les is alleen voor JOU!

Wat moet ik meenemen? Eigenlijk niks. Doe makkelijk zittende kleding aan en neem een vest of trui mee voor de ontspanning. Je mag op blote voeten of op sokken meedoen. We hebben matjes, dekens en kussens, of je neemt het zelf mee als je dat fijner vindt. Ook een waterflesje is handig.

Kan ik een factuur ontvangen voor mijn zorgverzekering? Wij sturen géén aparte factuur of een overzicht van je gevolgde lessen. Je kunt dit zelf uit Fitmanager halen (ons online registratiesysteem). In je account zie je je betalingen en facturen staan. Tevens kun je hier je gevolgde lessen zien.

Wie is de docente? Deze les wordt gegeven door roulerende docenten die allemaal hun eigen inbreng en expertise in deze les met zich meebrengen. Hier hebben we voor gekozen omdat we allemaal vrouwen zijn met een leven naast de yoga ;-), een gezin, ander werk, etcetera. Zo valt het voor ons goed te combineren, kunnen we elkaar vervangen indien nodig en zullen jullie elk van ons sowieso minimaal drie, vier keer zien afhankelijk van je moment van instroom. En zo krijgen jullie ook steeds een ander inzicht, andere oefeningen en een andere focus tijdens de lessen. Van iedereen kun je iets leren!

Noortje: beviel in 2017 van haar zoon Jip. Ze volgde zelf ook zwangerschapsyoga en is opgeleid als verpleegkundige. Tevens geeft zij yogalates en kinderyoga lessen. In haar lessen zal ze de focus leggen op ontspanning en informatie geven over de veranderingen in je lichaam.

Hannah: is opgeleid als fysiotherapeute (op haptonomische basis) en tevens reiki master. Ze geeft verschillende soorten yoga, waaronder yin yoga. Haptonomie en hypno-birthing zal het thema zijn van haar zwangerschapsyoga lessen.

Wieneke: Kreeg twee dochters (Rosa, 2003 en Fé, 2007) en in 2018 nog een zoontje River. Zij is de eigenaar van PURA en geeft verschillende lessen en reiki. Ze volgde zelf eerder twee keer zwangerschapsyoga en een opleiding hypnobirthing in het voorjaar van 2018. Ze zal tijdens haar lessen focussen op de veranderingen die plaats vinden en de kracht vinden in jezelf.

Sanne: kreeg in juni 2018 haar dochter Roos. Ze geeft bij PURA (easy) yoga flow lessen. Sanne zal tijdens haar lessen vooral focussen op vertrouwen hebben. Vertrouwen hebben in jezelf, vertrouwen op het leven, vertrouwen hebben in de loop der dingen en vertrouwen hebben opdat het allemaal goed komt.

Josie: beviel in 2012 van dochter Fay en in 2017 van zoon Len. Ze volgde zelf ook zwangerschapsyoga en geeft bij PURA easy flow en yogalates lessen. Zij zal in haar lessen focussen op de bekkenbodem. Zowel openend als versterkend. Zowel voor tijdens de zwangerschap als erna.

Thuis yoga doen

Alvast thuis een half uurtje bewegen en ontspannen? Check deze YoutUbe video die Wieneke maakt in december 2017 (13 weken zwanger).