Zwangerschapsyoga

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! 

Bij PURA hebben we een zwangerschapsyoga les op het rooster staan vanaf 16 weken zwangerschap op zaterdag van 10:45 – 12:00 uur .

Naast blijdschap zal er nog veel meer door je heen gaan. Je lichaam verandert, jij verandert (zo lijkt het althans), je leven staat op z’n kop. Je moet keuzes maken over opvang, je werk, je gaat het vertellen aan familie en vrienden. De relatie met je partner verandert, in huis wordt er geschoven… Je bent misschien megamoe, je kleren passen niet meer, je borsten doen pijn. En bovendien gieren de hormonen door je lijf en wil je helemaal niet zo nukkig zijn, of huilen of je zorgen maken over de bevalling en zal het wel gezond zijn en en en… ach, het is al over. Happy de peppie. Let’s eat some cake! Herkenbaar?

Het is echt niet niks allemaal. Ook al zijn je al zoooo veel vrouwen voor gegaan. De een zal er meer van genieten dan de ander. Maar we hebben allemaal een moment van bezinning nodig. Gun jezelf daarom een uur in de week waarin je mag ontspannen, ademen, tussen gelijkgestemden even je verhaal kwijt kunt en bovendien handvatten krijgt aangereikt voor een relaxte zwangerschap. Zodat er echt weer ruimte is voor de blijdschap en het verheugen op de tijd die gaat komen.

Tarieven:

Wil je zwangerschapsyoga combineren met ‘gewone’ lessen, dan kun je daarvoor een regulier abonnement of leskaart aanschaffen. We kunnen deze voor je pauzeren zodra je echt met yoga-verlof gaat ;-)

Aanmelden:

  • Ben je al deelnemer bij ons? Dan weet je hoe aanmelden werkt en heb je als het goed is al een leskaart of abonnement. Je kunt je direct inschrijven voor een gratis proefles zwangerschapsyoga. Zodra je je normale kaart of abonnement wilt pauzeren omdat je alleen nog de zwangerschapsyoga wilt meedoen, dan kun je ons een berichtje sturen.
  • Nieuw bij PURA? Aanmelden gaat via het online rooster.  <<<< KLIK KLIK

Vragen? Zie hieronder of mail naar administratie@purayoga.nl

Locatie:

PURA YOGA
ECI CULTUURFABRIEK 1.04
ECI 13 – 6041 MA Roermond

FAQ

Waarom pas vanaf 16 weken? Dan begint je buikje in de weg te zitten/liggen en kom je misschien in de knoop bij de reguliere lessen. Vanaf dit moment is het ook fijn om je al te gaan focussen op de tijd die gaat komen. Aandacht voor je bekken, zowel versterkend als openend, aandacht voor je rug, voor je ontspanning en contact maken met je kindje. Een uur per week quality time voor jezelf en je baby!

Ik wil eigenlijk al eerder beginnen dan 16 weken. Heel goed! Je kunt dan reguliere lessen volgen (of het filmpje onderaan de pagina ;-) Het is super belangrijk om in die eerste fase van verandering en gierende hormonen aandacht te hebben voor jezelf en je lichaam. Geef het vantevoren wel even aan, bij de docent (we gaan daar vertrouwelijk mee om). Lessen die je goed kunt volgen in het 1e trimester:

  • mindful yoga
  • hatha yoga
  • easy flow
  • yin yoga
  • yogalates
  • yoga flow (als je gewend bent aan yoga)

Mag ik als ik zwanger ben geen gewone lessen meer volgen? Jawel hoor, maar ben voorzichtig en kijk hoe het gaat. Er zijn een aantal houdingen die niet aan te raden zijn, verschillend per trimester. Vraag het aan de docent welke dat zijn (er worden dan tijdens de les opties aan jou gegeven). Maar blijf vooral zelf goed voelen, wat wel, wat niet.

Hoe meer yoga je gewend was te doen voor je zwangerschap, hoe meer yoga je kunt blijven doen tijdens.

Kan ik als ik nog nooit yoga heb gedaan wel instromen in de zwangerschapsyoga? Absoluut! Geen voorkennis nodig.

Maar de zwangerschapsyoga gaat met een aparte leskaart? Dat klopt, omdat dit toch wel echt speciale lessen zijn. Wil je ernaast nog een tijdje gewone lessen volgen, dan kun je een reguliere leskaart of abonnement nemen/houden voor zolang je dat prettig vindt.

Late instroom… Ik neem een 5 lessenkaart, maar ik ben al 30+ weken zwanger. Kijk maar hoever je hem kunt opmaken. Al volg je maar 1 les, lekker toch? Houd je lessen over vanwege de geboorte van je kindje, dan kunnen we die nog 1 jaar geldig maken. Zien we je graag, tranquilooo!, weer terug als de beeb eruit is.

Tot hoeveel weken mag ik meedoen? Zolang het goed voelt. Dus dat hoef je ook niet weken vantevoren in drievoud aan te kondigen. Go with the flow. Kijk maar hoe het gaat.

Toch nog even checken: er is dus géén partnerles? Nee, deze les is alleen voor JOU!

Wat moet ik meenemen? Eigenlijk niks. Doe makkelijk zittende kleding aan en neem een vest of trui mee voor de ontspanning. Je mag op blote voeten of op sokken meedoen. We hebben matjes, dekens en kussens, of je neemt het zelf mee als je dat fijner vindt. Ook een waterflesje is handig.

Kan ik een factuur ontvangen voor mijn zorgverzekering? Wij sturen géén aparte factuur of een overzicht van je gevolgde lessen. Je kunt dit zelf uit Fitmanager halen (ons online registratiesysteem). In je account zie je je betalingen en facturen staan. Tevens kun je hier je gevolgde lessen zien. Niet elke zorgverzekering dekt (gedeeltelijk) de kosten.

Wie is de docente? Deze les wordt afwisselend gegeven door Monique & Alexandra die beiden naast reguliere yogadocente, ook een cursus/opleiding zwangerschapsyoga hebben gevolgd.

Thuis yoga doen

Alvast thuis een half uurtje bewegen en ontspannen? Check deze YouTube video die Wieneke maakte in december 2017 (13 weken zwanger).