meditatie

In de ratrace van alle dag, is het nodig om fysiek & mentaal tegenwicht te geven aan continue prikkels, bewegingen, stress & actie. Anders brand je op.

Meditatie is een mooie manier om de stresslevels te laten zakken, om de continue gedachtenstroom te filteren. Om uit de actie, in de ontspanning te komen. Het is niet moeilijk, en het kan op verschillende manieren. Als je het eenmaal onder de knie hebt, of een manier hebt gevonden die bij jou past dan kun je het zelf altijd en overal toepassen. Maar alle begin is lastig, daarom bieden we begeleide meditatie-lessen aan bij PURA. Zelf vinden we het ook fijn om iemand te ‘volgen’ in de meditatie, dan laten we ons toch minder afleiden dan als we thuis op een matje gaan zitten.

Er is wetenschappelijk bewijs dat meditatie een aantal voordelen heeft:

– Werkt tegen veroudering van de hersenen- Versterkt je immuunsysteem
– Vermindert pijn
– Vermindert ontstekingen
– Maakt je positiever
– Vermindert depressies
– Vermindert angsten
– Vermindert stress
– Verbetert je sociale leven
– Compassie neemt toe
– Je hippocampus wordt groter
– Je corticale gebieden in het brein worden dikker
– Verbetert je concentratie
– Minder slaap nodig

Bron:https://www.ahealthylife.nl/14-wetenschappelijke-bewijzen-dat-mediteren-gezond-is/

“Mindfulness houdt in dat je aandacht geeft op een speciale manier: doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend aan dingen zoals ze zijn”. Williams, Teasdale, Segal en Kabat-Zinn (2007). 

Esther Helgers-Geelen

Tijdens de wekelijkse mindfulness & meditatie lessen staan we stil bij verschillende thema’s zoals stress, dankbaarheid, gedachten/piekeren, automatische reacties herkennen, compassie, communicatie enzovoorts. Daarnaast zijn er verschillende meditatieoefeningen, passend bij het thema van die week.

Deelnemers van deze lessen hebben aangegeven dat (na het regelmatig volgen van de wekelijkse lessen) ze: 

  • Beter slapen
  • Meer ontspannen zijn
  • Beter in hun vel zitten
  • Minder piekeren
  • Meer kunnen genieten
  • Meer zelfvertrouwen hebben gekregen

De wekelijkse mindfulness les wordt gegeven door Esther Helgers-Geelen (eigenaar van Connect & See). Ze geeft al vanaf 2016 wekelijkse mindfulness lessen. Vanaf april 2020 gaat ze deze lessen ook bij PURA yoga geven.

WOENSDAG 20:30 – 21:30
Meer informatie over aanmelden & onze tarieven, lees je hier.

Heb je eerder een mindfulnesstraining gevolgd en wil je het geleerde blijven onderhouden, wil je (voordat je bijvoorbeeld een mindfulnesstraining gaat volgen) eerst weten en ervaren wat mindfulness nu precies is, wil je een moment per week voor jezelf? Dan is dit een mooie en zinvolle les om aan deel te nemen.